Retorn del Diari d’un Sommelier, un espai coordinat i presentat per Xavi Ayala conuntament amb el Leandre Romeu. Aquesta primera edició de la temporada 2017-2018 està dedicada a valorar la verema 2017 i a entrevistar a Ricard Sebastià del celler Mas Foraster de Montblanc que aprofita l’ocasió per presentar el nou vi que trauran a…
Llegir MésArticles de
Diari d’un sommelier
Diari d’un sommelier, és una secció en format àudio que pretén conèixer i parlar del món del vi i de tot el que l’envolta a través de converses amb el sommelier Xavier Ayala i convidats del món del vi.
El servei del vi
Nova edició del “Diari d’un sommelier” amb Xavier Ayala. En aquesta primera edició del 2016 fem una valoració del cicle “Vi per vida 2015” i preguntem sobre les activitats que tenen preparades per al 2016. Però el tema principal de la conversa és el “servei del vi”. Que entenem quan parlem d’aquest concepte? Ayala ens…
Llegir MésJoves i vi
Aquest mes el sommelier Xavier Ayala s’endinsa en un dels reptes més importants del vi a Catalunya. La gent jove és un dels públics a qui costa més arribar i dels que consumeixen menys vi segons les estadístiques. Ayala respon al perquè d’aquesta anomalia i proposa accions, formes, vins etc, que podrien servir per apropar-nos hi!…
Llegir MésVins rosats
Nova entrega del Diari d’un Sommelier amb Xavier Ayala. Aquest mes després de repassar en l’edició anterior els vins blancs ens centrarem amb els vins rosats. Primer de tot, Ayala fa un repàs als diversos Vi per Vida que han organitzat aquestes últimes setmanes. Tot seguit ens parla del moment que passen els vins rosats tant a…
Llegir MésVins blancs
Nova entrega de la secció Diari d’un Sommelier amb Xavier Ayala, després d’uns mesos d’aturada. En aquesta edició Ayala ens parla del moment que passen els vins blancs tant a casa nostra com a fora. Fa una radiografia de les varietats que s’utilitzen per elaborar-los. Quins són els vins blancs que estan funcionant millor a Catalunya i…
Llegir MésVins escumosos
En aquesta entrada parlem de vins escumosos amb Agustí Torelló del celler AT Roca del Penedès. El sommelier Xavier Ayala comenta les característiques d’aquests vins, el perquè de l’estacionalitat d’aquests productes a casa nostra. Obrim el focus i ho comparem amb altres zones del món. L’Agustí ens parla de la seva experiència persona i professional…
Llegir MésVi per vida i valoració anyada 2014
En aquesta nova entrada del Diari d’un Sommelier, el Xavier Ayala ens explica com serà la segona edició de la iniciativa Solidària Vi per Vida http://www.vipervida.cat. Una edició que se celebrarà a Calella de la Costa el proper dissabte 29 de novembre a les 18:00h a la Fàbrica Llobet-Guri del municipi. Aquesta segona edició de la…
Llegir MésDones i vi amb Irene Alemany
Quarta entrega de la secció Diari d’un Sommelier. Aquest mes el sommelier Xavier Ayala es desplaça fins a Vilafranca del Penedès al celler-garatge d’ Alemany i Corrió per tal de conversar amb Irene Alemany sobre la seva experiència en el mon del vi, sobre el paper i el protagonisme de les dones en l’àmbit vitivinícola…
Llegir MésPaisatges embotellats
En aquesta tercera entrega el sommelier Xavier Ayala ens parla sobre els paisatges embotellats. Un concepte que intenta diferenciar i detectar els vins a través del seu paisatge, el seu terreny, la seva geografia. Com transportem el paisatge d’un territori a l’ampolla de vi? Com notem el terroir d’una zona en una copa de vi? Aquestes i…
Llegir MésIntroducció al món del vi
En aquesta segona entrega el sommelier Xavier Ayala ens parla sobre com ens podem introduir en el món del vi d’una forma senzilla i planera. Fa un repàs a la nostra cultura del vi, que ve de lluny i que s’ha transmès de pares a fills al llarg de diverses generacions i l’oportunitat que suposa pel sector del…
Llegir Més