
RBA
Cuaderno práctico de maridaje – Xavi Ayala
Amants de compartir bons moments al voltant d’una taula: aquí teniu el vostre llibre. A més de ser una introducció a la cultura gastrovínica, aquestes pàgines revelaran els secrets de l’maridatge a través d’exemples que van des de la quotidiana truita de patates fins a un sofisticat colomí amb fruits vermells i regalèssia, passant per un impressionant postres de xocolata. Xavier Ayala ens convida a viatjar per les vinyes de tot el món per descobrir els millors vins per a cada plat. Aquest sommelier, que defensa el gaudi del menjar i el vi en bona companyia, ha treballat a les sales dels millors restaurants de la mà de restauradors mítics com els germans Roca i Nando Jubany. Pròleg de Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca.

Més informació i venda aquí:
PAGÈS EDITORS
Ferides d’exili – Mònica Hernández Cilleros i Roger Tugas Vilardell
L’exili català ha tingut molts colors, des de republicans a socialistes, comunistes, maçons, artistes o lliurepensadors diversos han creuat la frontera per esmunyir-se de la presó i seguir defensant els ideals des de l’exterior. Però l’únic moviment que, durant l’últim segle, ha estat present a totes les etapes, reivindicant i patint la repressió de l’Espanya més autoritària, ha estat l’independentista, des del refugi de Francesc Macià a Brussel·les dels anys vint fins als dirigents i activistes del procés català. En aquest llibre recopilem l’experiència política i sobretot personal de les últimes generacions d’exiliats independentistes: els del tardofranquisme i la Transició i els posteriors a l’1-O. Unes vivències molt particulars però amb elements comuns que defineixen el fil roig d’una experiència de lluita compartida.

Més informació i venda aquí:
https://www.pageseditors.cat/ca/ferides-d-exili.html
Assassinat al Consell Polític – Pau Juvillà Ballester
El resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya col·loquen la Candidatura d’Unitat Popular davant d’una oferta ferma d’entrar al govern de la Generalitat. El debat intern que la formació obre per decidir si pren aquesta responsabilitat s’interromp abruptament amb l’assassinat de l’alcaldessa de Solsona. Mentre els moviments polítics prenen velocitat, la investigació traurà a la llum secrets inconfessables i conspiracions endemoniades. I al centre de tot plegat, un periodista menorquí arrelat a Lleida fa mans i mànigues per treure’n l’aigua clara i sortir-ne, com a mínim, sencer.

Més informació i venda aquí:
https://www.pageseditors.cat/ca/assassinat-al-consell-politic.html
Sutura – Dolors Miquel
“A l’escriptura de Dolors Miquel trobem un ineludible transfons d’accés, mitjançant l’escriptura, a una comprensió del món que se sap finestra petita en l’anhel de la transparència. Finestra que, des de la limitació, acaba assumint que és el llenguatge el lloc únic del pont. El que trobo al darrere de la poesia és un abisme i també una lectura esquinçada però afectuosa aquella pau que atorga el pas del temps i ens reconcilia amb el nucli familiar i el seu record” (De l’epíleg d’Àngels Moreno).

Més informació i venda aquí:
https://www.pageseditors.cat/ca/sutura.html
PERISCOPI
Pedres a la butxaca – Kaouther Adimi
Una jove algeriana establerta a París ha de tornar al seu país d’origen per assistir al casament de la seva germana petita. Dies abans del viatge comença a sentir la inquietud del retorn: s’ha convertit en una persona autosuficient i ben posicionada, però continua soltera. La insistència de la seva mare en la necessitat del matrimoni i en quin ha de ser el seu propòsit com a dona la submergiran en un mar de dubtes i l’obligaran a buscar els motius que l’allunyen de tot allò que la defineix i de la manera com l’han educat. Un relat tragicòmic sobre aquells que queden al mig.

