Sabors de la Conca

D’acord! Poblet, Montblanc, les Coves de l’Espluga, etc. Però a dinar a on? Sempre que programem una escapada o una descoberta del territori, la pregunta d’on i que menjarem segur que està entre les primeres i tenint en compte això des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà aquest any hem engegat unes jornades gastronòmiques amb el nom de Sabors de la Conca de Barberà i és això el que busquem, l’essència d’un territori posada en un plat, de vegades amb més o menys encert però a l’igual que el territori que no és ni de bon tros homogeni, monòton o avorrit.

Com d’altres destinacions busquem estirar el visitant cap a la nostra comarca, explicar que a casa nostra tenim això o allò que només es pot trobar aquí. Fer-nos singulars dintre d’aquest mercat globalitzat en el qual volem ser diferents i que així se’ns reconegui. La recentment creada Associació de productors “Fet a la Conca” també facilitarà la feina de trobar allò en què una gent molt saberuda creu: producte producte i producte, i tornem-hi paisatge viscut i treballat.

Sabors Conca2El repte doncs no és fàcil, tots creiem tenir allò que els altres no tenen i que han de vindre aquí a provar-ho però crec que a la Conca no és difícil d’aconseguir-ho, sempre sorprenem els visitants amb aquest territori desconegut, agradable, amable, tranquil i variat de gent afable i amb ganes d’acollir al visitant.

Ara només cal traduir-ho; els boscos de Vilanova de Prades amb un conill amb castanyes, la vista des de de Forès amb uns ous amb foie i tòfona, la Vall de Montblanc amb un civet de senglar amb bolets i moniatos, la majestuositat de Poblet amb un formatge amb mel i fins i tot la foscor de la cova de la Font Major amb un flam aromatitzat amb safrà i si encara no ho veiem prou clar de ben segur que acompanyant-ho amb el nostre sempre reivindicat Trepat ens ajudarà.

Estem convençuts que amb campanyes com aquesta difondrem el nostre territori, els seus valors i els nostres establiments. Cal fer-ne difusió, pregonar als quatre vents el nostre potencial, creure’ns-ho i fer-ne bandera i tenir clar que la gastronomia fa fer molts quilòmetres.