Articles de
B(v)eure

“Els periodistes vam aprendre a la facultat que l’objectivitat no existeix. Tampoc en el tast de vi ni en l’experiència enoturística. Hi ha mil factors que intervenen, des de l’estat d’ànim de la persona al calendari llunar… Però si hi ha alguna cosa en què tots coincidim és que ens agrada Veure projectes i Beure vi. Tombar per les vinyes i aprendre amb els elaboradors, amb els arquitectes del paisatge agrari. Compartir moments que són irrepetibles com ho és una copa de vi. Perquè aquell dia no tornarà, perquè aquell vi és efímer. Amb aquestes premises encetem un nou espai per explicar en primera persona històries de B(v)eure que ens portarà a descobrir iniciatives pioneres en turisme enològic, incorporant la veu de qui les ha viscut i les vol compartir. Que les gaudiu.” Ruth Troyano

Els municipis empenten l’enoturisme

Enoturisme Penedès viu un moment de maduresa i celebra que els pobles posin en valor espais naturals o creïn ofertes turístiques vinculades a la cultura del vi. “El gran repte ara és donar notorietat a la marca Penedès perquè esdevingui una zona d’interès turístic amb l’enoturisme com a primer reclam”. Ho explica amb convenciment Núria…

Llegir Més
Vallformosa, l’art d’estimar i d’entendre

“En un sector molt endogàmic, atrapat en el joc successori de l’empresa familiar i amb estructures molt pesades, el fitxatge de Marta Vidal Ollé com a nova CEO de Vallformosa pretén ser una alenada d’aire fresc, renovació, professionalització i força” Les empreses familiars, i per suposat també les del sector del vi i del cava,…

Llegir Més
L’orgull d’atrevir-se amb el trepat

Escumosos ancestrals, criança en foudres, en ciment o en ous de formigó… La Conca de Barberà redescobreix el trepat i en fa bandera amb altes dosis de creativitat  Inquietud, llibertat i orgull. A la DO Conca de Barberà les coses li van bé i la Festa del Trepat de Barberà de la Conca –entre el…

Llegir Més
L’aposta de Torres per l’arqueologia del vi

El celler del Penedès traurà al mercat noves referències elaborades amb varietats prefil·loxèriques catalanes que ha recuperat en els últims 30 anys fruït d’un treball d’investigació i recerca ingent “La idea de recuperar varietats la va tenir l’any 1982 el meu pare, Miguel A.Torres. Aleshores estudiava a la Universitat de Montpellier i el professor Boubals…

Llegir Més
La personalització de l’enoturisme

Els visitants busquen cada vegada més propostes saludables, tecnològiques i creatives; els cellers s’afanyen a crear-les perquè recordin els vins a través de les vivències Quan fa un any es va presentar l’agrupació Cellers Singulars, els elaboradors ja va fer constar que l’aposta per l’enoturisme era un dels aspectes que els havia unit. Cellers Singulars…

Llegir Més
“Wine Is Everything”

En l’última edició del Mobile World Congress, els especialistes en màrqueting van instaurar l’etiqueta #mobileiseverything. Ràpidament vaig fer una adaptació al món del vi: #wineiseverything. Quan la vida personal i professional hi gira al voltant, també s’escau. Vaig pensar, dies després, que m’havia precipitat, però a poc a poc he anat confirmant que aquella gosadia…

Llegir Més
Una harmonia natural

L’enoturisme vinculat al patrimoni i al paisatge és un dels signes de dinamisme i singularitat de la DO Tarragona. Joves elaboradors s’uneixen per guanyar visibilitat i ampliar el percentatge de venda directa al celler que, en alguns casos, pot arribar al 50% en dos anys “Els cellers de la Denominació d’Origen Tarragona han començat a…

Llegir Més