Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Las miradas del enoturismo

¿Cómo son los enoturistas? ¡Mira que la pregunta nos la habremos hecho veces! Sin embargo a partir de mi intervención en VIVID Enoconference, evento organizado recientemente en el Empordà gracias al buen hacer de Laura Masramón, me pareció que la respuesta ante tal cuestión no era tan conocida como yo creía. Así que si os…

Llegir Més
No sense WI-FI

Ni el resultat és immediat, ni el treball és esporàdic. Però la comunicació on line ha vingut per quedar-se, no la podem obviar, en tot cas el que podem fer és integrar-la perquè ens ajudi a arribar allà a on volem. Això no vol dir que tots estiguem obligats a usar les xarxes socials, en…

Llegir Més
Cansados de hablar de enoturismo

…Y cansados de ver pocos resultados. La administración, las bodegas, los restaurantes, las enotecas… todos hemos hecho importantes esfuerzos para implicarnos en la formación, en la creación de producto, en el posicionamiento de nuestras empresas, en la promoción del territorio etc. pero no acabamos de dar un salto importante a la venta, a la comercialización.…

Llegir Més
Com idear visites memorables als cellers

Enoturisme és el turisme que genera l’interès pel vi. En aquest sector turístic els cellers són els protagonistes indiscutibles, i el seu producte bàsic és la visita guiada al celler. Per això és tan important que la visita sigui una bona carta de presentació, que sigui coherent amb la filosofia del celler i que serveixi…

Llegir Més
Pensar l’enoturisme

Diuen que els millors enòlegs són els més viatjats per l’amplitud de mires que això comporta. Viatjar en el sentit més ampli de la paraula pot ser plantar-se a la Champagne però també endinsant-se en la lectura d’un llibre o compartir una copa de vi. Aquesta és una afirmació que es podria estendre a tots…

Llegir Més