Articles de
Espai del vermut

Articles sobre el món del vermut sota la direcció de la periodista Ruth Troyano. Un espai de difusió de les novetats de les empreses col·laboradores i una eina de reflexió i promoció al voltant del món del vermut. Amb la participació de François Monti i Joan Tapias.

Amb la col·laboració de VERMUTS MIRÓ, MUSEU DEL VERMUT, VERMUTS ROFES, VERMUT CHAPPO, OLAVE VERMOUTH, VERMOUTH ARLINI, VERMU SANT PETRONI, COOPERATIVA DE FALSET, LICORS ON THE ROCKS i VERMUTS PADRÓ

El vermut més literari

“Perquè imagines un vermut de penyora Obrim comportes” Haiku, Lena Paüls El món del vermut ha viscut en els últims temps un esclat editorial però cap referència fins ara havia apostat per l’enfoc literari. Ha estat a Reus, bressol de la tradició i la història del vi aromatitzat, on des del col·lectiu Reusenques de lletres…

Llegir Més
“El complement obligatori d’un bon vermut és la bona companyia. Per mi és un ritu social i molt mediterrani”

Entrevista al periodista Toni Monné, autor del llibre “La hora del vermut” editat per Cossetània Té la mà trencada a escriure sobre cuina i gastronomia, però és ara que el periodista Toni Monné s’ha submergit definitivament en el món del vermut. Un “ritu social i molt mediterrani” afirma que l’ha portat a significar receptes clàssiques…

Llegir Més
Transparencia

Hace un par de semanas, viajé a Italia y quedé con un amigo del mundo del vermut. Surgió en nuestra conversación el caso de una marca italiana emergente y de la importante multa que acababa de recibir por ‘sofisticación’. Ponía en sus etiquetas información falsa sobre los procesos de elaboración y las autoridades responsables de…

Llegir Més
Fer el vermut, un ritual de sol

És l’avantsala de la paella del diumenge. És un dels clàssics de Reus. És la conversa amb col·legues periodistes a la plaça d’Osca de Barcelona. És la sorpresa dels Premi Vinari. És la trobada amb amics de sempre. És el servit per una mestressa de les de tota la vida. És un record d’infantesa. És…

Llegir Més
De tour vermuter

Barcelona, Reus, Valls i Girona aposten per la cultura del vermut per dinamitzar el turisme gastronòmic. Barcelona i Reus són les dues ciutats catalanes amb més cultura vermutera, però les marques volen que la tradició ara renovada s’estengui arreu. L’últim focus ha estat Girona. Coincidint amb la campanya turística “Girona 10”, el vermut s’hi ha…

Llegir Més
Per un Nadal vermuter

Som pràcticament al Nadal i les cases vermuteres s’afanyen a presentar propostes atractives per incentivar el consum de vermut més enllà del convencional aperitiu. En el món del vi cal ser atrevit i curiós. I, a més a més, la infidelitat està permesa.  Sorprendre, gaudir i compartir amb un got de vermut és el que…

Llegir Més
El vermut, de moda a ritual

HISTÒRIA, COMPROMÍS I ART “A Valls sempre s’ha consumit vi i vermut, el fet d’haver-hi masies, pagesos, i elaboradors ha contribuït a mantenir la tradició” explica l’enòleg Lisard Bellod. És propietari del Magatzem del Vermut i acaba de traslladar el local a un espai més ampli i cèntric de la capital de l’Alt Camp: el…

Llegir Més