Articles de
El garbell

El Garbell és la nostra secció mensual a La Guia 19, antiga Agenda 19. El Garbell consisteix en un article d’opinió mensual que tracta sobre el present i el futur de l’enoturisme a la Conca. A més d’altres temes d’anàlisi econòmica, social, històrica de la comarca. Amb Leandre Romeu i Josep Saperes.

Una família

Pioners i consolidats (i IX): Sanstravé “La majoria de la gent, quan escolta Napa Valley, ho associa a celler; quan escolta Conca de Barberà, no ho associa.” Josep M. Sans Travé Tenim Tots Sants a tocar i el fred encara no ha arribat a la Conca de Barberà; qui sí que ho ha fet han sigut…

Llegir Més
Sanstravé

En el municipi de Solivella, comarca de la Conca de Barberà, s’hi troba la família Sans i Travé, composada per l’Antoni Sans i M. Carme Travé, els seus fills Josep M. Sans i Joan Carles Sans i les seves respectives parelles, la M. Rosa Iglesias i la Montse Duran, que des de fa anys treballa…

Llegir Més
L’embranzida del gran grup

Pioners i consolidats VIII: Mas de la Sabatera i Pla de la Masó “Quan el 80% dels consumidors tastin un trepat un dia a l’any, vendrem deu vegades més!” Ramon Ribas “El que volem és que quan es parli de Conca de Barberà, es parli de vins de qualitat, de vins atrevits, que cridin l’atenció!”…

Llegir Més
El pa

Recordo que durant la infantesa, a Solivella, comarca de la Conca de Barberà, el producte que no tenia punt de comparació amb el de cap altre lloc era el pa.  Recordo inhalar l’olor de pa des de la Plaça Major, des del carrer Major, des del Camí del Tallat, i com no, quedar totalment encisat…

Llegir Més
I més senyora i més!

Pioners i consolidats VII: Mas del Nen i Clos de Peguera “Pel muscat, la Conca és el seu lloc! Lisard Bellod “Guanyar un Gran Vinari d’or amb un monestrell de primer any va ser una gran sorpresa!” Xavier Nogué Ens trobem un dimarts ventós, però assolellat, entre Sarral i Solivella, un dels paisatges més impressionants…

Llegir Més
L’hort i la lluna

Tots els que ens agrada menjar seguint el procediment de l’hort a l’olla, que valorem els productes de proximitat, sans i de temporada, tenim present que amb la primavera arriba un dels períodes més importants de l’hort. És l’hora de tenir la terra preparada i organitzar les tasques de les properes setmanes. Des de temps…

Llegir Més
La vida rural catalana

El territori català s’ha anat transformant al llarg del temps mitjançant la mà de l’home. La humanitat es troba en una constant lluita per la supervivència, i aquesta, té una estricta relació de dependència amb l’entorn. L’agricultura va enllaçada amb la geografia, clima i naturalesa que l’envolta, per això, la pagesia té un paper principal…

Llegir Més
Fills del Viver

Pioners i consolidats (V): Carlania i Molí dels Capellans “El Viver ha fet molt per la DO Conca de Barberà, érem pocs però ens hem mogut molt i amb productes excel·lents!” Sergi Montalà Si haguéssim d’escollir una iniciativa que aquests darrers anys ha incentivat l’aparició de nous cellers i ha incrementat la quantitat de producte…

Llegir Més