Tot i que “és en el camp i entre oliveres on comença i acaba tot” es pot viure l’esclat de l’oli nou virtualment. I tant si es pot. La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana—la segona denominació d’origen d’olis d’oliva verge extra més antiga de tot l’Estat espanyol— ho demostrava el passat 4 de novembre donant…
Llegir MésArticles de
A foc lent
Espai de gastronomia i alimentació. Amb Carme Gasull, Oriol Llavina, Tana Collados, Toni Massanès i Mireia de la Torre.
Menorca, una destinació de cine
Què tenen en comú un Festival Internacional de Cinema, un projecte d’agricultura regenerativa i una candidatura a la Regió Europea de la Gastronomia? Menorca, un territori amb cales i cops amagats. Les sessions de cinema i cuina local (CookingFilms) que formen part del FICME, la cita anual de l’illa balear amb el setè art dirigida…
Llegir MésMés vins locals a les taules catalanes
“El panorama vitivinícola nacional és tan efervescent com emocionant. La precisió tècnica i històrica de tants cellers que aposten per la naturalitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat ens converteixen en privilegiats en poder gaudir de les seves obres a preus imbatible (…) No puc seguir deixant fora a productors extraordinaris i que m’apassionen per respectar un…
Llegir MésDOP Siurana, el valor de l’oli d’oliva verge extra en temps de crisi
L’estat d’excepció, el confinament, la sacsejada viscuda els últims mesos arreu ha fet que alguns consumidors hagin descobert la qualitat dels aliments que es produeixen al costat de casa seva. Ha passat això amb l’oli d’oliva verge extra? S’ha revaloritzat aquest producte puntal de la dieta mediterrània? I la feina dels qui el produeixen? “L’oli…
Llegir Més‘Has begut oli?’ Cultura gastronòmica amb ganxo a les aules!
Entendre l’oli de manera amena, divertida, pedagògica i educativa. Aquest és l’objectiu dels tallers de tast d’oli d’oliva verge extra adreçats a escolars impulsats per la DOP Siurana a les comarques de Tarragona i Barcelona des de fa, respectivament, quatre i tres anys. ‘Has begut oli?’ pregunten als alumnes d’entre 11 i 12 anys que…
Llegir MésSuau i equilibrat? L’oli nou de la DOP Siurana!
“6 milions 100 mil quilos”. Aquesta és la previsió de la collita d’oli nou d’enguany de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana. Així ho va assegurar Antoni Galceran, president del Consell Regulador, en una finca d’oliveres centenàries a La Selva del Camp (Baix Camp), durant l’acte d’apadrinament de la campanya 2019-2020 celebrat el passat 8…
Llegir MésWineissocial, més que un club
“Sabem que, de vegades, triar un vi pot ser un maldecap. Per estalviar-te’l, aquí tens una guia de símbols que et permetrà trobar l’ampolla que millor encaixi amb els teus gustos”. Si has llegit aquest missatge o similar en un restaurant has topat amb Wineissocial, l’empresa que ha aconseguit que, més enllà dels teus coneixements,…
Llegir Més7 títols per posar a to el cos
Si el vi fa sang, llegir ens fa més lliures. Un llibre sempre és un bon regal per fer-se o fer, ja sigui una agenda-calendari que posi ordre a la nova anyada —mai no és tard per començar— ja sigui la novetat més llaminera del mercat. ‘UnDiaUnVi – Agenda de vins catalans 2019’. Patrícia Golferichs.…
Llegir MésVins de la Memòria, homenatges líquids emocionants
Acabàvem d’iniciar el curs escolar quan l’enòleg, sommelier i formador Xavier Nolla anunciava a amics, coneguts i saludats un nou projecte vinícola petit en volum, però de gran intensitat emotiva, i de nom evocador: ‘Vins de la Memòria’. La iniciativa, fruit de mesos de documentació, recerca, viatges i converses, recupera vinyes úniques del territori català…
Llegir Més‘Grans Bevedors’ que van a la universitat
Saps que tenen en comú Noè, Sancho Panza, Tintín, Orson Welles, Winston Churchill, Francesc Eiximenis o el Don Giovanni de Mozart? Que bevien molt. I que aquest estiu seran protagonistes de ‘Grans Bevedors. Història i Literatura de la Passió pel Vi’, un curs en línia organitzat per la Universitat de Girona que pretén divulgar la…
Llegir Més