#visions51 Tercer debat de la vuitena edició de #Visions51, organitzat per La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. Cada cop vivim en un món més globalitzat i interconnectat. Això no treu que els diversos fenòmens existents es visquin i es gestionin de forma diferent depenent del continent o de…
Llegir MésArticles de
Àgora 5.1
Aquesta branca del projecte pretén obrir la web a totes aquelles persones interessades en el món de la viticultura, l’enoturisme, el territori, el desenvolupament local, el món rural etc. A través d’articles d’opinió o reportatges de persones que no són col·laboradors habituals del mitjà.
Lliçons apreses durant la pandèmia
Primera part Un any després de l’inici de la pandèmia és hora de fer balanç del que ha passat i fer propòsits pel nou any que esperem encetar ben aviat. Crec que no és cap novetat per a ningú dir que des del març del 2020 vivim en un període disruptiu, tràgic i inoblidable, no per el bo, sinó…
Llegir MésNecessàries respostes coordinades
#visions51 Segon debat de la vuitena edició de #Visions51, organitzat per La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. La filosofia i el dret transportats al terreny de joc, al dia a dia de la societat i a la vida dels ciutadans. Amb Marina Garcés i Carla Vall moderades i coordinades per Jordina Arnau intentaran…
Llegir MésApunts bàsics globals
#visions51 Primer debat de la vuitena edició de #Visions51, organitzat per La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla. Una primera mirada global a la situació actual de diverses crisis entrellaçades. Una pandèmia mundial, una crisi climàtica, una crisi social, una crisi humanitària i molta incertesa en tots els…
Llegir MésEl patrimoni sostenible de les Fassines
El conreu de la vinya sempre ha generat ocupació i diversos negocis al seu voltant, més enllà de la verema, el vi i els cellers pròpiament dit que és la part més coneguda i àmplia d’aquest sector. Una de les sortides més importants que ha generat la vinya al llarg de la història ha sigut…
Llegir MésRecomanacions per Sant Jordi i més enllà
RBA Cuaderno práctico de maridaje – Xavi Ayala Amants de compartir bons moments al voltant d’una taula: aquí teniu el vostre llibre. A més de ser una introducció a la cultura gastrovínica, aquestes pàgines revelaran els secrets de l’maridatge a través d’exemples que van des de la quotidiana truita de patates fins a un sofisticat…
Llegir MésConnexions
Quan des de Produccions Saurines em van demanar escriure sobre la Plana de Secà de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, La Conca 5.1 i la relació entre tot plegat em va semblar una gran idea. No pel fet d’intentar plantejar on s’ubica o què aporta el projecte que coordino des de fa deu anys…
Llegir MésQuan no enfoca la llum
El 22 d’octubre del 2019 es produïa la riuada més impactant dels últims anys a Catalunya. Una riuada que va afectar de manera especialment rellevant els municipis de L’Espluga de Francolí, Montblanc i altres zones de la Conca de Barberà i va deixar al seu pas diverses víctimes, destrosses materials irreparables, i canvis d’una gran…
Llegir MésNi ho sé ni m’importa
Deixin-me que els expliqui el succés gastronòmic més important d’entre tot el que ha passat aquesta darrera setmana. El més important, de fet, dels últims deu anys. Divendres passat a la tarda, en havent plegat de treballar al restaurant, vaig agafar la filla i vam anar a visitar la iaia Fina a La Garriga, de…
Llegir MésEl nostre col·laborador Antoni Batista publica un nou llibre
La història d’ETA en relació amb la política i la societat catalanes centra el nou llibre del periodista Antoni Batista que acaba de sortir aquesta setmana. La història d’ETA passa per Catalunya, de la mateixa manera que hi passen els camins de la pau. Hi ha una història catalana d’ETA, una història ni basca ni…
Llegir Més