Articles de
A foc lent

Espai de gastronomia i alimentació. Amb Carme Gasull, Oriol Llavina, Tana Collados, Toni Massanès i Mireia de la Torre.

Escola d’Enoturisme de Catalunya: treball continu en xarxa

Fa un any. Dotze mesos ja del tancament d’escoles, universitats i col·legis del país. El primer impacte d’una pandèmia que ha ferit les arrels, els ceps i els fruits de les vinyes d’estudiants.Des d’aquell 12 de març de 2020, espais com l’Escola d’Enoturisme de Catalunya les estan guarint. I això que aquesta escola, centre de…

Llegir Més
Més vins locals a les taules catalanes

“El panorama vitivinícola nacional és tan efervescent com emocionant. La precisió tècnica i històrica de tants cellers que aposten per la naturalitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat ens converteixen en privilegiats en poder gaudir de les seves obres a preus imbatible (…) No puc seguir deixant fora a productors extraordinaris i que m’apassionen per respectar un…

Llegir Més
DOP Siurana, el valor de l’oli d’oliva verge extra en temps de crisi

L’estat d’excepció, el confinament, la sacsejada viscuda els últims mesos arreu ha fet que alguns consumidors hagin descobert la qualitat dels aliments que es produeixen al costat de casa seva. Ha passat això amb l’oli d’oliva verge extra? S’ha revaloritzat aquest producte puntal de la dieta mediterrània? I la feina dels qui el produeixen? “L’oli…

Llegir Més
‘Has begut oli?’ Cultura gastronòmica amb ganxo a les aules!

Entendre l’oli de manera amena, divertida, pedagògica i educativa. Aquest és l’objectiu dels tallers de tast d’oli d’oliva verge extra adreçats a escolars impulsats per la DOP Siurana a les comarques de Tarragona i Barcelona des de fa, respectivament, quatre i tres anys. ‘Has begut oli?’ pregunten als alumnes d’entre 11 i 12 anys que…

Llegir Més
Suau i equilibrat? L’oli nou de la DOP Siurana!

“6 milions 100 mil quilos”. Aquesta és la previsió de la collita d’oli nou d’enguany de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana. Així ho va assegurar Antoni Galceran, president del Consell Regulador, en una finca d’oliveres centenàries a La Selva del Camp (Baix Camp), durant l’acte d’apadrinament de la campanya 2019-2020 celebrat el passat 8…

Llegir Més
Wineissocial, més que un club

“Sabem que, de vegades, triar un vi pot ser un maldecap. Per estalviar-te’l, aquí tens una guia de símbols que et permetrà trobar l’ampolla que millor encaixi amb els teus gustos”. Si has llegit aquest missatge o similar en un restaurant has topat amb Wineissocial, l’empresa que ha aconseguit que, més enllà dels teus coneixements,…

Llegir Més
Vins de la Memòria, homenatges líquids emocionants

Acabàvem d’iniciar el curs escolar quan l’enòleg, sommelier i formador Xavier Nolla anunciava a amics, coneguts i saludats un nou projecte vinícola petit en volum, però de gran intensitat emotiva, i de nom evocador: ‘Vins de la Memòria’. La iniciativa, fruit de mesos de documentació, recerca, viatges i converses, recupera vinyes úniques del territori català…

Llegir Més