Reforçar el prestigi és un objectiu que persegueixen molts territoris vitivinícoles, o almenys aquells que realment tenir un bon posicionament en el mercat mitjançant un producte d’una qualitat contrastada i reconeguda. Una de les principals vies per aconseguir-ho és treballar per elaborar vins realment arrelats a la terra i que parlin per si mateixos d’aquell…
Llegir MésArticles de
B(v)eure
“Els periodistes vam aprendre a la facultat que l’objectivitat no existeix. Tampoc en el tast de vi ni en l’experiència enoturística. Hi ha mil factors que intervenen, des de l’estat d’ànim de la persona al calendari llunar… Però si hi ha alguna cosa en què tots coincidim és que ens agrada Veure projectes i Beure vi. Tombar per les vinyes i aprendre amb els elaboradors, amb els arquitectes del paisatge agrari. Compartir moments que són irrepetibles com ho és una copa de vi. Perquè aquell dia no tornarà, perquè aquell vi és efímer. Amb aquestes premises encetem un nou espai per explicar en primera persona històries de B(v)eure que ens portarà a descobrir iniciatives pioneres en turisme enològic, incorporant la veu de qui les ha viscut i les vol compartir. Que les gaudiu.” Ruth Troyano
Aliances per internacionalitzar el vi català
L’INCAVI i el WSET acorden col·laborar per donar major visibilitat als vins de Catalunya a la institució educativa amb seu a Londres, amb una primera acció comunicativa que podria activar-se al setembre “Estimo l’escola. És magistral com fa créixer el coneixement del vi. És un paraigües molt democratitzador, una institució que t’acull i que…
Llegir Més“Paisatges sans, funcionals, bells i vivibles”
El segon Simposi de Viticultura Regenerativa impulsat per l’Associació de Viticultura Regenerativa constata que aquesta pràctica agrària condueix a obtenir aliments amb més valor nutricional i a rejovenir i dignificar els entorns rurals Fa un any, Família Torres organitzava el primer Simposi de Viticultura Regenerativa al Penedès. Anunciava la creació d’una associació de productors per…
Llegir MésL’Escola que apuntala l’enoturisme
La reinvenció professional i la immersió laboral al món del vi són dues constants en els alumnes que es formen a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, més de 5.000 en els últims 6 anys 22 anys al món de l’aviació. Amb la pandèmia i els vols en stand by, Beatriz Mora busca com reinventar-se. “Durant els…
Llegir MésJosep Roca: “Ens ho hem de creure. Fem bons vins”
El sommelier del Celler de Can Roca reivindica el vi català a través de la història, la visió i la qualitat al sopar de la Nit dels Sommeliers 2022 L’INCAVI i l’ACS signen un conveni per promoure’n la presència a les cartes i empoderar el sommelier com a figura clau “El que tastareu és un…
Llegir MésAssemblea de viticultors i alumnes
Els escolars de l’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal agraeixen als pagesos el suport que els donen durant tot l’any per mantenir viva la vinya i el projecte pedagògic Són les 10 de matí d’un divendres de febrer. El sol acaricia. Un grup de viticultors conversa animadament a peu de vinya a l’escola Sant…
Llegir MésPrades, nou epicentre del turisme i la recerca astronòmica
“El turisme astronòmic creix un 300% anual. Cada cop més territoris veuen en la ruralitat i en l’aïllament lumínic de les zones contaminades una oportunitat per atraure visitants i recuperar el contacte amb la natura i l’univers”, afirma Aleix Roig, responsable del Centre Astronòmic de les Muntanyes de Prades (CAMP). És un espai prometedor, relativament…
Llegir MésAgricultura regenerativa: felicitat a l’home i vitalitat a la terra
“Sòls vius contra el canvi climàtic” ha estat el lema del primer Simposi de Viticultura Regenerativa que ha tingut lloc a Catalunya, impulsat per Família Torres. L’any 2008, el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic es va instal·lar al projecte enològic i ha impregnat totes les decisions d’elaborar vi. Ara, en plena emergència…
Llegir MésUn santuari de varietats antigues
Família Torres presenta Clos Ancestral, un vi que recupera la varietat prefil·loxèrica moneu plantada als voltants del Castell de la Bleda. L’obstinació de Família Torres en la recerca de varietats ancestrals prefil·loxèriques no ha tingut aturador en els 30 anys que porta viu el projecte. Ara se’n comencen a recollir els fruits per redibuixar de…
Llegir MésQuan les cases feien olor de vi
“L’oblit està ple de memòria”, va escriure el poeta Mario Benedetti. Rescatar-la és gairebé una obligació en un país de vins que tot sovint ha viscut més de present i futur que de passat. Al Bages, que va ser la regió catalana amb més vinya de Catalunya abans de la fil·loxera, el Centre d’Estudis i…
Llegir Més