Articles de
Articles a Vadevi.cat

El mes de novembre de 2012 encetem una col·laboració mensual a través
d’articles d’opinió que volen acostar la Conca de Barberà i tot el que fem en aquesta terra a tot el país. A més, de donar la nostra opinió sobre el món del vi, l’enoturisme, l’agricultura, etc. en general i sobre altres temes d’actualitat.

El preu del quilo de raïm

Enguany, un vi negre de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, concretament el Vermell de Peguera 2013 del celler Clos de Peguera, ha rebut el Gran Vinari d’Or i ha estat destacat com el millor vi català dels Premis Vinari 2015. És una molt bona notícia per una Denominació d’Origen que, amb matisos, ens pot…

Llegir Més
Catalunya no és la Toscana!

En homenatge al “Catalunya no és Califòrnia” de Lluís Tolosa Quan va ser el torn de decidir on passaríem les vacances, la meva parella i jo vam creure que la Toscana era, definitivament, una bona pensada. Envoltats d’art i patrimoni i amb possibilitat de fer allò que en diem “enoturisme” –en el nostre cas, gairebé…

Llegir Més
El mercat del vi català

Fa unes setmanes vam rebre dues bones notícies en relació amb el vi català. La primera, que per primera cop els vins catalans superen els rioja a Catalunya, i la segona, que el vi Clos Abella del Priorat ha estat considerat el millor vi del món per la revista especialitzada “Wine in China Magazin”. Sí…

Llegir Més
Visca l’anomalia!

Hem hagut d’esperar l’any 2014 per veure com el vi català se situa en el primer lloc del rànquing de consum de vi a Catalunya. Això sí, amb un 33,7% d’aquest consum, resultat de la suma de totes les DO catalanes. És una bona notícia, sense dubte, però no podem dedicar gaire temps a celebrar-la.…

Llegir Més
Botigues de vi

Una botiga especialitzada en el món del vi hauria de vendre vins d’arreu del món i la seva tasca principal hauria de ser apropar els vins de zones allunyades a possibles consumidors del seu entorn. Posar l’abast del client coses que no ho són. Actualment moltes d’aquestes botigues no duen a terme aquesta funció, sinó…

Llegir Més
Via enoturisme

Són moltes i bones les notícies que tenim l’oportunitat de llegir aquests darrers dies sobre l’enoturisme a Catalunya. Una barreja de tradició i modernitat, la naturalesa dels nostres recursos i les causes de la riquesa que poden aportar al país cada cop generen més consens per fer front a l’aposta pel  desenvolupament econòmic al voltant…

Llegir Més
El vi 2.0

El vi és un element social, que creix i es desenvolupa en societat, això és, entre les persones. Per tant, per arribar a elles és imprescindible la comunicació, donar a conèixer allò que fem, i, per fer-ho, tenim diverses vies. Hi ha vies tradicionals que no hem de desmerèixer ni  negar en cap cas, com…

Llegir Més
Emprenedoria agrària i social

Partim de dos punts forts i un punt feble. Un punt fort és que a Catalunya tenim un clima i uns camps idonis per produir raïm de qualitat i elaborar uns excel·lents vins, olis i altres productes de qualitat. Un altre punt fort és que tenim un munt de possibilitats de crear activitats al voltant…

Llegir Més