I havia una vegada un nen que anava al tros amb el seu avi , tancava els ulls i somiava amb les bruixes que es reunien en aquell coster. Observava el mar a l’horitzó i somiava que d’aquells ceps recargolats algun dia en faria un vi per a que el seu avi n’estés orgullós. Aquell…
Llegir MésArticles de
Vi a vi
Secció d’anàlisi de vins, el seu entorn i les persones que el fan. Amb Martí Magriñá Poblet, Anna Casabona, Anna Espelt i Josep Vadrí.
Amb la col·laboració del celler MAS FORASTER.
Gatzara, joia viverista!
De la nostra Denominació d’Origen podem dir que té coses singulars i diferenciades: una climatologia, uns sòls, una història, una varietat insígnia, etc., etc… però en els últims anys podem dir de bon de veres que és única al món per una raó concreta: tenim una entitat, unes instal·lacions, una organització… -moltes coses alhora- exclusives…
Llegir MésSicus Cartoixà marí
siccus m ( femení sicca , neutre siccum ); primera / segona declinació: sec, sobri, assedegat. Sicus terrers mediterranis és el projecte d’un jove viticultor, l’Eduard Pié. El celler es troba als baixos d’una casa Pairal del s. XVIII on s’havia estat elaborant vins de les vinyes familiars des de fa més de 100 anys…
Llegir MésLa Conca dinàmica – Els Bassots
Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…
Llegir MésBord 2010 Negre- El vi transgressor
Els vins d’alta muntanya ja comencen a formar part de la riquesa vitivinícola de Catalunya i un dels primers cellers que van apostar per a elaborar de vins de qualitat als Pirineus lleidatans va ser el Celler Batlliu de Sort. Resultat de la iniciativa de quatre joves del municipi que van decidir recuperar la vinya,…
Llegir MésBrescat – L’estel intermitent
Fa uns anys va sortir al mercat aquest vi negre, de guarda, envellit en bóta, de nom original, nom que es glossa, s’explica i s’exemplifica de manera exquisida a la contraetiqueta, amb aquell punt d’erudició que tan bé escau i marida amb el món del vi. La presentació és concisa, escueta i continguda, minimalista fins a…
Llegir MésEl vi del vent
Re-evolucionant la tradició és el lema del jove Celler Mas Vicenç situat al terme municipal de Cabra del Camp, integrat dins del mas familiar que durant generacions els Ferré han dedicat a la viticultura. La última generació va donar una nova empenta al negoci familiar al decidir-se a elaborar els propis vins enlloc de vendre…
Llegir MésMilmanda 2011
El que avui es coneix com a Castell de Milmanda neix a l’ombra de Poblet, poc després de la seva fundació, com a Dependència del Monestir, sobre una antiga fortificació; els Cistercencs anomenaven aquestes explotacions granges, i consistien en una extensió de terreny, propietat dels monjos, conreada per serfs que rendien els fruits del seu…
Llegir MésEl vi de les sorpreses – Vb/1
La tradició vitivinícola a Catalunya es remunta a temps antics. Ja els nostres avantpassats cultivaven les varietats de raïm que millor s’adaptaven a cada zona i elaboraven els vins de la millor manera que podien i sabien. A l’actual DO Montsant, dins de la comarca del Priorat, pràcticament només s’hi plantaven varietats de raïm negre,…
Llegir MésEl consum de vi català
Actualment, Catalunya té la població, la llengua, el territori, les institucions de govern democràtic i la voluntat de ser un estat. En aquesta direcció, mentre es tramita el procés constituent de l’actual estructura jurídica i política, la població té la possibilitat d’emprendre accions quotidianes molt importants pel nostre futur col·lectiu, com és la preservació del…
Llegir Més