Definitivament no entenc massa de vins. Més enllà de degustar-los i agrair el criteri dels experts, no podria dir massa cosa. Amb tot, sí que em veig capaç de compartir uns mots al voltant de l’experiència de tastar un bon vi i les reflexions que aquesta experiència pot suscitar. El primer que cal per apropar-nos…
Llegir MésArticles de
Àgora 5.1
Aquesta branca del projecte pretén obrir la web a totes aquelles persones interessades en el món de la viticultura, l’enoturisme, el territori, el desenvolupament local, el món rural etc. A través d’articles d’opinió o reportatges de persones que no són col·laboradors habituals del mitjà.
Una comarca de paradisos diversos
De petita a casa meva acostumàvem a escapar-nos els diumenges a passar el dia fora. El destí sempre era a menys d’una hora de casa i diguem que teníem tirada a la Conca perquè aquí hi trobàvem de tot. Havíem visitat moltíssimes vegades el Monestir de Poblet, havíem anat a buscar bolets a la Serra…
Llegir MésNo és imprescindible que t’agradi el vi per fer enoturisme
Notes sobre el debat Enoturismes, Visions 5.1 Aquesta és una de les idees que es va poder escoltar en el debat de Visions 5.1. dedicat a l’enoturisme. La frase pot semblar una provocació i, de fet, ho és. Val a dir que m’encanten les provocacions que obliguen a pensar i els col·loquis de La Conca…
Llegir MésNingú vol ballar amb la més lletja
En primer lloc, disculpar-me pel títol de l’article. Sóc una persona que creu i defensa l’alliberament de les pressions estètiques. És només un joc de paraules per continuar amb l’eix d’un article anterior: El Museu de la Conca de Barberà princesa després de les 12? Insisteixo amb la lectura d’un llibre de Joan Santacana i…
Llegir MésDenominacions d’origen i procomú
El sector agroalimentari català té un gran potencial econòmic. La comunicació en aquest camp ha millorat molt en els darrers anys, amb iniciatives a tots nivells: d’imatge, d’esdeveniments i de presència en fires i mitjans especialitzats. Però encara té per davant reptes que cal assolir. Les denominacions d’origen són un motor, però també un bé…
Llegir MésFENT VI 2.0, una història de passió i comunicació
Si fa uns anys m’haguessin explicat que el vi tindria sentit a la meva vida més enllà de beure-me’l, no ho hauria entès. Suposo que posar-li per nom FENT VI 2.0 al treball final de grau de comunicació no va ser més que una excusa per endinsar-me en la cultura del vi. Ara ho veig…
Llegir MésMés enllà de l’agricultura ecològica. Desentrellant el paisatge agrícola de la Conca de Barberà
Si miréssim la Conca de Barberà des d’un ull de falcó, veuríem un mosaicexemplarment mediterrani. S’hi intercalen els camps de cereal, vinya i oliveres i malgrat darrerament el bosc hagi anat guanyant terreny, el paisatge està dibuixat per la producció agrícola. El que no veuríem però, és que no totes les maneres de treballar la…
Llegir MésTemperatura global
Aquest video elaborat per l’Institut Goddard d’estudis espacials mostra l’evolució de la temperatura terrestre des del 1880 fins al 2017. S’han utilitzat dades de 6.300 estacions meteorològiques i múltiples dades de la temperatura de la superfície oceànica. En blau les temperatures inferiors a la mitjana del periode 1951-1980 i en groc-taronja les superiors. La tendència a…
Llegir MésPoemes d’amor i una cançó desesperada pels nostres paisatges
Ja fa temps vaig publicar els 20 poemes d’amor i una cançó desesperada per l’Enoturisme a la revista Hosteltur. Era l’any 2011[i] !!! El passat mes d’octubre vaig tenir la sort, un any més, de participar a l’esdeveniment més gran de promoció enoturística que es fa a França. Més de 400 operadors turístics de França…
Llegir MésLa persona com a temple
A propòsit d’Andrea Wulf, La invención de la naturaleza. El nuevo mundo de Alexander von Humboldt, Taurus, Barcelona, 2016, ISBN 987-84-306-1899-6. Traducción de María Luisa Rodríguez Tapia. Quan llegeixo un llibre que m’ensenya perquè em commou, ho faig sempre amb un llapis a la mà. Subratllo i anoto quan em ve de gust. I si,…
Llegir Més