Articles de
B(v)eure

“Els periodistes vam aprendre a la facultat que l’objectivitat no existeix. Tampoc en el tast de vi ni en l’experiència enoturística. Hi ha mil factors que intervenen, des de l’estat d’ànim de la persona al calendari llunar… Però si hi ha alguna cosa en què tots coincidim és que ens agrada Veure projectes i Beure vi. Tombar per les vinyes i aprendre amb els elaboradors, amb els arquitectes del paisatge agrari. Compartir moments que són irrepetibles com ho és una copa de vi. Perquè aquell dia no tornarà, perquè aquell vi és efímer. Amb aquestes premises encetem un nou espai per explicar en primera persona històries de B(v)eure que ens portarà a descobrir iniciatives pioneres en turisme enològic, incorporant la veu de qui les ha viscut i les vol compartir. Que les gaudiu.” Ruth Troyano

Agricultura regenerativa: felicitat a l’home i vitalitat a la terra

“Sòls vius contra el canvi climàtic” ha estat el lema del primer Simposi de Viticultura Regenerativa que ha tingut lloc a Catalunya, impulsat per Família Torres. L’any 2008, el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic es va instal·lar al projecte enològic i ha impregnat totes les decisions d’elaborar vi. Ara, en plena emergència…

Llegir Més
Un santuari de varietats antigues

Família Torres presenta Clos Ancestral, un vi que recupera la varietat prefil·loxèrica moneu plantada als voltants del Castell de la Bleda. L’obstinació de Família Torres en la recerca de varietats ancestrals prefil·loxèriques no ha tingut aturador en els 30 anys que porta viu el projecte. Ara se’n comencen a recollir els fruits per redibuixar de…

Llegir Més
De Tarragona a NYC

El tarragoní Pepe Serra pot presumir de publicar amb regularitat a les pàgines del The New York Times (NYT) on il·lustra els articles de la secció Wine School del prestigiós crític de vins Eric Asimov. És il·lustrador però prefereix ser considerat comunicador gràfic. El seu vincle amb el món del vi no és nou, es…

Llegir Més