Articles de
Diari d’un sommelier

Diari d’un sommelier, és una secció en format àudio que pretén conèixer i parlar del món del vi i de tot el que l’envolta a través de converses amb el sommelier Xavier Ayala i convidats del món del vi.

La temperatura del vi

En aquesta càpsula el sommelier Xavi Ayala i Leandre Romeu es centren en la temperatura del vi. Quina és la millor temperatura per servir un vi blanc? I un de negre? També compten amb la participació de Jaume Pujol, enòleg del celler Abadia de Poblet.  

Llegir Més
Varietats autòctones vs foranes

En aquesta càpsula el sommelier Xavi Ayala i Leandre Romeu parlen d’un dels temes més candents del món del vi. L’utiització de varietats autòctones i/o foranes en la elaboració dels vins. També entrevisten a Jaume Serra de Masia Serra per explicar la experiència d’aquest celler en aquest tema i de la seva trajectòria.

Llegir Més
Els vins de cap d’any

Tercera entrega d’aquesta temporada del “Diari d’un Sommelier” amb Xavier Ayala i Leandre Romeu. Aquesta edició, és una edició especial, dedicada a les Festes de Nadal. Més concretament dedicada a la nit de cap d’any i els vins, caves, dolços i plats que s’acostumen a beure i menjar en aquesta data tant especial. El sommelier…

Llegir Més
Mites i llegendes del vi

En aquesta nova entrega del Diari d’un Sommelier, Xavier Ayala, repassa alguns dels mites i algunes de les llegendes més habituals en el món del vi. Ayala respon a algunes de les expressions més comunes com aquestes: “Els vins del Priorat són vins forts!”; “El moscatell és un vi dolç”; “La garnatxa és potent”; “Només…

Llegir Més