Articles de
L’empelt

L’empelt és la nostra columna d’opinió al mitjà de comunicació; La Veu Jove de la Conca, Xarxa Veu. Amb Leandre Romeu i Josep Saperes.

Què, ens hi posem?

Estem apunt d’entrar de ple a la campanya electoral d’unes eleccions que decidiran les persones i els partits que governaran els diversos pobles de la comarca els propers quatre anys i en conseqüència, també el Consell Comarcal. És el moment de posar damunt la taula els models i les propostes de poble i de comarca.…

Llegir Més
La DO Conca a l’últim informe Nielsen

Les dades aportades pel darrer informe Nielsen, molt comentades arreu, han situat per primera vegada la suma de totes les DO catalanes al capdavant del consum de vi a Catalunya, com ja hem comentat en un article recent publicat a Vadevi i en aquesta web. https://laconca51.wordpress.com/2015/02/11/vadevi-cat-visca-lanomalia/ Avui, però, ens volem centrar en el que diuen…

Llegir Més
La importància del Trepat

El mercat del vi és un mercat molt madur, molt atomitzat, marcat per la gran varietat de zones vitivinícoles que existeixen arreu del món i que, per tant, produeixen vins i ofereixen multitud de propostes diferents i de molta qualitat. Tenint en compte aquest factor, doncs, és vital posicionar-se i fer-se un espai en aquest…

Llegir Més
Beneficis de les zones rurals dins el marc de la UE

El darrer reglament del desenvolupament rural a la Unió Europea i la nova Política Agrària Comuna ( PAC ) 2014-2020, obren una nova i actualitzada orientació dels incentius a través d’ajuts econòmics, a fi de garantir el desenvolupament sostenible de les zones rurals, centrant-se en un número limitat de necessitats bàsiques que cal treballar. Teòricament, la…

Llegir Més
El repte més important

Vivim immersos en una situació econòmica molt delicada que comporta grans dificultats a una bona part dels ciutadans i dels territoris. La Conca de Barberà tampoc s’escapa de la recessió general. Però tenim uns recursos dels quals altres zones no disposen i unes oportunitats que ens situen en una posició privilegiada per intentar construir un…

Llegir Més
10%

Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà, afirma que: “només el 10 % del raïm que es produeix a la Conca, es queda a la Conca i s’embotella a la Conca”. Aquesta dada no sorprèn si tenim en compte que la majoria dels caves que podem trobar al mercat porten vi blanc base…

Llegir Més
Aproximació sobre l’agricultura a la Conca

De les primeres visualitzacions del documental de la Conca 5.1 es poden traçar unes pinzellades sobre la situació del vi i l’agricultura a la Conca de Barberà, el turisme, la gastronomia, els petits productors, l’administració i la societat segons l’opinió dels seus autors i persones entrevistades. En aquest article es fa un petit resum de…

Llegir Més