Presentada l’edició 2023 de La Nit 5.1 a Barberà de la Conca

Es celebrarà els propers 21 i 22 al castell templer de Barberà de la Conca

La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest dimecres 10 de maig l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol, acompanyats per l’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira, la consellera comarcal responsable de l’àrea de turisme, Sílvia Iturria i la il·lustradora del cartell oficial i de la imatge gràfica d’aquesta edició, l’artista reusenca Alina Ballester.

En l’acte de presentació Leandre Romeu Serra, coordinador de La Conca 5.1, ha destacat la consolidació de La Nit 5.1 a Barberà de la Conca així com també el manteniment dels dos dies d’activitats que es va iniciar fa dues edicions per tal d’ampliar la oferta cultural d’estiu a la comarca i arran de la bona resposta rebuda pel públic en l’edició anterior. Des de la organització també han destacat la consolidació de l’espai de monòlegs que aquest any també comptarà amb la participació dels principals monologuistes del país. I també l’aposta decidida en el cartell per la música en català, de qualitat, feta per dones i que no acostuma a actuar a la Conca de Barberà ni ens les comarques veïnes.

El cartell cultural d’aquesta edició comptarà amb 18 artistes; 10 musicals i 8 monologuistes. Configurant així les dues grans parts de l’acte. La part musical comptarà amb la participació de Pol Batlle amb Rita Payés, Joan Miquel Oliver, Jazzwoman, Júlia Colom, Pupil·les, Angeladorrrm, Al·lèrgiques al Pol·len, Moli, Dijei Luna i Dj Titi. Pel que fa als monòlegs en aquesta edició hi participaran Tomàs Fuentes, Yael Brusca, Andrés Fajngold, Mockudrames, Gemma Ortis, Març Llinàs, Júlia Vila i Modgi.

Més endavant es donarà a conèixer també la proposta vitivinícola i de gastronomia que acompanyarà aquesta proposta cultural. Un espai, el gastronòmic que com cada any també tindrà un paper important i principal en el recinte del Castell.

Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca, ha volgut agrair a La Conca 5.1 la seva voluntat de celebrar aquest Festival a Barberà. Els ha encoratjat a seguir fen-t’ho durant molts anys. Rovira també ha destacat que Barberà de la Conca és el poble de la comarca que més enllà de les Festes Major es l’únic que compta amb dues propostes culturals i gastronòmiques úniques i d’alt nivell com són la Festa del Trepat i la mateixa Nit 5.1. Rovira també ha remarcat que l’ajuntament sempre ha cregut amb la cultura i els productes agroalimentaris del poble i la comarca, per això dona suport actiu a totes les iniciatives que es generen el poble.

La consellera comarcal de la Conca de Barberà Sílvia Iturria ha volgut destacar la potència de la comarca a l’hora de crear esdeveniments culturals amb un turisme de qualitat i lligat als productes i productors de la zona. Iturria ha destacat la qualitat musical de l’esdeveniment i la importància d’aquestes iniciatives per posicionar la comarca.

La il·lustradora reusenca Alina Ballester ha sigut l’artista escollida per La Conca 5.1 per fer-se càrrec de tot el material gràfic i la cartelleria de l’esdeveniment. Ballester ha comentat que ha volgut reflectir en el cartell diversos aspectes que formen part de la festa com el vi, la gastronomia, els artistes musicals, etc. A partir de la imatge d’una ampolla de vi que conté els diversos elements que configuren La Nit 5.1. Així com també elements característics del poble de Barberà de la Conca com la silueta de l’església. També hi tenen lloc els conreus i la vegetació que envolta l’edifici del Castell. També ha destacat els colors escollits; un fons negre de base per tal de fer destacar els colors dels elements i dels noms dels artistes i les figures artístiques creades.

L’organització també ha volgut fer una crida a la participació i a l’assistència de tothom que ho vulgui per tal de consolidar aquest focus cultural autogestionat i amb un cartell diferent dels de la majoria del panorama català i sense cap patrocinador privat al darrere.

Els abonaments pels dos dies ja estan a la venda a: https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2023/ i a la web de La Conca 5.1. Properament sortiran a la venda les entrades individuals per dies.