Articles de
Vi a vi

Secció d’anàlisi de vins, el seu entorn i les persones que el fan. Amb Martí Magriñá Poblet, Anna Casabona, Anna Espelt i Josep Vadrí.
Amb la col·laboració del celler MAS FORASTER.

Trepat Carles Andreu, camí del clàssic

Era una vegada una comarca que es dedicava a produir grans quantitats de vi, en cellers grans i tines enormes, de macabeu i parellada, sobre tot, però també d’un raïm exòtic i de nom curiós, que per alguna raó, havia sobreviscut dins del clos muntanyenc de la comarca i que més o menys es defensava…

Llegir Més
El paisatge a la copa

Existeixen algunes varietats de raïm que son fidels transmissores del territori on han crescut. Depenent dels sols d’on s’han alimentat les arrels del cep ens oferiran uns fruits i per tant un vins amb unes característiques molt diverses. Al Mediterrani, la varietat que millor reflexa les condicions del seu entorn  és, sense cap dubte, la…

Llegir Més
Tanca els ulls… i somia!

I havia una vegada un nen que anava al tros amb el seu avi , tancava els ulls i somiava amb les bruixes que es reunien en aquell coster. Observava el mar a l’horitzó i somiava que d’aquells ceps recargolats algun dia en faria un vi per a que el seu avi n’estés orgullós. Aquell…

Llegir Més
Gatzara, joia viverista!

De la nostra Denominació d’Origen podem dir que té coses singulars i diferenciades: una climatologia, uns sòls, una història, una varietat insígnia, etc., etc… però en els últims anys podem dir de bon de veres que és única al món per una raó concreta: tenim una entitat, unes instal·lacions, una organització… -moltes coses alhora- exclusives…

Llegir Més
Sicus Cartoixà marí

siccus m ( femení sicca , neutre siccum ); primera / segona declinació: sec, sobri, assedegat. Sicus terrers mediterranis és el projecte d’un jove viticultor, l’Eduard Pié. El celler es troba als baixos d’una casa Pairal del s. XVIII on s’havia estat elaborant vins de les vinyes familiars des de fa més de 100 anys…

Llegir Més
La Conca dinàmica – Els Bassots

Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…

Llegir Més
Bord 2010 Negre- El vi transgressor

Els vins d’alta muntanya ja comencen a formar part de la riquesa vitivinícola de Catalunya i un dels primers cellers que van apostar per a elaborar de vins de qualitat  als Pirineus lleidatans va ser el Celler Batlliu de Sort. Resultat de la iniciativa de quatre joves del municipi que van decidir recuperar  la vinya,…

Llegir Més
El vi del vent

Re-evolucionant la tradició és el lema del jove Celler Mas Vicenç situat al terme municipal de Cabra del Camp, integrat dins del mas familiar que durant generacions els Ferré han dedicat a la viticultura. La última generació va donar una nova empenta al negoci familiar al decidir-se a elaborar els propis vins enlloc de vendre…

Llegir Més
Milmanda 2011

El que avui es coneix com a Castell de Milmanda neix a l’ombra de Poblet, poc després de la seva fundació, com a Dependència del Monestir, sobre una antiga fortificació; els Cistercencs anomenaven aquestes explotacions granges, i consistien en una extensió de terreny, propietat dels monjos, conreada per serfs que rendien els fruits del  seu…

Llegir Més