Vam descobrir a la Laura Grau perquè feia vídeos sobre “l’elit catalana d’internet” o el youngwashing a Youtube. Ara la seva veu sona RAC105, però el contingut és que l’ha caracteritzat sempre: aquell que es troba en la intersecció entre l’activisme i l’entreteniment. Ja s’acaba la teva primera temporada al Matina Codina de RAC105. Quina…
Llegir MésArticles de
Veus
L’espai d’entrevistes en profunditat. Veus de tots els sectors aportant els seus coneixements, les seves idees, les seves experiències per tal de construir futurs millors.
Amb Eva Vicens, Montserrat Serra, Laia Benaiges, Anna Cabeza, Clàudia Rius, Queralt Castillo, Rita Roig, Maria Climent i Leandre Romeu Serra.
Arnau Oliveres: «La recepta per no tenir-li por a la mort és estimar la vida»
Arnau Oliveres Künzi (Barcelona, 1980) és acupuntor, codirector d’AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional) i blocaire; amant d’un “fil invisible però perceptible” que anomena espiritualitat i que connecta el seu interior amb el món exterior. Comparteix coneixements, experiències i reflexions a la pàgina web sufi.cat. Conversem amb ell sobre un tema que…
Llegir MésGoliarda Parda: “Vull formar part de la queerització del món”
Poc abans del confinament, la Goliarda Parda va guanyar el concurs Futuroa Sarao Drag del 2020. En aquesta conversa, ens comparteix el seu amor per l’art del drag, que per ella no és transformisme, sinó expressió d’un mateix. També ens convida a aparcar dubtes i pors per trepitjar les sales on els shows de drag…
Llegir MésRespostes creatives a les crisis. Cinquè debat Visions 5.1 2022
Davant de la situació social i econòmica actual necessitem respostes i que aquestes respostes siguin creatives i positives per construir un present i un futur diferent i amb esperança. Com a cloenda d’aquest cicle volem trobar aquestes propostes creatives i propositives i traçar uns camins i unes línies de treball pels propers temps posant en…
Llegir MésI ara, què? Respostes a les crisis des de l’art i la cultura. Quart debat Visions 5.1 2022
La cultura sempre ha generat preguntes i respostes en les situacions d’emergència i de crisi. La cultura i l’art sempre han sigut un refugi i un far en situacions com l’actual; per això en aquest moment és més necessari que mai recórrer al sector cultural perquè ens ajudi a entendre i comprendre. Com ens determina…
Llegir MésI ara, què? Respostes al consum i a l’alimentació. Tercer debat Visions 5.1 2022
El sector primari, l’alimentació, l’agricultura i els canals de distribució i de consum que se’n deriven, són uns dels fonaments importants del sistema actual, tota aquesta estructura té més importància de la que ens creiem. El tipus de consum que fem determina i fixa moltes més coses de les que podem arribar a pensar. Perquè…
Llegir MésI ara, què? Respostes a l’emergència climàtica. Segon debat Visions 5.1 2022
Una de les principals crisis que vivim és la climàtica. Una crisi que té efectes en múltiples aspectes de la nostra vida quotidiana: energia, mobilitat, contaminació, subministraments bàsics, economia domèstica, etc. Fugint de la culpa i de la ecoansietat, com podem treballar com individus i com a societat en la lluita contra el canvi climàtic…
Llegir MésQueralt Guinart: “A Barcelona és més fàcil mentir”
A l’instagram de la Queralt Guinart, hi trobareu projectes de disseny gràfic, poemes d’amor i il·lustracions de narrativa lèsbica. La seva faceta d’artista conviu amb projectes d’activisme com Bunyol TV, “una tele radicalment descentralista i bollera” que va néixer durant el confinament. En aquest canal digital, diverses noies van decidir fer connexions amb lesbianes i…
Llegir MésDe la inconsciència a la consciència. Primer debat Visions 5.1 2022
Ser conscients de la crisi. De la inconsciència a la consciència Fa anys que vivim immersos en diverses crisis, emergències i canvis constants que ens afecten com a individus i com a societat. És important conèixer i ser conscients dels efectes que té en la nostra vida quotidiana aquesta situació de xoc constant. La consciència…
Llegir MésSara Cuentas: “ La colonialitat i la modernitat són dues cares de la mateixa moneda”
Sara Cuentas (Lima, 1974) és periodista, investigadora i coordinadora de l’Escola Feminista Descolonial de la col·lectiva Red de Migración, Género y Desarrollo. És docent del màster de Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i col·labora en diversos mitjans, com El País. Nascuda al Perú, es va instal·lar a Catalunya fa més de…
Llegir Més