Pioners i consolidats (i IX): Sanstravé “La majoria de la gent, quan escolta Napa Valley, ho associa a celler; quan escolta Conca de Barberà, no ho associa.” Josep M. Sans Travé Tenim Tots Sants a tocar i el fred encara no ha arribat a la Conca de Barberà; qui sí que ho ha fet han sigut…
Llegir MésArticles de
El garbell
El Garbell és la nostra secció mensual a La Guia 19, antiga Agenda 19. El Garbell consisteix en un article d’opinió mensual que tracta sobre el present i el futur de l’enoturisme a la Conca. A més d’altres temes d’anàlisi econòmica, social, històrica de la comarca. Amb Leandre Romeu i Josep Saperes.
Sanstravé
En el municipi de Solivella, comarca de la Conca de Barberà, s’hi troba la família Sans i Travé, composada per l’Antoni Sans i M. Carme Travé, els seus fills Josep M. Sans i Joan Carles Sans i les seves respectives parelles, la M. Rosa Iglesias i la Montse Duran, que des de fa anys treballa…
Llegir MésL’embranzida del gran grup
Pioners i consolidats VIII: Mas de la Sabatera i Pla de la Masó “Quan el 80% dels consumidors tastin un trepat un dia a l’any, vendrem deu vegades més!” Ramon Ribas “El que volem és que quan es parli de Conca de Barberà, es parli de vins de qualitat, de vins atrevits, que cridin l’atenció!”…
Llegir MésEl pa
Recordo que durant la infantesa, a Solivella, comarca de la Conca de Barberà, el producte que no tenia punt de comparació amb el de cap altre lloc era el pa. Recordo inhalar l’olor de pa des de la Plaça Major, des del carrer Major, des del Camí del Tallat, i com no, quedar totalment encisat…
Llegir MésI més senyora i més!
Pioners i consolidats VII: Mas del Nen i Clos de Peguera “Pel muscat, la Conca és el seu lloc! Lisard Bellod “Guanyar un Gran Vinari d’or amb un monestrell de primer any va ser una gran sorpresa!” Xavier Nogué Ens trobem un dimarts ventós, però assolellat, entre Sarral i Solivella, un dels paisatges més impressionants…
Llegir MésUna reivindicació dels cellers grans
Pioners i consolidats (VI): Clos Montblanc i Abadia de Poblet “El vi és una cosa normal i necessària a la taula” Josep Vadrí “La DO Conca de Barberà està de moda!” Ricard Rofes Qualitat i volum no tenen perquè estar renyits, aquest és el gran leimotiv que uneix els dos cellers que us presentem avui.…
Llegir MésLa vida rural catalana
El territori català s’ha anat transformant al llarg del temps mitjançant la mà de l’home. La humanitat es troba en una constant lluita per la supervivència, i aquesta, té una estricta relació de dependència amb l’entorn. L’agricultura va enllaçada amb la geografia, clima i naturalesa que l’envolta, per això, la pagesia té un paper principal…
Llegir MésFills del Viver
Pioners i consolidats (V): Carlania i Molí dels Capellans “El Viver ha fet molt per la DO Conca de Barberà, érem pocs però ens hem mogut molt i amb productes excel·lents!” Sergi Montalà Si haguéssim d’escollir una iniciativa que aquests darrers anys ha incentivat l’aparició de nous cellers i ha incrementat la quantitat de producte…
Llegir MésLa gastronomia catalana i el producte estrella de la Conca de Barberà
La gastronomia, segons el diccionari del Institut d’Estudis Catalans, és el coneixement de tot el que té a veure amb la cuina, l’elaboració i composició dels plats, l’art de degustar i apreciar els menjars i les begudes. “Som el que mengem” la cuina forma part essencial de l’estructura cultural de cada poble, és un clar…
Llegir MésEl valor de la persistència
Pioners i consolidats (IV): Rendé Masdéu i Rosa M. Torres “Hem de vendre territori! Hi ha poques DO amb un territori associat com el nostre!” Enric Vidri Divendres de tardor a l’Espluga de Francolí, sembla que vulgui entrar el fred, tot i que després li hagi costat setmanes quedar-se entre nosaltres. La primera d’arribar és la…
Llegir Més