Avui tanquem el petit cicle d’articles dedicats a l’anàlisi de diverses dades sobre el turisme que visita la comarca. http://laveujovetv.cat/blog/?p=5694 i http://laveujovetv.cat/blog/?p=5974 Analitzarem la presència en el món virtual de les institucions, els gestors turístics i les empreses turístiques de la comarca. Fer una pinzellada de les planes webs i portals que disposa la Conca…
Llegir MésArticles de
L’empelt
L’empelt és la nostra columna d’opinió al mitjà de comunicació; La Veu Jove de la Conca, Xarxa Veu. Amb Leandre Romeu i Josep Saperes.
Promocionar, beure i servir vi de la Rioja?
L’article d’opinió que us presento, vol traslladar-vos la reflexió que neix després de llegir que el F.C. Barcelona ha signat un acord amb un celler de la Rioja per comercialitzar dos vins d’ull de llebre, un criança i un reserva, amb la marca i la imatge del club. Per una altra banda, aquests dies s’han…
Llegir MésPetites radiografies del turisme a la comarca (II)
Segona part de l’anàlisi de les dades turístiques de la comarca d’aquests darrers mesos d’estiu i aquests últims anys. Després d’analitzar la procedència dels turistes i el tant per cent d’allotjament dels turistes que vénen a la comarca avui centrarem la nostra mirada en la oferta turística i la seva ocupació. Segons les dades que…
Llegir MésPetites radiografies del turisme a la comarca (I)
El passat disset de setembre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà feia publiques les xifres del turisme a la nostra comarca d’aquest estiu. Del seguit de dades, números i comentaris que s’hi feien intentarem en més d’un article extrauren alguna part i analitzar més a poc a poc i en detall alguna d’aquestes…
Llegir MésApostem per l’enoturisme
Una alternativa de present i de futur per la Conca de Barberà és l’enoturisme i el turisme. El turisme relacionat amb el món del vi, dels cellers, de l’enologia i en una escala més àmplia el turisme relacionat amb la natura, el paisatge, la gastronomia, la tranquil·litat, el senderisme i el respecte a la natura … La…
Llegir MésDe la mula al twitter
En la nostra comarca i en d’altres dels Països Catalans amb les nostres característiques d’un fort component agrícola, d’una història lligada a la pagesia, al camp i al conreu de la terra. Ens trobem en ple segle XXI una societat dual, fragmentada tecnològicament. Actualment hi ha un sector de la societat que només viu pendent…
Llegir MésEl tast d’un vi
La majoria de persones tastem el vi sense saber exactament quins són bàsicament aquells trets que fan que els vins es diferenciïn uns dels altres, i òbviament això fa que després de tastar un vi no sapiguem gaire bé com donar una explicació del perquè un vi ens ha agradat més o menys, més enllà…
Llegir MésUna possible ruta
Estem en ple període d’estiu i això significa que moltes persones, si la crisi i les retallades els hi permeten, viatgen i visiten altres zones que no són la seva habitual. L’estiu és un dels millors moments de l’any per conèixer nous indrets, visitar països desconeguts, descobrir zones que tenim ben a prop de casa…
Llegir MésAny 2012, Any Internacional de les cooperatives
L’Assemblea General de Nacions Unides, de 18 de desembre de 2009, va proclamar el 2012 com l’Any Internacional de les Cooperatives, amb el lema “les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”. Ban Ki-moon, secretari general de les Nacions Unides va dir: “Les cooperatives són un recordatori a la comunitat internacional que és possible perseguir la…
Llegir MésQuo vadis periodisme?
Joaquim Maria Puyal en recollir el guardó de català de l’any, entre altres coses, va dir “ Sóc un periodista i accepto aquest honor en nom dels periodistes. El periodisme és una feina molt important en la nostra societat, molt important. Perquè? Perquè la circulació d’idees, l’explicació de la realitat des d’òptiques honrades per part dels…
Llegir Més