Articles de
Vi a vi

Secció d’anàlisi de vins, el seu entorn i les persones que el fan. Amb Martí Magriñá Poblet, Anna Casabona, Anna Espelt i Josep Vadrí.
Amb la col·laboració del celler MAS FORASTER.

Bord 2010 Negre- El vi transgressor

Els vins d’alta muntanya ja comencen a formar part de la riquesa vitivinícola de Catalunya i un dels primers cellers que van apostar per a elaborar de vins de qualitat  als Pirineus lleidatans va ser el Celler Batlliu de Sort. Resultat de la iniciativa de quatre joves del municipi que van decidir recuperar  la vinya,…

Llegir Més
El vi del vent

Re-evolucionant la tradició és el lema del jove Celler Mas Vicenç situat al terme municipal de Cabra del Camp, integrat dins del mas familiar que durant generacions els Ferré han dedicat a la viticultura. La última generació va donar una nova empenta al negoci familiar al decidir-se a elaborar els propis vins enlloc de vendre…

Llegir Més
Milmanda 2011

El que avui es coneix com a Castell de Milmanda neix a l’ombra de Poblet, poc després de la seva fundació, com a Dependència del Monestir, sobre una antiga fortificació; els Cistercencs anomenaven aquestes explotacions granges, i consistien en una extensió de terreny, propietat dels monjos, conreada per serfs que rendien els fruits del  seu…

Llegir Més
El vi de les sorpreses – Vb/1

La tradició vitivinícola a Catalunya es remunta a temps antics. Ja els nostres avantpassats cultivaven les varietats de raïm que millor s’adaptaven a cada zona i elaboraven els vins de la millor manera que podien i sabien. A l’actual DO Montsant, dins de la comarca del Priorat, pràcticament només s’hi plantaven varietats de raïm negre,…

Llegir Més
El consum de vi català

Actualment, Catalunya té la població, la llengua, el territori, les institucions de govern democràtic i la voluntat de ser un estat. En aquesta direcció, mentre es tramita el procés constituent de l’actual estructura jurídica i política, la població té la possibilitat d’emprendre accions quotidianes molt importants pel nostre futur col·lectiu, com és la preservació del…

Llegir Més
Abadia de Poblet 2010

Si hi ha un element conegut i cèlebre a la Conca de Barberà aquest és el Monestir de Poblet, un monument excepcional, de gran qualitat arquitectònica i importància històrica i a més a més, en un bon estat de conservació, en relació a altres monestirs cistercencs europeus, a despit de les nombroses vicissituds històriques que…

Llegir Més
RE del Celler Tintoré

Fins ara hem comentat, en aquesta secció, vins representatius de la història de la comarca, fets en cellers coneguts i consolidats, amb una producció alta en alguns casos, i mitjana en d’altres, vins, en resum, que han marcat la trajectòria i el tarannà de la nostra Denominació fins a l’actualitat. Avui canviem de filosofia i…

Llegir Més
Portell Brut Nature

Avui abordem un cava, un producte que considerem aquí com a gairebé genuí, tan nostrat com l’oli d’Oliva o la ratafia, malgrat que és una importació: és l’adopció catalana d’un invent monacal francès, un descobriment fortuït, recordem-ho, com la penicil·lina, amb perdó per la comparació, i que ha tingut un èxit fulgurant al llarg del…

Llegir Més
El rei negre – Masia Les Comes 2008

Un dels principals factors definitoris del caràcter d’un vi és la varietat de raïm amb la qual està fet. El protagonisme de les varietats ha sigut creixent en els darrers anys, fins al punt que avui dia tots més o menys podem anomenar bona part de les varietats conreades al país. D’entre elles n’hi ha…

Llegir Més