Acción y delicadeza Entrevista a la veterinaria de campo y escritora, María Sánchez Hija y nieta de veterinarios de campo, en Córdoba, a la Sierra Norte de Sevilla. ¿Cómo es tu infancia y como te ha marcado después en tu vida y en tus trabajos? Mi infancia como digo en el libro Cuaderno de Campo…
Llegir MésArticles de
Veus
L’espai d’entrevistes en profunditat. Veus de tots els sectors aportant els seus coneixements, les seves idees, les seves experiències per tal de construir futurs millors.
Amb Eva Vicens, Montserrat Serra, Laia Benaiges, Anna Cabeza, Clàudia Rius, Queralt Castillo, Rita Roig, Maria Climent i Leandre Romeu Serra.
Núria Bàguena: “El vi és inseparable de la humanitat i la seva evolució”
La investigadora i assessora experta en patrimoni culinari del món guia un recorregut des de la prehistòria fins l’actualitat a través del vi, recordant orígens, vincles entre el producte i els pobles i cultures d’arreu; i recuperant cites d’autors de totes les èpoques que n’emfatitzen el significat i la simbologia que ha tingut en les…
Llegir MésMarç Llinàs: “Abans que trans, jo soc feminista”
En Març Llinàs és guionista, formador i el creador de l’únic podcast on la veu del presentador canvia a mesura que avancen els capítols. A “Mòbil, cartera, claus”, en Març parla del fet de ser trans a través de l’humor i l’experiència personal. Una fulla d’afaitar, un record d’infància o una illa deserta li serveixen…
Llegir MésAnna Pérez Català: “Aquells que estan més afectats pel canvi climàtic són aquells que menys l’han causat.”
Entrevista a l’ambientòloga especialitzada en canvi climàtic i desenvolupament internacional. Qui és Anna Pérez Català i quina trajectòria ha seguit? Sóc de Badalona, vaig estudiar Ciències Ambientals a l’Autònoma perquè sempre m’havia encantat tot el que era la natura, la muntanya, el bosc i un cop a la carrera d’Ambientals vaig veure que el que…
Llegir MésDavid Segarra: “Hem de parlar de la història d’aquells que estan alimentant la societat”
Entrevista al periodista i documentalista valencià David Segarra. Com torna David Segarra a casa, després de diversos viatges per Israel, Palestina, Veneçuela…, i s’enfronta a la realitat local de la qual també havia sigut partícip abans de partir? Tornar a fer documentals sobre la meva terra, sobre la nostra terra té molt a veure amb…
Llegir MésClara Ballarà: “El món rural està ple d’estereotips i encara costa canviar-los”
La Clara Ballarà Sampera porta des de fa uns anys les regnes a un negoci familiar de més de 30 anys de dedicació a la producció de vedella. Jove, de 30 anys, i dona, trenca mites cada dia treballant en una explotació d’una quarentena de vaques, bous i vedells que pesen fins a 600 quilos.…
Llegir MésMarta Tafalla: “Més que anar a viure al món rural, hem de deixar d’explotar la natura”
Tan aviat parla de la fi del món, com dels ocells que hi ha al teu barri, descobrint-te que aquestes dues coses estan més relacionades del que creies. La Marta Tafalla és la persona indicada a qui fer les preguntes que tots tenim sobre el futur del planeta i de la humanitat. És doctora en…
Llegir MésDavid Torrelles: “El Covid pot ser una bona oportunitat per fer el canvi cap al món ecològic”
President del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Productor de fruita de Vilanova de Segrià, el David Torrelles ha passat quasi tota la vida dedicat al camp i ara a més de treballar-hi presideix el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). “Em va acabar tirant la terra, primer amb producció integrada…
Llegir MésCowocat Rural, Fet al Priorat, La Titaranya. Tres projectes del Camp de Tarragona i Les Terres de l’Ebre que no es coneixen entre ells però tenen un nexe d’unió; la comunitat: de professionals, de veïns, de productors
Cowocat Rural és una xarxa d’espais coworking ubicats en zones rurals Catalunya. Des de Prat del Compte, fins a Guissona, La Seu d’Urgell, Valls, Les Guilleries o Riba-roja d’Ebre. La Titaranya és una cooperativa d’habitatges i locals socials en construcció al barri antic de Valls. Són 3.200 metres quadrats de vida a un centre històric…
Llegir Més“Cuidem el paisatge, els terrenys, la cultura, la tradició, però hauríem d’apostar encara més pels nostres productes”
Francesc Xavier Amill, president de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls. El Francesc Xavier Amill porta tota la vida sentint olor a calçots. El seu pare ja en plantava, no tants com ell ara, i ha viscut en primera persona el boom al voltant d’aquesta ceba dolça tan particular. “Quan era petit fèiem…
Llegir Més