“Jo a Sant Pol i també a Londres“

-ELS INICIS-

Amb només 14 anys, l’Ester ja corria pel restaurant de la xef Carme Ruscalleda. Nascuda a Sant Pol de Mar, amb admiració i certa melancolia, ella m’explica tots els estius que va treballar per la Carme, vivint de ben a prop la seva evolució.  Anys després, amb ‘La Guia del Vermut’ que va escriure l’Ester, les seves vides van tornar a creuar-se. La 7 estrelles Michelin va redactar-li el pròleg del llibre.

-ELS ESTUDIS-

Com a estudiosa i tossuda que és, després de fer econòmiques, va cursar comunicació i, en acabat, un màster de publicitat. Això la va portar a treballar en gabinets de premsa i comunicació de diferents empreses fins a arribar al Parc Audiovisual de Terrassa.  De tot s’aprèn i suma, però no tot omple.  El 3 de gener del 2009, amb 29 anys, va fer les maletes cap a Londres amb una doble voluntat: viure amb la seva parella i obrir un nou camí laboral per “jubilar-se amb 30 anys” (tots hem viscut d’il·lusions) i ser la seva pròpia cap amb nous projectes.

WSET-Wine-Layout

 

-LONDRES-

Adonant-se que als 30 no es jubilaria, l’Ester va començar a interessar-se pel món del vi (ja iniciat amb la Carme) i va inscriure’s als cursos del Wine & Spirits Education Trust (WSET) de Londres. Aquí va descobrir la metodologia anglesa de tast que ara defensa, una anàlisi qualitatiu, tècnic i rigorós, una manera més objectiva de tastar. Defensora dels premis que compten amb professionals del sector, des d’allà va aconseguir entrar a un dels grans concursos i publicacions del món del  vi, el International Wine Challenge (IWC). Així és com l’Ester treballa gaudint del que fa.

-L’HORA DEL VI A ANGLATERRA-

A Londres no hi ha límits. Hi ha accés a vins d’arreu del món de la mà dels més de 1.500 distribuïdors que hi treballen i també molts esdeveniments diferents. El país compta amb un perfil potser més desconegut per a nosaltres, els brokers de vins així com publicacions més tècniques. I també li fascina que a quasi tot restaurant hi hagi una figura de sommelier, ben format i amb potencial de carrera.

premis-vinari-2016

 

-ENTRE BARCELONA I LONDRES-

Amb només 36 anys, l’Ester ha aconseguit posicionar-se com una de les dones del vi català aquí i a Londres. Des de la 4a edició dirigeix els premis Vinaris,  un repte que ha liderat junt amb els companys de VADEVI.cat, és Brand Ambassador de l’IWC i de Vermuts Miró, alhora que té una consultoria de comunicació per a diferents empreses i clients. Dedueixo que, en els minuts lliures que li deuen quedar a la setmana, respira.

-L’ESTER NO VOL SER PROTAGONISTA-

M’explica que néixer de forma prematura la fa ser nerviosa encara que, de cara cap enfora, sembli molt tranquil·la. Tímida fins a la medul·la, s’allunya de les càmeres i els micròfons però no de les converses de tu a tu com aquesta. L’Ester és  d’aquelles persones que es van obrint a poc a poc i al final brillen amb llum pròpia.

Conscient que no acceptarà una feina que li creï angoixa o que no pugui complir, el seu nivell de responsabilitat es transmet en totes les seves feines i alhora aprèn de tothom. Valora molt les persones de ment oberta i creatives, per aquest motiu és sent tan còmode a Londres, ciutat que incentiva els projectes personals i aplaudeix els fracassos, entenent-los com un aprenentatge.

Després de tot, ara diu que es vol jubilar als 40.

IWC

 

-EN BOCA D’ELLA –

Una paraula que odies | Penedir-se. Cal celebrar els èxits i aprendre dels errors!
5 adjectius | Sincera, Creativa, Amiga, Responsable, Prudent.
T’emmiralles | En moltes persones.
Canviaries del present | Més temps per a mi.
Canviaries del passat | Res.
Vi preferit | Cada dia en són més…
Por | Vertigen.
Una cançó per animar-te | Qualsevol happy. Red Hot Chilli Peppers?
Un lloc | Sant Pol de Mar

________

Fotografia de portada: Jordi Play

_________________

Amb la col·laboració de:

sant josep