Aquest ha estat un estiu diferent. Vam començar-lo organitzant una gran festa per celebrar el nostre casament. Amb la qui avui és la ‘meva’ dona vam decidir que el vi i el territori hi jugarien un paper central i, entre altres detalls, vam pensar que, quan féssim el viatge de noces, ens agradaria conèixer una…
Llegir MésArticles de
Articles a Vadevi.cat
El mes de novembre de 2012 encetem una col·laboració mensual a través
d’articles d’opinió que volen acostar la Conca de Barberà i tot el que fem en aquesta terra a tot el país. A més, de donar la nostra opinió sobre el món del vi, l’enoturisme, l’agricultura, etc. en general i sobre altres temes d’actualitat.
Cap a on ha d’anar l’enoturisme?
Aprofitant els darrers dies de vacances m’he capbussat en un llibre que feia temps que em cridava des del prestatge. Me l’havia enviat l’amic Lluís Tolosa i es tractava, ni més ni menys, de la seva darrera publicació: “Marketing del Enoturismo. 12 errores habituales, 12 propuestas alternativas”. En Lluís Tolosa és una persona amb una…
Llegir MésEnoturisme o oci enològic
Sovint el turisme és titllat de deshumanitzador per la població que resideix en una destinació turística, sobretot quan parlem de turisme de masses. Potser per això, d’entrada, molta gent rebutja el turisme com un sector econòmic a desenvolupar a prop de casa. Per altra banda, molts hem promocionat el turisme com un element favorable al…
Llegir MésL’epicentre
El passat dilluns 10 d’abril la DO Terra Alta i la DO Tarragona mitjançant l’associació Cellers Singulars van escollir Barcelona per presentar els seus productes i novetats. Dues jornades que van reunir centenars de persones entre les quals s’hi trobaven tant professionals del sector com mitjans de comunicació, així com consumidors finals. Aquestes dues activitats…
Llegir MésVi i xocolata
El vi i la xocolata són dos productes apreciats que d’ençà que van arribar en el territori han estat ben presents en els nostres hàbits alimentaris, ambdós són dinàmics i contenen una àmplia gamma de varietats amb matisos marcats per la intensitat. A priori, la combinació del vi i la xocolata no se’ns apareix per…
Llegir MésL’imprescindible cursa del dia a dia
Sempre és un bon moment fer una aturada i girar el cap per fer una mirada enrere. I això és el que m’agradaria fer avui per tal fer un reconeixement a tota la feinada que ha fet el sector del vi català durant aquests darrers anys. Quan es compleixen cinc anys des que vaig decidir…
Llegir MésUn sí a les cooperatives
Històricament la majoria de les cooperatives han nascut en moments econòmicament difícils, impulsades sobretot per la necessitat d’unir forces per fer front a les adversitats, però que amb el temps s’han consolidat i han donat resultats molt satisfactoris. Actualment a Catalunya hi ha unes 4.000 empreses cooperatives, nombre que va en augment, com ho demostra…
Llegir MésAmb totes les lletres
Abans de tancar l’any voldria fer un recorregut per les diverses novetats literàries d’aquests últims mesos. I és que l’any 2016 ens ha regalat obres que abunden tant en quantitat com en qualitat. Hem d’estar contents, doncs, d’aquesta altra senyal que ens indica que el sector del vi és viu també en l’eix de la…
Llegir MésCultura de terrer
El cultiu de la vinya creix arreu del món, i especialment a la Xina, el què fa que la competència augmenti progressivament. Si partim de les hectàrees de cultiu, sembla obvi afirmar que el vi català no podrà competir en quantitat, per això, si el què realment vol és posicionar-se en el mercat internacional, el…
Llegir MésAnada i tornada
Pel que he pogut comprovar a través de les imatges que amistats i coneguts han penjat a les xarxes socials, aquest estiu hem compartit l’interès per Mallorca i les Illes Balears. Fins i tot aquest mateix mitjà ha dedicat algun dels seus espais a les Illes. Ha estat molta, doncs, la gent que aquest estiu…
Llegir Més