Articles de
Vibrato Vínic

Columna personal de Míriam Clotet

El ritme de la ciclicitat

­PRÒLEG El relat començava quatre dies després de finalitzar la verema del 2020. Després de parlar-ho amb el David, vam decidir reservar alguns quilos de raïm per fer tres petites microvinificacions. Seria la primera prova de fer vins plegats. L’emoció era màxima. Petits dipòsits plens, metòdicament controlàvem els paràmetres bàsics i tastàvem els vins en…

Llegir Més
Retrat d’un instant de perfecció

Petit relat de confinament Dia 54 de confinament. Estic asseguda a la taula del menjador, l’ordinador encès, sempre encès, i una copa de vi negre. Potser no he estat la millor ciutadana del món en aquest moment de crisis, però en aquest instant tinc la sensació que realment fa 54 dies que estic aquí, asseguda a aquesta…

Llegir Més
L’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya i el seu pla estratègic

No és la primera vegada que parlo de l’Institut d’FP d’Enoturisme de Catalunya. L’any passat vaig passar-hi una jornada, molt divertida per cert, veient com funcionaven i quines eren les seves opcions formatives.Avui sis mesos després, sembla que l’energia de l’Institut és imparable i l’Ester vol explicar-me tot allò que es mou en present i…

Llegir Més
La Conca de Barberà, en evolució constant

Si parlem de la Conca de Barberà, parlem de Tarragona, de conreu de vinya, d’exportació de vi, d’aiguardent, de cellers cooperatius, de clima temperat, de poques pluges, del riu Francolí i del ressorgiment de varietats autòctones que estan aportant a la zona un segell d’autenticitat i protecció, reivindicant el territori. En una comarca dedicada gairebé…

Llegir Més