Articles de
Àgora 5.1

Aquesta branca del projecte pretén obrir la web a totes aquelles persones interessades en el món de la viticultura, l’enoturisme, el territori, el desenvolupament local, el món rural etc. A través d’articles d’opinió o reportatges de persones que no són col·laboradors habituals del mitjà.

Conclusions del debat #vicatala

El passat  dilluns, 13 de gener, Ocio Vital va celebrar el seu desè aniversari amb una nova experiència , una atractiva reunió celebrada a la Fàbrica Moritz Barcelona . En aquesta vi-trobada 2.0 es van congregar més de 160 persones que van tenir l’oportunitat de degustar el tràiler de “Plantant una Llavor”  de la Conca…

Llegir Més
Sóc de la Conca

Cada dia estic més convençut que som molt afortunats de viure en aquest racó de món. A vegades podem arribar a pensar que ja ens sembla bé només pel fet que és el nostre. Això també està bé, mirar-se el melic, amb mesura, ajuda a creure que aquest espai nostre potser no està gens malament.…

Llegir Més
Molt més que una festa

El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà i la que aporta més singularitat, diferenciació i tipicitat als nostres vins, com així ho han sabut veure un nombre creixent de cellers de la DO Conca de Barberà. Com molt bé descriu Anton Castellà, de Gatzaravins, ens referim a vins lleugers…

Llegir Més
Breus apunts per la Conca

El nostre objectiu és eminentment cultural, i la nostra activitat neix d’una estimació envers aquesta terra, ens entusiasmem  i tot seguit mans a l´obra. Així de senzill. Perquè per els nostres projectes que d’origen no són massa pretensiosos,  sovint  intentem ser generadors, i evitar aturar-nos davant les possibles dificultats. Realment, el motor  principal de tot plegat,…

Llegir Més
L’agricultura, la gastronomia i el turisme ecològic. Una aposta de present i futur

Per tal de donar resposta a les persones amb discapacitat, a APRODISCA com totes les entitats i empreses hem hagut de seguir adaptant-nos als requeriments i necessitats del panorama actual, tant a nivell empresarial com social. És per aquest motiu que per tal de garantir la sostenibilitat futura dels nostres serveis laborals vàrem decidir reorientar les…

Llegir Més
DO Conca de Barberà, un futur prometedor

Fa pocs mesos, un sommelier de renom em confessava en el decurs d’una entrevista que la denominació d’origen Conca de Barberà és la DO catalana amb més projecció de futur. Li vaig preguntar si era per l’alçada i la capacitat de fer front al canvi climàtic i ràpidament em va respondre que també, però principalment…

Llegir Més
Estimar la Conca

Actualment estem vivint, podríem dir, un segon romanticisme. El romanticisme d’aquest segle XXI mostra diferències respecte el del segle XIX nascut a Alemanya, però on trobem determinades característiques que ens hi fan recordar. Per exemple, el realçament nacionalista, tan important a la Catalunya del XIX de to regionalista i tan important a la Catalunya del…

Llegir Més