Articles de
Vinum laetificat

Columna personal del periodista Antoni Batista

El peix que es mossega la cua

Quan detecto un sommelier bo en un restaurant, immediatament li obro fitxa a la memòria. No sovintegen els experts que et poden recomanar vins; al contrari, abunden com una plaga els que no saben què és un cep, ni una DO, i que es queden tan amples aconsellant-te un vi simplement perquè a ells, que…

Llegir Més
Pere Visa, un senyor del vi

Només Pere Visa pot fer miracles com que la Romanée Conti t’obsequiï amb un tast de les millors anyades, valorada amb molts dígits, entrar a la cuina de Vega Sicilia i preparar un menú per als seus vins més grans, o seure a la taula de Ghislain de Montgolfier, que va ser l’amo per antonomàsia…

Llegir Més
Els vins de l’àpat Castro-Obama

Els germans Castro saben que els cognoms de Cuba estan repartits entre gallecs, catalans i castellans. En l’àpat que el president Raúl Castro va oferir al president Barack Obama en la seva històrica visita diplomàtica a l’Illa, els vins els va anar a buscar al celler dels avantpassats. Un blanc Milmanda de les Bodegues Torres…

Llegir Més
Qui tastarà el vi?

Tastar bons vins és una de les meravelles de l’enologia, perquè té el component de l’aventura del descobriment. El vi és un ésser viu i cada ampolla brinda –literalment– novetats. La cerimònia que comporta, com tota litúrgia, realça el valor intrínsec de la cosa. La millor “cata” és la que es fa a les bodegues,…

Llegir Més
Romanée-Conti, l’altre or negre

La Romanée-Conti és la marca dels que estan considerats els millors vins del món, sense distinció de colors, en blancs i negres. Ho diuen els gurus saberuts de les guies i ho confirmen els preus. La Romanée és un paradís de 1ha, 80a i 50ca, que només fa 6.000 ampolles, naturalment numerades. Al petit poble…

Llegir Més