Avui abordem un cava, un producte que considerem aquí com a gairebé genuí, tan nostrat com l’oli d’Oliva o la ratafia, malgrat que és una importació: és l’adopció catalana d’un invent monacal francès, un descobriment fortuït, recordem-ho, com la penicil·lina, amb perdó per la comparació, i que ha tingut un èxit fulgurant al llarg del…
Llegir MésArticles de
Vi a vi
Secció d’anàlisi de vins, el seu entorn i les persones que el fan. Amb Martí Magriñá Poblet, Anna Casabona, Anna Espelt i Josep Vadrí.
Amb la col·laboració del celler MAS FORASTER.
El rei negre – Masia Les Comes 2008
Un dels principals factors definitoris del caràcter d’un vi és la varietat de raïm amb la qual està fet. El protagonisme de les varietats ha sigut creixent en els darrers anys, fins al punt que avui dia tots més o menys podem anomenar bona part de les varietats conreades al país. D’entre elles n’hi ha…
Llegir MésNegre criança 2011 – Josep Foraster
Un mas al peu del bosc, una família, el treball diari, unes vinyes escampades per la Conca i un celler amagat dins les antigues dependències del Mas. L’ambició d’arribar amunt i mirar lluny, país enllà. El resultat: un producte concret, d’origen clar, fruit d’aquesta economia d’escala humana que el sector del vi encara pot oferir…
Llegir MésRosat Trepat de la Cooperativa de L’Espluga de Francolí
La Conca de Barberà és una comarca de llarga tradició vitícola. Amb els anys, dos fets l’han convertit en original i destacable: el naixement del Cooperativisme Agrari -un far en la història, un exemple de com l’esforç comú pot fer tirar endavant una societat delmada- i, per altra banda, la presència d’una varietat que ha…
Llegir Més