Articles de
B(v)eure

“Els periodistes vam aprendre a la facultat que l’objectivitat no existeix. Tampoc en el tast de vi ni en l’experiència enoturística. Hi ha mil factors que intervenen, des de l’estat d’ànim de la persona al calendari llunar… Però si hi ha alguna cosa en què tots coincidim és que ens agrada Veure projectes i Beure vi. Tombar per les vinyes i aprendre amb els elaboradors, amb els arquitectes del paisatge agrari. Compartir moments que són irrepetibles com ho és una copa de vi. Perquè aquell dia no tornarà, perquè aquell vi és efímer. Amb aquestes premises encetem un nou espai per explicar en primera persona històries de B(v)eure que ens portarà a descobrir iniciatives pioneres en turisme enològic, incorporant la veu de qui les ha viscut i les vol compartir. Que les gaudiu.” Ruth Troyano

La personalització de l’enoturisme

Els visitants busquen cada vegada més propostes saludables, tecnològiques i creatives; els cellers s’afanyen a crear-les perquè recordin els vins a través de les vivències Quan fa un any es va presentar l’agrupació Cellers Singulars, els elaboradors ja va fer constar que l’aposta per l’enoturisme era un dels aspectes que els havia unit. Cellers Singulars…

Llegir Més
“Wine Is Everything”

En l’última edició del Mobile World Congress, els especialistes en màrqueting van instaurar l’etiqueta #mobileiseverything. Ràpidament vaig fer una adaptació al món del vi: #wineiseverything. Quan la vida personal i professional hi gira al voltant, també s’escau. Vaig pensar, dies després, que m’havia precipitat, però a poc a poc he anat confirmant que aquella gosadia…

Llegir Més
Una harmonia natural

L’enoturisme vinculat al patrimoni i al paisatge és un dels signes de dinamisme i singularitat de la DO Tarragona. Joves elaboradors s’uneixen per guanyar visibilitat i ampliar el percentatge de venda directa al celler que, en alguns casos, pot arribar al 50% en dos anys “Els cellers de la Denominació d’Origen Tarragona han començat a…

Llegir Més
El Vívid: genialitat enoturística

“Tant si es presenta en forma diríem casolana com sobre una escala continental, el primer que fa aquest vent és netejar d’un cop d’escombra els núvols del cel. És un vent que vol cels nets i clars. Es produeix en una atmosfera de cristall, sota d’espai meravellosament blau, esmerilat, metàl·lic, davant d’un cel gloriós, indiferent…

Llegir Més