Que forta estàs!

– Yo la verdad, en la bodega prefiero no tener mujeres, hay menos problemas.
– Aquesta es pensa que ho podrà fer i durarà dos dies.
– I com bellugaràs un sac de 40 quilos?

– Què fas nena?
Arreglo el grifo que perd.
Au va, surt que això és cosa d’homes, vosaltres només sabeu fer xapusses.
– Ets més forta que el conyac! Com un home!

– Y tu novio te deja hacer este trabajo?
– Mai trobaràs un home aquí, et quedaràs conca o per vestir sants.
– Si és de netejar? Que ho faci ella.

El feminisme és la idea radical que les dones som persones. 
Angela Davis

Les dones ens construïm i creixem juntes, perquè és així com arribem a ser més fortes.

No ens cal demostrar a ningú que som forçudes i que podem fer allò sense demanar ajuda o que podem aixecar aquell pes sense ni esbufegar. No pretenem repetir rols masculinitzats, on l’home és fort, alt i pot fer-ho tot sense dependre de ningú.

I com és sabut, la unió fa la força, i és just aquí on rau la força de les dones, en la sororitat i l’empatia entre nosaltres.

I és llavors, quan treballes en aquelles feines típicament masculinitzades, per dir-ho d’alguna manera, on homes i dones et regalen aquelles frases i exclamacions que no entens, perquè saps del cert que de ser home, ningú et faria aquests comentaris. Segur.

Comencem a construir un feminisme que sigui col·lectiu i no residualment femení. No deixem dir-nos res que ens ofengui, no passem per alt un comentari cap a algú altre. Prenem les regnes, siguem fortes i valentes, responguem quan ens diuen Jo descarrego, tu ves a fer coses de dones, què vol dir fer coses de dones? Per què haig d’inventar-me que tinc parella perquè no em molestin a la feina i així estalviar-me molts més comentaris desagradables? En ple segle XXI encara hem de sentir frases com Ui! Si té aquells dies mos farà lo vi agre.