“Alma histórica y carácter gallego. Traspasamos el tiempo para recuperar sabores de hace siglos” De las tierras sacras gallegas nace hace un par de años un vermú de uva albariño para nada convencional. Riesgo y atrevimiento están en el ADN de un alimento que surge de la experiencia y sabiduría en la elaboración de vinos…
Llegir MésArticles de
Espai del vermut
Articles sobre el món del vermut sota la direcció de la periodista Ruth Troyano. Un espai de difusió de les novetats de les empreses col·laboradores i una eina de reflexió i promoció al voltant del món del vermut. Amb la participació de François Monti i Joan Tapias.
Amb la col·laboració de VERMUTS MIRÓ, MUSEU DEL VERMUT, VERMUTS ROFES, VERMUT CHAPPO, OLAVE VERMOUTH, VERMU SANT PETRONI, COOPERATIVA DE FALSET i VERMOUTH PADRÓ & CO
Nuestro Coca-Cola
Apenas empezado el trabajo sobre El Gran Libro del Vermut, me comentó un bodeguero de Barcelona que una de las cosas que definían el llamado renacer del vermut era su vinculación con el running. “¿Cómo?”, dije. “Sí, la gente se va a correr y luego se toma un vermut, que es un producto natural. Es…
Llegir MésEl vermut més literari
“Perquè imagines un vermut de penyora Obrim comportes” Haiku, Lena Paüls El món del vermut ha viscut en els últims temps un esclat editorial però cap referència fins ara havia apostat per l’enfoc literari. Ha estat a Reus, bressol de la tradició i la història del vi aromatitzat, on des del col·lectiu Reusenques de lletres…
Llegir Més“El complement obligatori d’un bon vermut és la bona companyia. Per mi és un ritu social i molt mediterrani”
Entrevista al periodista Toni Monné, autor del llibre “La hora del vermut” editat per Cossetània Té la mà trencada a escriure sobre cuina i gastronomia, però és ara que el periodista Toni Monné s’ha submergit definitivament en el món del vermut. Un “ritu social i molt mediterrani” afirma que l’ha portat a significar receptes clàssiques…
Llegir MésTransparencia
Hace un par de semanas, viajé a Italia y quedé con un amigo del mundo del vermut. Surgió en nuestra conversación el caso de una marca italiana emergente y de la importante multa que acababa de recibir por ‘sofisticación’. Ponía en sus etiquetas información falsa sobre los procesos de elaboración y las autoridades responsables de…
Llegir Més8 imprescindibles del Museu del Vermut de Reus
Conversa amb l’empresari Joan Tàpias, director de l’establiment i promotor de la I Fira Internacional del Vermut i l’Aperitiu que se celebrarà a la capital del Baix Camp al setembre Està immers en els preparatius de la I Fira Internacional del Vermut i l’Aperitiu de Reus que tindrà lloc entre el 16 i el 18…
Llegir MésFer el vermut, un ritual de sol
És l’avantsala de la paella del diumenge. És un dels clàssics de Reus. És la conversa amb col·legues periodistes a la plaça d’Osca de Barcelona. És la sorpresa dels Premi Vinari. És la trobada amb amics de sempre. És el servit per una mestressa de les de tota la vida. És un record d’infantesa. És…
Llegir MésDe tour vermuter
Barcelona, Reus, Valls i Girona aposten per la cultura del vermut per dinamitzar el turisme gastronòmic. Barcelona i Reus són les dues ciutats catalanes amb més cultura vermutera, però les marques volen que la tradició ara renovada s’estengui arreu. L’últim focus ha estat Girona. Coincidint amb la campanya turística “Girona 10”, el vermut s’hi ha…
Llegir Més“Hay buenos momentos con vermut, vermuts buenos depende de dónde”
“Pero, ¿es verdad que Hipócrates inventó el vermut? Esta afirmación, una de las que más a menudo se lee en artículos sobre el tema, es completamente falsa” El gran libro del vermut / Ediciones B / François Monti El periodista belga François Monti és tota una institució en el món de la cocteleria. A finals…
Llegir MésPer un Nadal vermuter
Som pràcticament al Nadal i les cases vermuteres s’afanyen a presentar propostes atractives per incentivar el consum de vermut més enllà del convencional aperitiu. En el món del vi cal ser atrevit i curiós. I, a més a més, la infidelitat està permesa. Sorprendre, gaudir i compartir amb un got de vermut és el que…
Llegir Més