Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Sis tipologies de producte enoturístic

Una de les principals confusions del nostre sector enoturístic és creure que oferim experiències enoturístiques. El concepte va néixer amb bones intencions. Per superar l’avorriment de les visites repetitives gairebé iguals a tots els cellers. Per anar més enllà de les activitats enoturístiques, buscant que l’enoturista pugui viure una experiència memorable. Però mireu els webs…

Llegir Més
Màgic

“Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls” Antoine de Saint-Exupery | El petit príncep De petita sempre havia relacionat la màgia amb el poder que mostrava algú per transformar les coses. Màgics eren l’Angelet de les dents, el tió i els Reis de l’Orient, que venien un cop l’any a…

Llegir Més
Les obsessions del producte enoturístic

El fort impuls a l’enoturisme dels darrers anys ja mostra grans casos d’èxit i grans fracassos. El tema es pot analitzar des de molts punts de vista. Un dels punts de vista més interessants és el model de producte enoturístic que hem creat, realment peculiar. Obsessionats amb la visita al celler Quan un celler es…

Llegir Més
Cal anar-se’n per un dia tornar

Recorre les vinyes per un traçat imaginari del sistema solar a escala que et porta fins al Sol, Waltraud, on gaudeixes d’un sopar exclusiu i de l’observació dels astres. Aquest és el fil conductor de l’experiència Torres “Nit d’estrelles”, una activitat enoturística consolidada entorn l’astronomia i la gastronomia de les nits d’estiu al Penedès que…

Llegir Més
Enoturisme amb carta de vi

“Y es que beber un vino no es una sensación aislada. La recordaremos según cuándo, donde y, sobre todo, con quién nos lo hemos vivido” Alejandra Malaina / Vivir el Vino La revista Vivir el Vino del novembre va dedicar un especial molt interessant a l’enoturisme amb motiu del Dia Europeu que, a Catalunya, encara…

Llegir Més
Encara hi ha tot un món per descobrir

El vi és social. Té una base humana i d’intercanvi. Si considerem el terroir un conjunt distintiu que dóna la tipicitat a un vi, la comunicació és també un factor determinant en la definició de la seva identitat. I així com en la seva elaboració, la comunicació entorn del vi està també subjecte a la…

Llegir Més