Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Sibaritisme gironí

9 botigues delicatessen de Girona on comprar vins de l’Empordà, formatges i altres menges S’acosta el bon temps i la Costa Brava es prepara per rebre molts visitants de cap de setmana, que marxaran el diumenge cap a casa amb la panxa plena, bon color de pell i poques ganes que arribi el dilluns. Pels que tingueu…

Llegir Més
Tendències mundials del sector del vi

La comprensió de les tendències mundials de la vinya i vi és més important que mai, perquè la principal tendència mundial del segle XXI, com en altres sectors, és la globalització. Tendència 1. Reducció de la superfície mundial de vinya La superfície mundial de vinya s’ha reduït un 15%, des dels 8,9 milions d’hectàrees de…

Llegir Més
Bar à vin tour. De bares de vinos naturales por el mundo

Hace unos meses, Leandre Romeu -responsable de redacción de esta publicación- se puso en contacto conmigo para proponerme colaborar en la sección “Enotour”. A la vista está que acepté y aprovecho para agradecer su invitación; mi duda vino cuando pensé en qué escribir sobre enoturismo, porque no es mi temática habitual. Pero bienvenida sea la…

Llegir Més
Criteris per estructurar l’enoturisme

El procés d’elaboració de la Guia d’Enoturisme de Catalunya m’ha implicat plantejar-me com s’ha d’estructurar i presentar l’oferta enoturística del país. Podria semblar un tema evident, però des de que vaig comentar que iniciava el projecte vaig veure que cadascú donava per descomptats uns criteris diferents i que cadascú s’estava imaginant una guia diferent. El…

Llegir Més