Més informació i venda aquí:
https://periscopi.cat/llibre/antipoda/pedres-a-la-butxaca
El colibrí – Sandro Veronesi
Aquesta és la història d’en Marco Carrera, oftalmòleg italià tocat per la tragèdia, la nostàlgia i l’esperança. La seva vida es veu marcada per grans amors, pèrdues atroces i coincidències fatals que amenacen d’arrossegar-lo en un remolí cada cop més profund. Però en Marco persisteix i lluita per mantenir-se dret i entomar les cartes marcades que li brinda el destí. El colibrí és una novel·la irònica, brillant i sensible, d’una bellesa absoluta. Sandro Veronesi es consagra com un dels narradors italians més hàbils i profunds dels últims temps i ens ofereix un personatge tan vívid i captivador que està destinat a acompanyar-nos de per vida.

Més informació i venda aquí:
https://periscopi.cat/llibre/antipoda/el-colibri
La pira al port – Boris Pahor
Després de la Primera Guerra Mundial, Trieste deixa de pertànyer a l’Imperi austrohongarès i passa a ser annexada a Itàlia, i ben aviat és sotmesa a la virulència del feixisme més bel·ligerant. Aquest recull ens mostra, des de la perspectiva d’un nen, com la cultura eslovena, injustament anorreada, va saber contrarestar la pressió assimiladora. A través de la seva experiència, Boris Pahor, l’últim gran supervivent dels camps nazis, narra un dels episodis més oblidats de la història contemporània, alhora que fa una declaració d’amor a la geografia, humana i física, d’aquesta ciutat del Mediterrani.

Més informació i venda aquí:
https://periscopi.cat/llibre/antipoda/la-pira-al-port
PÒRTIC
Com TV3 no hi ha(via) res – Salvador Alsius
La televisió catalana ha tingut en Salvador Alsius un dels rostres més populars. A Com TV3 no hi ha(via) res, l’experimentat periodista hi fa un exercici de memòria de la creació i la consolidació de TV3, que trena amb diverses reflexions sobre aspectes periodístics, polítics i lingüístics d’aquell projecte. El llibre recull el clima humà, les decisions, els dubtes, els encerts, els errors i, en definitiva, l’entusiasme creatiu que va fer possible l’aparició de TV3 en un context de bloqueig hostil. El perfil dels protagonistes i les anècdotes més inesperades permeten reviure i entendre un model d’èxit que ha marcat tants ciutadans. Al seu dia, TV3 va renovar la televisió d’Espanya, després ho van fer les cadenes privades i ara són les noves tecnologies les que estan canviant el panorama audiovisual d’una manera que Alsius analitza amb lucidesa.

Més informació i venda aquí:
https://www.grup62.cat/llibre-com-tv3-no-hi-havia-res/328819
Intrigues i poder al Vaticà – Vicenç Lozano
El periodista Vicenç Lozano, que ha estat enviat especial de TV3 a Roma durant dècades, recull en aquest llibre les claus per entendre el Vaticà, un univers de poder més enllà de la religió. Els interrogants que desperta aquest petit Estat són tan nombrosos com els obstacles que tradicionalment ha posat a la transparència. Què cal saber de la Banca Vaticana? I de la mort de Joan Pau I? I del lobby gai? Vicenç Lozano hi aborda tots els temes controvertits i tots els mites; dels documents de Pius XII sobre l’Holocaust a l’informe secret de Vatileaks, del pacte anticomunista de Wojtyla als complots de la ultradreta contra l’actual papa Bergoglio, dels escàndols de pederàstia al paper de l’Església catalana. Vicenç Lozano explica les històries com les ha viscut, deixant parlar els protagonistes, que poden dir-se Paul Marcinkus, Lech Walesa, Giulio Andreotti, Paloma Gómez Borrero o Lluís Martínez Sistach o ser un espia sense nom o un funcionari de la Santa Seu.

