Articles de
B(v)eure

“Els periodistes vam aprendre a la facultat que l’objectivitat no existeix. Tampoc en el tast de vi ni en l’experiència enoturística. Hi ha mil factors que intervenen, des de l’estat d’ànim de la persona al calendari llunar… Però si hi ha alguna cosa en què tots coincidim és que ens agrada Veure projectes i Beure vi. Tombar per les vinyes i aprendre amb els elaboradors, amb els arquitectes del paisatge agrari. Compartir moments que són irrepetibles com ho és una copa de vi. Perquè aquell dia no tornarà, perquè aquell vi és efímer. Amb aquestes premises encetem un nou espai per explicar en primera persona històries de B(v)eure que ens portarà a descobrir iniciatives pioneres en turisme enològic, incorporant la veu de qui les ha viscut i les vol compartir. Que les gaudiu.” Ruth Troyano

Per un futur vitícola ric, autèntic i viable

Poques vegades els germans Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, compareixen en públic compartint tast, però l’ocasió s’ho valia. Després de trenta anys de treball infatigable de recerca i d’investigació per tornar a posar en valor varietats de raïm ancestrals, ha arribat el moment de compartir resultats i mostrar els vins de les…

Llegir Més
“Ella és part del paisatge”

“N’hi haurien de posar una de jove” diu l’Assumpció Fontelles, de 82 anys, referint-se a la imatge seva que il·lustra les ampolles de vi de Matriarcat. Corprenen la vitalitat i franquesa del seu rostre, a l’etiqueta, d’una àvia somrient, en blanc i negre. Quan t’expliquen el context en què li van fer, encara t’hi enamores…

Llegir Més
Tensió emocional, nervi al vi

  El moment De desencís. Desassossec. D’angoixa. D’inestabilitat. De tristor infinita. D’interrogants. D’incertesa. De por, però sense precipici. El desig D’estima. De riures. De sinceritat. D’amistat. De xarxa. De connexions. De vincles nous. De camins, d’horitzons i d’etapes que comencen i acaben. De moments d’inadvertida felicitat. El títol del llibre de Francesco Piccolo que em…

Llegir Més
Els municipis empenten l’enoturisme

Enoturisme Penedès viu un moment de maduresa i celebra que els pobles posin en valor espais naturals o creïn ofertes turístiques vinculades a la cultura del vi. “El gran repte ara és donar notorietat a la marca Penedès perquè esdevingui una zona d’interès turístic amb l’enoturisme com a primer reclam”. Ho explica amb convenciment Núria…

Llegir Més
Vallformosa, l’art d’estimar i d’entendre

“En un sector molt endogàmic, atrapat en el joc successori de l’empresa familiar i amb estructures molt pesades, el fitxatge de Marta Vidal Ollé com a nova CEO de Vallformosa pretén ser una alenada d’aire fresc, renovació, professionalització i força” Les empreses familiars, i per suposat també les del sector del vi i del cava,…

Llegir Més
L’orgull d’atrevir-se amb el trepat

Escumosos ancestrals, criança en foudres, en ciment o en ous de formigó… La Conca de Barberà redescobreix el trepat i en fa bandera amb altes dosis de creativitat  Inquietud, llibertat i orgull. A la DO Conca de Barberà les coses li van bé i la Festa del Trepat de Barberà de la Conca –entre el…

Llegir Més