Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Les obsessions del producte enoturístic

El fort impuls a l’enoturisme dels darrers anys ja mostra grans casos d’èxit i grans fracassos. El tema es pot analitzar des de molts punts de vista. Un dels punts de vista més interessants és el model de producte enoturístic que hem creat, realment peculiar. Obsessionats amb la visita al celler Quan un celler es…

Llegir Més
Cal anar-se’n per un dia tornar

Recorre les vinyes per un traçat imaginari del sistema solar a escala que et porta fins al Sol, Waltraud, on gaudeixes d’un sopar exclusiu i de l’observació dels astres. Aquest és el fil conductor de l’experiència Torres “Nit d’estrelles”, una activitat enoturística consolidada entorn l’astronomia i la gastronomia de les nits d’estiu al Penedès que…

Llegir Més
Enoturisme amb carta de vi

“Y es que beber un vino no es una sensación aislada. La recordaremos según cuándo, donde y, sobre todo, con quién nos lo hemos vivido” Alejandra Malaina / Vivir el Vino La revista Vivir el Vino del novembre va dedicar un especial molt interessant a l’enoturisme amb motiu del Dia Europeu que, a Catalunya, encara…

Llegir Més
Encara hi ha tot un món per descobrir

El vi és social. Té una base humana i d’intercanvi. Si considerem el terroir un conjunt distintiu que dóna la tipicitat a un vi, la comunicació és també un factor determinant en la definició de la seva identitat. I així com en la seva elaboració, la comunicació entorn del vi està també subjecte a la…

Llegir Més
Enoturisme i social media = Humanisme

Estic convençuda que el vincle  comunicatiu i sostenible entre cellers i consumidors va molt més enllà de la relació econòmica, quan hi intervenen l’enoturisme i el social media. Hi ha una part humana, sovint oblidada, que converteix clients en amics i amics en clients fidels. El Consorci d’Enoturisme de la DO Alella ha celebrat una…

Llegir Més
La cata de vino en las bodegas

Primero tuvimos que acomodar nuestras bodegas para poder recibir visitantes, luego tuvimos que aprender a crear productos enoturísticos y combinar nuestras raíces de viticultores y productores con el sector servicios. Ahora andamos empeñados en transformar la visita a la bodega o la viña en verdaderos productos experienciales y hemos aprendido, o estamos en ello, el…

Llegir Més