“Safrània” és el nom que aquest any vesteix la Fira de Sant Martí. Els propers dies 7 i 8 de novembre, l’Església de Sant Francesc de Montblanc acollirà la setena edició de la renovada fira de degustació i venda de productes d’alimentació de qualitat que se celebra a la comarca de la Conca de Barberà.…
Llegir MésArticles de
El garbell
El Garbell és la nostra secció mensual a La Guia 19, antiga Agenda 19. El Garbell consisteix en un article d’opinió mensual que tracta sobre el present i el futur de l’enoturisme a la Conca. A més d’altres temes d’anàlisi econòmica, social, històrica de la comarca. Amb Leandre Romeu i Josep Saperes.
Coherència i actitud!
Pioners i consolidats (III): Escoda Sanahuja i Celler Jordi Llorens “El que hi ha dins és el que valoren els meus clients, aquest és el millor premi” Jordi Llorens “Jo vaig aterrar aquí per la meva dona.” Amb aquesta declaració, Joan Ramon Escoda del celler Escoda Sanahuja enceta una conversa a tres bandes conjuntament amb…
Llegir MésHistòries del vi i la mitologia
La novel·la sobre la història de la filosofia “ El mundo de Sofía” de l’escriptor Jostein Gaarder narra que la filosofia l’entenem com una manera de pensar totalment nova que va sorgir a Grècia al voltant dels 600 anys abans de Crist. Explica que fins aquell moment, havien sigut les diferents religions les que havien…
Llegir MésVisca l’alçada!
PIONERS I CONSOLIDATS (II): VEGA AIXALÀ I CARA NORD “Us convido a tots a pujar a les muntanyes, a descobrir-les” Aquesta invitació tanca la conversa entre Xavier Cepero, del celler Cara Nord, i Eva Vega, del celler Vega Aixalà. Les muntanyes de Prades i els vins d’alçada amb segell DO Conca de Barberà són el…
Llegir MésL’autoestima col·lectiva
En la teoria econòmica es parla molt poc de l’autoestima col·lectiva o identitat social com a factor generador de progrés, participació i cohesió. Però el cert és que hi ha una correlació clara entre el nivell d’autoestima individual, la col·lectiva i la participació dels membres del grup en el desenvolupament de la comunitat. El nivell…
Llegir MésPioners i consolidats (I): Mas Foraster i Carles Andreu
El sol ja escalfa tot i que encara és d’hora. Al camí que porta cap a l’ermita de Sant Josep ja es veuen alguns dels seus caminants habituals. Hem quedat al Celler Mas Foraster just a l’inici del camí de Sant Josep, en una de les puntes de Montblanc. Ens trobem amb Carles Andreu del…
Llegir MésFomentem l’ecoturisme
Des de la nostra associació celebrem cada pas endavant amb l’acció de transformar les idees en fets a través de la cooperació, de la col·laboració, de la suma d’esforços dels agents implicats i de les sinergies que generen la multiplicació quantitativa i qualitativa dels resultats, que en definitiva són els que acaben fent realitat els…
Llegir MésLes cooperatives avui dia (i IV): Balanç i propostes
Tanquem la sèrie d’articles sobre cooperatives amb un balanç agredolç, amb la sensació d’haver pogut escriure més sobre elles i d’haver-les pogut fer ressaltar molt més del que finalment ha pogut ser. La qualitat hi és, els productes hi són i les persones també, però costa molt arribar a qui les gestiona i poder-les donar…
Llegir MésTrontolla la DOQ Rioja?
La Rioja és una Comunitat Autònoma, però la seva similitud en el nom fa que fàcilment es pugui cometre l’error de confondre-la amb els límits territorials de la DOQ Rioja. Els conceptes els separa gramaticalment tan sols un article, doncs si parlem de Rioja ( sense article ) estem parlant d’una Denominació d’Origen Qualificada que…
Llegir MésLes Cooperatives avui dia (III): Agrícola de la Conca
Amb la Cooperativa Agrícola de la Conca encetem aquesta tercera entrega de la sèrie sobre cooperatives de la comarca. Després de Barberà de la Conca i Sarral, avui parlarem de dues cooperatives que des de fa gairebé un any, en són una. I és que les cooperatives de l’Espluga de Francolí i de Solivella ja…
Llegir Més