Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Los fantasmas del vino

Es una tarde de otoño calurosa en la estepa manchega. El paisaje es infinito. Un mar de viñas con tonalidades verdes, amarillas y rojizas me acompaña a los dos lados de la carretera. Voy en busca del pasado del vino, de una historia de no más de 200 años. Quiero ver y sentir los fantasmas…

Llegir Més
Un producte per a cada enoturista

En els mesos d’hivern les empreses turístiques es preparen per encarar la feina d’una  manera més resolutiva, fent totes aquelles tasques que el dia a dia atrafegat ens impedeix finalitzar. El reciclatge i la formació contínua ens poden ajudar a encarar una nova temporada (eno)turística, tot coneguent millor els nostres públics i adaptant els nous…

Llegir Més
En defensa del màrqueting (I)

En els escrits que en Leandre Romeu m’ha convidat a compartir i que a partir d’avui dedicaré a La Conca 5.1, em proposo interpretar en clau de màrqueting alguns dels fenòmens que es donen en el sector del vi i l’enoturisme. Fa temps que se sent a dir que l’enoturisme és una nova font d’ingressos…

Llegir Més
Sis tipologies de producte enoturístic

Una de les principals confusions del nostre sector enoturístic és creure que oferim experiències enoturístiques. El concepte va néixer amb bones intencions. Per superar l’avorriment de les visites repetitives gairebé iguals a tots els cellers. Per anar més enllà de les activitats enoturístiques, buscant que l’enoturista pugui viure una experiència memorable. Però mireu els webs…

Llegir Més
Màgic

“Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls” Antoine de Saint-Exupery | El petit príncep De petita sempre havia relacionat la màgia amb el poder que mostrava algú per transformar les coses. Màgics eren l’Angelet de les dents, el tió i els Reis de l’Orient, que venien un cop l’any a…

Llegir Més
Les obsessions del producte enoturístic

El fort impuls a l’enoturisme dels darrers anys ja mostra grans casos d’èxit i grans fracassos. El tema es pot analitzar des de molts punts de vista. Un dels punts de vista més interessants és el model de producte enoturístic que hem creat, realment peculiar. Obsessionats amb la visita al celler Quan un celler es…

Llegir Més
Cal anar-se’n per un dia tornar

Recorre les vinyes per un traçat imaginari del sistema solar a escala que et porta fins al Sol, Waltraud, on gaudeixes d’un sopar exclusiu i de l’observació dels astres. Aquest és el fil conductor de l’experiència Torres “Nit d’estrelles”, una activitat enoturística consolidada entorn l’astronomia i la gastronomia de les nits d’estiu al Penedès que…

Llegir Més