Més informació i venda aquí:
https://www.grup62.cat/llibre-intrigues-i-poder-al-vatica/325668
TIGRE DE PAPER
Qui apagarà aquest incendi? Història i perspectives davant l’emergència climàtica. – Andreas Malm
Des del Delta del Nil fins als cercles polars, l’informe és aterridor: la Terra s’està escalfant en proporcions que ens porten avui a la vora del desastre. Andreas Malm posa la història al servei de la justícia climàtica. ‘Qui apagarà aquest incendi’ és un treball exhaustiu i didàctic que ressegueix la història recent del capitalisme per deixar palès que l’actual situació d’emergència climàtica no és una simple casualitat o una qüestió lligada amb el domini de l’espècie humana sobre el planeta. Malm desafia així el relat oficial i situa l’evolució de l’economia fòssil com la clara causa de l’actual situació d’emergència climàtica. I no és queda aquí; assenyala orígens i culpables per dibuixar una sortida a l’atzucac en què es troba actualment el planeta i conseqüentment tota la humanitat. Si no s’actua amb contundència immediatament, ens diu, tot això no farà més que empitjorar per arribar a situacions límit en diverses zones del planeta en pocs anys. Walter Benjamin va escriure que hem de tallar la metxa que crema abans que l’espurna arribi a la dinamita. I va insistir en la necessitat de posar fi al capitalisme abans que ell no s’autodestrueixi i, amb ell, s’ho emporti tot. En el llibre que tens a les mans, Andreas Malm exposa la urgència contemporània de derrotar l’economia fòssil amb mesures revolucionàries d’una manera brillant i pionera.

Més informació i venda aquí:
https://www.tigredepaper.cat/home/130-qui-apagara-aquest-incendi.html
Arrelats a la terra. Propostes per a una agricultura regenerativa. – Francesc Font
La nostra atmosfera conté més diòxid de carboni del que mai havíem vist els humans. Els deserts guanyen terreny a la vida, i l’aigua, a poc a poc, es va convertint en un bé escàs. El consum d’aliments, fruit d’un model industrialitzat basat en l’ús de productes de síntesi química, contribueix a desequilibrar el nostre sistema immunitari, la qual cosa augmenta el risc de patir malalties. La globalització de preus i productes ha provocat la desaparició de gairebé la meitat dels agricultors actius en només vint anys. Ens trobem immersos en una crisi sanitària sense precedents i a les portes d’una crisi social, ambiental i econòmica que d’aquí a pocs anys afectarà tot el planeta. Cada vegada més persones som conscients del problema, però quines són les solucions i com podem aplicar-les cada un de nosaltres?Imagines que fos possible produir aliments de qualitat i contribuir alhora a mitigar el canvi climàtic i els processos de desertificació? Imagines poder alimentar les persones de manera més saludable i nutritiva, utilitzant un sistema que a més permetés als pagesos guanyar-se dignament la vida cuidant la terra? Imagines que entre tots tinguéssim a les nostres mans la possibilitat de revertir fàcilment la situació actual i deixar un planeta millor per als que vindran? En aquest llibre hi trobaràs les claus per comprendre, practicar i consumir l’agricultura regenerativa i entendre per què, malgrat els seus beneficis, aquest no és encara un moviment majoritari entre el sector primari.

Més informació i venda aquí:
https://www.tigredepaper.cat/home/129-arrelats-a-la-terra.html
La bossa o la vida – Salvador Lladó
Ens ha tocat viure una de les èpoques més transcendents de la història de la humanitat, a ser peons inconscients d’una partida d’escacs que enfronta al capitalisme contra tota forma de vida present en el planeta. A ‘La bossa o la vida’, Salvador Lladó ens planteja d’una forma clara, didàctica i amena diferents perspectives de la crisi ecològica en la que estem immersos. Des de la seva causa principal, la necessitat imperiosa de créixer del nostre sistema econòmic, passant pel seu principal símptoma, l’emergència climàtica, fins a desembocar en el ventall de propostes polítiques que neixen de la necessitat de posar fre a un ritme de producció i de destrucció de la natura sense precedents. El llibre ens mosta, per tant, una estructura més superficial on entendrem tant la magnitud de la tragèdia com les possibles implicacions de les diferents solucions que es proposen, però també una estructura més profunda que pretén obrir una reflexió molt personal dins de cada lector. Si l’actual forma de vida de les societats occidentals és només un miratge generat per una disponibilitat ingent d’energia que no es repetirà, als de sota ens toca apoderar-nos i construir el futur que ens permeti viure en equilibri. En cas contrari, la resposta pot venir massa tard i deixant a molts pel camí.

Més informació i venda aquí:
https://www.tigredepaper.cat/home/114-la-bossa-o-la-vida.html