Articles de
Enotour

Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.

Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.

Bar à vin tour. De bares de vinos naturales por el mundo

Hace unos meses, Leandre Romeu -responsable de redacción de esta publicación- se puso en contacto conmigo para proponerme colaborar en la sección “Enotour”. A la vista está que acepté y aprovecho para agradecer su invitación; mi duda vino cuando pensé en qué escribir sobre enoturismo, porque no es mi temática habitual. Pero bienvenida sea la…

Llegir Més
Criteris per estructurar l’enoturisme

El procés d’elaboració de la Guia d’Enoturisme de Catalunya m’ha implicat plantejar-me com s’ha d’estructurar i presentar l’oferta enoturística del país. Podria semblar un tema evident, però des de que vaig comentar que iniciava el projecte vaig veure que cadascú donava per descomptats uns criteris diferents i que cadascú s’estava imaginant una guia diferent. El…

Llegir Més
Rosat d’Àmfora 2017, identitat de Capmany

Avui parlo d’un vi rosat, elaborat amb raïms de la varietat autòctona de la zona de l’Empordà, la Carinyena Roja. Aquest vi que us deixarà enamorats, procedeix de ceps vells d’uns 80 anys. Situats a la zona més plana del terme de Capmany, a uns 100 metres del nivell del mar, on el terrer està…

Llegir Més
Historias paralelas

Cuando se escribe sobre el mundo del vino, generalmente se habla de la viña, de los productores, de vinos, notas de cata o visitas a bodegas. Pero la cultura del vino es mucho más que el vino y de la viña. Parte de la historia de la humanidad se puede escribir a través del vino.…

Llegir Més
Entrevista a Clara Isamat

Clara Isamat (Barcelona 1971), és fotògrafa i sommelier. Com a fotoperiodista, ha treballat en mitjans de comunicació escrits d’àmbit nacional. Ha impartit cursos i seminaris de fotografia. El 2005 obre el seu restaurant a l’Alt Empordà i estudia sommelieria. Fins al 2013, treballa com a responsable de sala, maitre i sommelier. Raíces del vino natural, un año de viña (Sd. Edicions), és el llibre de la Clara…

Llegir Més
Enoturisme familiar sí, enoturisme familiar no

En diuen kids-friendly i no ho són. Moltes són les propostes turístiques que s’apunten al carro del turisme familiar sense preocupar-se de complir amb les seves necessitats reals. Jo mateixa abans de tenir fills no tenia ni la més remota idea de què volen uns pares quan contracten unes vacances o quan s’apunten a una…

Llegir Més
Entrevista a Meritxell Falgueras

Meritxell Falgueras és la cinquena generació de la botiga de vins el Celler de Gelida, del barri de Sants a Barcelona. Un lloc on no saben vendre els que no els agrada. Falgueras és llicenciada en Humanitats i màster en viticultura i màrqueting, està fent el doctorat en Comunicació i investiga sobre el llenguatge en el tast…

Llegir Més
Los fantasmas del vino

Es una tarde de otoño calurosa en la estepa manchega. El paisaje es infinito. Un mar de viñas con tonalidades verdes, amarillas y rojizas me acompaña a los dos lados de la carretera. Voy en busca del pasado del vino, de una historia de no más de 200 años. Quiero ver y sentir los fantasmas…

Llegir Més