“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre” César Cánovas “En el context de crisi actual la diferència la continuen marcant les persones” Albert Rimbau L’Escola d’Enoturisme de Catalunya llança el seu programa formatiu de cursos 2021 -2022. Desenvolupar competències clau i les habilitats comunicatives de l’alumnat, oferint una formació integral…
Llegir MésArticles de
Enotour
Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.
Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.
Descens al temple dels rancis
Un dels secrets més ben guardats del Bages. Sota la masia que la família Roqueta té a Horta d’Avinyó s’hi amaguen diverses sales on el vi ranci, que és un dels grans patrimonis vinícoles de Catalunya, té un caràcter únic. Durant dècades sota la llum tènue el ranci s’ha envellit en desenes de botes, cadascuna…
Llegir MésLa comunicació de (la) proximitat
Les reflexions que llegireu a continuació tanquen el cicle de reportatges sobre el consum de vi de proximitat a Catalunya, que hem editat conjuntament amb l’INCAVI. En aquest darrer article hem volgut posar el focus en la gestió de la comunicació i el màrqueting del vi català. Amb l’objectiu de pensar sobre com s’ha comunicat…
Llegir MésConquistar Barcelona, l’aspiració del vi català que el coronavirus ha fet revifar
Ha calgut una pandèmia mundial perquè els consumidors se n’adonin més que mai de la importància del consum de proximitat en totes les seves dimensions. També perquè el sector vinícola s’esforci amb renovada determinació per fer que el vi català estigui plenament present a l’àrea més poblada de Catalunya. Per això ja es treballa en…
Llegir MésLa formació del vi s’adapta als temps d’incertesa
La Wine Business School de Vilafranca ja treballa perquè la cinquena edició del postgrau de gestió d’empreses vitivinícoles que començarà a la tardor ofereixi eines per saber-se moure en el context volàtil que ha portat el coronavirus Ningú sap cap a on ens encaminem després de la irrupció del coronavirus, però el que cada cop…
Llegir MésRetorn als vins del passat
Navàs malda per fer conèixer un patrimoni vinícola únic: cellers ja consolidats conviuen amb els vinyaters que recuperen la tradició dels avis i fan vi a casa per afició. L’emoció flota a l’ambient però es manté continguda. Massa i tot. Una sala s’ha omplert de gom a gom amb 250 persones que venen a tastar…
Llegir MésBenvinguts a la Vinya dels nens!
L’escola Sant Jordi del municipi penedesenc de Sant Pau d’Ordal conrea un camp on petits i grans aprenen de viticultura i de vida. Si busqueu algú que vagi a la vinya amb tota la il·lusió del món, acosteu-vos a l’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès), perquè les ganes es contagien. “M’encanta anar…
Llegir MésDO Costers del Segre: diversitat, equilibri i sostenibilitat social
“Parlar de Denominació d’Origen Costers del Segre és fer-ho de sostenibilitat”. El missatge surt de boca de l’actual president de l’entitat, Tomàs Cusiné, que té clar que aquest és el present i ha de ser el futur de l’entitat i de la trentena llarga de projectes vitivinícoles als quals donen empara a terres de Ponent.…
Llegir MésVins que neixen rere la platja
Banyar-se al mar i degustar productes com la gamba de Palamós atrauen molts visitants al Baix Empordà, però no gaire lluny de la sorra s’hi amaga un ric patrimoni vinícola encara per explorar: cellers que estan a l’última engegats amb inversions milionàries conviuen amb els tradicionals que elaboren vi de pagès A bona part del…
Llegir MésPenedès Events, turisme singular en espais singulars
Tens una petita o mitjana empresa i busques idees per a celebrar un incentiu en territori català? O potser busques un incentiu per a celebrar un esdeveniment especial en un indret determinat? Posem que al cap hi tens proximitat a Barcelona, autenticitat, paisatge, cultura, tradició, flexibilitat i adaptabilitat a les teves necessitats. Potser encara no…
Llegir Més