Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

País de vins, país de suro

“Si volem vins que parlin del paisatge, els hem de tapar amb una porció d’aquest paisatge” Josep Pitu Roca L’Institut Català del Suro celebra 25 anys i entre els objectius per commemorar l’efemèride està guanyar visibilitat. Probablement per aquest motiu el seu director, Albert Hereu, va ser ponent a les VI Jornades d’Enoturisme organitzades per…

Llegir Més
Enoturisme Catalunya, una projecció molt aplaudida

Al llarg d’aquests darrers mesos he tingut l’oportunitat de mostrar les regions catalanes del turisme del vi a Anglaterra, Alemanya, Suïssa i Àustria. Tots aquests països ja solen escollir la destinació de Catalunya per a crear els seus productes turístics, ja sigui per crear incentius d’empresa o bé programes de vacances familiars, però ara se’ls…

Llegir Més
Sostenibilitat, solidaritat i supervivència

Vins per remoure consciències. Amb aquesta premissa el sommelier Josep Pitu Roca va impartir “el tast de vins més gran del món” a la darrera edició de San Sebastián Gastronómika. Hi van participar més de 1.200 professionals. Repassant textos i vídeos de la cita, he comprès que el vi  -que ell qualifica amb encert com…

Llegir Més
Models enoturístics per cobrir necessitats reals

D’un temps ençà a Catalunya s’està parlant molt de l’enoturisme i dels diferents models que cada destinació podria implantar en els propers anys per potenciar el gran esforç que estan fent els cellers i altres iniciatives privades per tal d’atraure turistes. Damià Serrano, per exemple, ens parla del model Rutes del vi en aquesta càpsula…

Llegir Més
Reinterpretar el vi

Rep 50.000 visites a l’any. És una empresa agroalimentària, d’economia cooperativa. És la segona marca més venuda a Catalunya. Van ser dels qui aviat van entendre que era essencial donar a conèixer in situ el què, el com i el per què. La Fageda ha passat de tenir 30 vaques a mig miler. I el…

Llegir Més
Las miradas del enoturismo

¿Cómo son los enoturistas? ¡Mira que la pregunta nos la habremos hecho veces! Sin embargo a partir de mi intervención en VIVID Enoconference, evento organizado recientemente en el Empordà gracias al buen hacer de Laura Masramón, me pareció que la respuesta ante tal cuestión no era tan conocida como yo creía. Así que si os…

Llegir Més
No sense WI-FI

Ni el resultat és immediat, ni el treball és esporàdic. Però la comunicació on line ha vingut per quedar-se, no la podem obviar, en tot cas el que podem fer és integrar-la perquè ens ajudi a arribar allà a on volem. Això no vol dir que tots estiguem obligats a usar les xarxes socials, en…

Llegir Més