Safrània 2015

Safrània” és el nom que aquest any vesteix la Fira de Sant Martí. Els propers dies 7 i 8 de novembre, l’Església de Sant Francesc de Montblanc acollirà la setena edició de la renovada fira de degustació i venda de productes d’alimentació de qualitat que se celebra a la comarca de la Conca de Barberà.

Aquest any la fira ve carregada d’activitats, com tasts, maridatges, ponències, cuina en directa, sortejos, exposicions, tallers per grans i petits, a més d’altres activitats paral·leles com la jornada tècnica per a professionals a l’Espai Cuina de Concactiva. A la Plaça Major el dissabte se celebra la Diada de gegants i nans centenaris de Montblanc i diumenge la trobada castellera de colles del sud.

La fira donarà a conèixer productes tan típics de la comarca com són el safrà, la tòfona, els bolets, el codony, les verdures i melmelades, l’ànec, els cargols i el bacallà, així com d’altres de proximitat com són l’arròs del Delta i el peix blau de Tarragona, a més de la tradicional mostra de Formatges Artesans de Catalunya, que es podran maridar amb els vins de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, cava i la cervesa artesana de petits productors.

El diumenge la fira tindrà l’honor de presentar el guanyador del Gran Vinari d’Or al Millor vi dels premis Vinari 2015 que ha estat precisament per un vi de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, concretament el vi Vermell de Peguera 2013 del celler Clos de Peguera del Viver de Celleristes de Barberà. També es presentarà el guanyador del Vinari Especial DO Conca de Barberà i Vinari d’Or al Millor Negre Jove.

El públic podrà comprar tiquets de 6€ que donen dret a cinc degustacions i la copa de vi per 1€, d’aquesta manera el visitant por aconseguir tastar una varietat de productes de qualitat i proximitat per un preu molt econòmic.

Per participar a la sortida i visita a camps de safrà i recollir flors que es realitzarà dissabte 7 i diumenge 8 de novembre, a les 9:30 hores, cal fer una reserva prèvia al 696718135. També cal inscriure’s entre els dies 1 i 5 de novembre a l’Oficina Municipal de Turisme per participar en el taller infantil de piruletes de xocolata que es durà a terme a la sala de tast el dissabte i diumenge a les 11 hores. També cal inscripció fins el 2 de novembre al 977861338 per participar gratuïtament a la jornada tècnica d’R+D a l’Espai Cuina de Concactiva adreçada a professionals del sector de la restauració.

Més informació a:
http://www.montblancmedieval.cat/quefer/festesifires/santmarti/programa

Cellers de la comarca:
http://www.doconcadebarbera.com/cellers/llistat

Allotjaments de la comarca:
http://www.concadebarbera.info/media/upload//imatges/Allotjaments%20Conca.pdf

Altres activitats del cap de setmana:
http://www.larutadelcister.info/noticies/diumenge-8-de-novembre-caminada-popular-i-solid%C3%A0ria-la-marat%C3%B3-de-tv3-entorn-al-gr%C2%AE175-la-ru

Senderisme per la Conca de Barberà
http://www.concadebarbera.info/quefer/senderisme/senderisme.php