Articles de
Vi a vi

Secció d’anàlisi de vins, el seu entorn i les persones que el fan. Amb Martí Magriñá Poblet, Anna Casabona, Anna Espelt i Josep Vadrí.
Amb la col·laboració del celler MAS FORASTER.

Sicus Cartoixà marí

siccus m ( femení sicca , neutre siccum ); primera / segona declinació: sec, sobri, assedegat. Sicus terrers mediterranis és el projecte d’un jove viticultor, l’Eduard Pié. El celler es troba als baixos d’una casa Pairal del s. XVIII on s’havia estat elaborant vins de les vinyes familiars des de fa més de 100 anys…

Llegir Més
La Conca dinàmica – Els Bassots

Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…

Llegir Més
Bord 2010 Negre- El vi transgressor

Els vins d’alta muntanya ja comencen a formar part de la riquesa vitivinícola de Catalunya i un dels primers cellers que van apostar per a elaborar de vins de qualitat  als Pirineus lleidatans va ser el Celler Batlliu de Sort. Resultat de la iniciativa de quatre joves del municipi que van decidir recuperar  la vinya,…

Llegir Més
El vi del vent

Re-evolucionant la tradició és el lema del jove Celler Mas Vicenç situat al terme municipal de Cabra del Camp, integrat dins del mas familiar que durant generacions els Ferré han dedicat a la viticultura. La última generació va donar una nova empenta al negoci familiar al decidir-se a elaborar els propis vins enlloc de vendre…

Llegir Més
Milmanda 2011

El que avui es coneix com a Castell de Milmanda neix a l’ombra de Poblet, poc després de la seva fundació, com a Dependència del Monestir, sobre una antiga fortificació; els Cistercencs anomenaven aquestes explotacions granges, i consistien en una extensió de terreny, propietat dels monjos, conreada per serfs que rendien els fruits del  seu…

Llegir Més
El vi de les sorpreses – Vb/1

La tradició vitivinícola a Catalunya es remunta a temps antics. Ja els nostres avantpassats cultivaven les varietats de raïm que millor s’adaptaven a cada zona i elaboraven els vins de la millor manera que podien i sabien. A l’actual DO Montsant, dins de la comarca del Priorat, pràcticament només s’hi plantaven varietats de raïm negre,…

Llegir Més
El consum de vi català

Actualment, Catalunya té la població, la llengua, el territori, les institucions de govern democràtic i la voluntat de ser un estat. En aquesta direcció, mentre es tramita el procés constituent de l’actual estructura jurídica i política, la població té la possibilitat d’emprendre accions quotidianes molt importants pel nostre futur col·lectiu, com és la preservació del…

Llegir Més
Abadia de Poblet 2010

Si hi ha un element conegut i cèlebre a la Conca de Barberà aquest és el Monestir de Poblet, un monument excepcional, de gran qualitat arquitectònica i importància històrica i a més a més, en un bon estat de conservació, en relació a altres monestirs cistercencs europeus, a despit de les nombroses vicissituds històriques que…

Llegir Més
RE del Celler Tintoré

Fins ara hem comentat, en aquesta secció, vins representatius de la història de la comarca, fets en cellers coneguts i consolidats, amb una producció alta en alguns casos, i mitjana en d’altres, vins, en resum, que han marcat la trajectòria i el tarannà de la nostra Denominació fins a l’actualitat. Avui canviem de filosofia i…

Llegir Més