Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Encara hi ha tot un món per descobrir

El vi és social. Té una base humana i d’intercanvi. Si considerem el terroir un conjunt distintiu que dóna la tipicitat a un vi, la comunicació és també un factor determinant en la definició de la seva identitat. I així com en la seva elaboració, la comunicació entorn del vi està també subjecte a la…

Llegir Més
Enoturisme i social media = Humanisme

Estic convençuda que el vincle  comunicatiu i sostenible entre cellers i consumidors va molt més enllà de la relació econòmica, quan hi intervenen l’enoturisme i el social media. Hi ha una part humana, sovint oblidada, que converteix clients en amics i amics en clients fidels. El Consorci d’Enoturisme de la DO Alella ha celebrat una…

Llegir Més
La cata de vino en las bodegas

Primero tuvimos que acomodar nuestras bodegas para poder recibir visitantes, luego tuvimos que aprender a crear productos enoturísticos y combinar nuestras raíces de viticultores y productores con el sector servicios. Ahora andamos empeñados en transformar la visita a la bodega o la viña en verdaderos productos experienciales y hemos aprendido, o estamos en ello, el…

Llegir Més
Win-win emocional

L’enoturisme és connexió emocional entre productor i visitant. És una derivada creixent del turisme cultural. I un país com el nostre que rep 17 milions de turistes estrangers a l’any no hauria de desaprofitar l’oportunitat d’exhibir el potencial del vi català. L’enoturisme és flexibilitat. És mètode. Són caps de setmana i festius. És feed-back directe…

Llegir Més
Enoturismo y hospitalidad

De vuelta de la VividEnoconference hice una pausa en Can Canaleta, una de esas casas rurales perdidas en la montaña que siempre te ayudan a encontrarte. Sentí el territorio a través de la comida, del paisaje, de los vinos de payés… y tuve esa sensación de la que Paul Wagner acababa de hablar minutos antes…

Llegir Més
Els rètols i l’autoestima

De tots és sabut que l’Empordà és una regió que abans d’obrir-se a l’enoturisme es va obrir, i de cames, al turisme. Per aquest motiu a ningú li estranya que molts dels indicadors de carretera estiguin en 4 idiomes, com a mínim, anunciant: celler/bodega/winery/cave o bé degustació i venda de vi/degustación y venta de vino/wine…

Llegir Més
País de vins, país de suro

“Si volem vins que parlin del paisatge, els hem de tapar amb una porció d’aquest paisatge” Josep Pitu Roca L’Institut Català del Suro celebra 25 anys i entre els objectius per commemorar l’efemèride està guanyar visibilitat. Probablement per aquest motiu el seu director, Albert Hereu, va ser ponent a les VI Jornades d’Enoturisme organitzades per…

Llegir Més
Enoturisme Catalunya, una projecció molt aplaudida

Al llarg d’aquests darrers mesos he tingut l’oportunitat de mostrar les regions catalanes del turisme del vi a Anglaterra, Alemanya, Suïssa i Àustria. Tots aquests països ja solen escollir la destinació de Catalunya per a crear els seus productes turístics, ja sigui per crear incentius d’empresa o bé programes de vacances familiars, però ara se’ls…

Llegir Més