L’efervescència en l’entorn del vi i l’enoturisme català és palpable arreu del territori. Amb el pitjor de la pandèmia coll avall, una mena de puixança esperona les retrobades amb massa brindis pendents. És perceptible a cada tast a cegues, a cada fira primaveral, a cada celler obert al públic. També a cada bar de vins…
Llegir MésArticles de
Enotour
Columna d’opinió i anàlisi sobre vi i enoturisme. Amb Laura Masramon, Alicia Estrada, Lluís Tolosa, Ruth Troyano, Sigrid Guillem, Clara Isamat i Joan Guasch.
Amb la col·laboració d’ENOTURISME PENEDÈS.
L’estiu de l’Escola de l’Enoturisme
Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L’objectiu d’aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb…
Llegir MésOn el vi i l’art intimen
Hi ha parelles que, així vist d’entrada, ens pot costar d’assumir-ne l’encaix. Podem pensar que venen de mons allunyats, que parlen llenguatges diferents i que difícilment trobaran punts en comú que els garanteixi una relació duradora. Ara bé, la vida està farcida d’exemples que, tard o d’hora, ens acaben demostrant que hi pot haver un…
Llegir MésFormar-se per parlar el llenguatge de l’enoturista
El turisme del vi està cridat a ser una de les opcions més atractives per esbargir-se en el món que ha portat la covid. Concentra una mica de tot allò que podria resultar desitjable a l’hora de fer una escapada en plena pandèmia, i que és molt probable que segueixi sent vist com a atribut…
Llegir MésPagesos GPS: la xarxa de pagesos sonats, sexis i solidaris
Les xarxes socials sempre són un pou de sorpreses. Quan et sembla que ja ho has vist tot, apareix una nova eina, plataforma o funcionalitat que et pren uns quants minuts més de la teva vida davant la pantalla. Precisament, en una d’aquestes estones de “formació digital”, va aparèixer davant els meus ulls el perfil…
Llegir MésDO Costers del Segre, paisatge polièdric
La DO Costers del Segre és segurament la denominació d’origen més heterogènia de les que conformen el mapa vitivinícola català. La seva diversitat es fa palesa en les set subzones en les quals es divideix. Són diferents territoris d’interior repartits al llarg de tota la Conca del Riu Segre i del Prepirineu lleidatà, dels quals…
Llegir MésCellers units contra la patacada de la pandèmia
Des que el coronavirus ho ha capgirat tot, els cellers caminen una mica menys sols. No és que amb les ajudes públiques s’hagi aconseguit salvar-los de les dificultats que han sovintejat durant aquest primer any de la pandèmia, ja que qui més qui menys podria afirmar que han estat insuficients, sinó que s’han multiplicat les…
Llegir Més“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre”
“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre” César Cánovas “En el context de crisi actual la diferència la continuen marcant les persones” Albert Rimbau L’Escola d’Enoturisme de Catalunya llança el seu programa formatiu de cursos 2021 -2022. Desenvolupar competències clau i les habilitats comunicatives de l’alumnat, oferint una formació integral…
Llegir MésDescens al temple dels rancis
Un dels secrets més ben guardats del Bages. Sota la masia que la família Roqueta té a Horta d’Avinyó s’hi amaguen diverses sales on el vi ranci, que és un dels grans patrimonis vinícoles de Catalunya, té un caràcter únic. Durant dècades sota la llum tènue el ranci s’ha envellit en desenes de botes, cadascuna…
Llegir MésLa comunicació de (la) proximitat
Les reflexions que llegireu a continuació tanquen el cicle de reportatges sobre el consum de vi de proximitat a Catalunya, que hem editat conjuntament amb l’INCAVI. En aquest darrer article hem volgut posar el focus en la gestió de la comunicació i el màrqueting del vi català. Amb l’objectiu de pensar sobre com s’ha comunicat…
Llegir Més