Articles de
Vi a vi

Secció d’anàlisi de vins, el seu entorn i les persones que el fan. Amb Martí Magriñá Poblet, Anna Casabona, Anna Espelt i Josep Vadrí.
Amb la col·laboració del celler MAS FORASTER.

Alma de Reboreda

Molt de tant en tant,  tots els qui estimem el món del vi tenim l’oportunitat de tastar alguna ampolla especial de debò. I no em refereixo a vins cars o icònics com podria ser un Petrus o un Ermita, sinó algun vi amb ànima. Un vi on alguna persona hi ha posat tota la seva…

Llegir Més
Cara Nord 2014 – negre

Avui parlem d’una iniciativa forana, del desembarcament d’un grup de professionals lligats sobre tot a Costers del Segre, Denominació veïna, geogràficament molt propera i amb el segell de l’emprenedoria potent de les comarques de ponent, almenys molt més potent que la que ha caracteritzat fins no fa massa la nostra comarca, proverbialment orfe d’iniciativa privada…

Llegir Més
Rosat Vinyes de l’Albà

Tenim davant un altre exemple de vi sorgit de l’excepcional iniciativa del viver de Celleristes: Vinyes de l’Albà, amb el vallenc Carles Figueres al darrere del projecte que s’aixopluga sota aquesta marca. D’entre tots els celleristes, aquest presenta una singularitat, i és que els seus vins s’emparen sota la Denominació d’Origen Catalunya, i no la de…

Llegir Més
Trepat Carles Andreu, camí del clàssic

Era una vegada una comarca que es dedicava a produir grans quantitats de vi, en cellers grans i tines enormes, de macabeu i parellada, sobre tot, però també d’un raïm exòtic i de nom curiós, que per alguna raó, havia sobreviscut dins del clos muntanyenc de la comarca i que més o menys es defensava…

Llegir Més
El paisatge a la copa

Existeixen algunes varietats de raïm que son fidels transmissores del territori on han crescut. Depenent dels sols d’on s’han alimentat les arrels del cep ens oferiran uns fruits i per tant un vins amb unes característiques molt diverses. Al Mediterrani, la varietat que millor reflexa les condicions del seu entorn  és, sense cap dubte, la…

Llegir Més
Tanca els ulls… i somia!

I havia una vegada un nen que anava al tros amb el seu avi , tancava els ulls i somiava amb les bruixes que es reunien en aquell coster. Observava el mar a l’horitzó i somiava que d’aquells ceps recargolats algun dia en faria un vi per a que el seu avi n’estés orgullós. Aquell…

Llegir Més
Gatzara, joia viverista!

De la nostra Denominació d’Origen podem dir que té coses singulars i diferenciades: una climatologia, uns sòls, una història, una varietat insígnia, etc., etc… però en els últims anys podem dir de bon de veres que és única al món per una raó concreta: tenim una entitat, unes instal·lacions, una organització… -moltes coses alhora- exclusives…

Llegir Més
Sicus Cartoixà marí

siccus m ( femení sicca , neutre siccum ); primera / segona declinació: sec, sobri, assedegat. Sicus terrers mediterranis és el projecte d’un jove viticultor, l’Eduard Pié. El celler es troba als baixos d’una casa Pairal del s. XVIII on s’havia estat elaborant vins de les vinyes familiars des de fa més de 100 anys…

Llegir Més
La Conca dinàmica – Els Bassots

Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…

Llegir Més