Presentació Corremarges i Aresta

Associació Els Corremarges

Els Corremarges son una associació que té com a objectiu la recuperació i la divulgació dels coneixements populars sobre la vegetació. El seu àmbit d’actuació general és l’etnobotànica. Estan situats a la Sala de Comalats, un micropoble a la frontera entre la Conca de Barberà i l’Urgell.

Tenen diverses branques d’activitats, que es retroalimenten:

  • Produeixen i recol·lecten fruits oblidats i herbes comestibles.
  • Elaboren conserves amb aquests fruits i herbes a l’obrador compartit de Tres Cadires, a Arbeca.
  • Realitzen tallers de divulgació per totes les edats, com ara tallers infantils i familiars, passejades etnobotàniques, tallers de cuina i xerrades.
  • Dissenyen i mantenen jardins i espais verds segons criteris de sostenibilitat ambiental.
  • Realitzen treballs de recerca històrica i etnobotànica en diferents indrets del nostre territori.

En el seu dia a dia, col·laboren amb moltes entitats i formen part de les xarxes Mosaic de Secà, Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb i Mengem Garrigues.

Contacte: https://www.elscorremarges.cat   / elscorremarges@gmail.com

Cooperativa l’Aresta

L’Aresta és una cooperativa que té com a objectiu la promoció de l’agroecologia, de l’economia social, solidària i feminista i d’un món rural viu. La seva seu es troba a Santa Coloma de Queralt, però realitzen activitats a tot el Camp de Tarragona així com en altres territoris.

Per tal de realitzar aquest objectiu, tenen diverses branques d’activitats:

  • Una fleca, ubicada a Santa Coloma de Queralt, on elaboren productes amb farines de varietats locals, ingredients de proximitat i ecològics, fent arribar aquests productes a grups de consum i botigues ecològiques.
  • Una branca d’educació, on realitzen tallers i projectes en els quals hibriden pràctiques artesanes, pageses, artístiques, científiques i de cooperació social, a través de metodologies participatives i del foment de l’aprenentatge actiu.
  • Una branca de recerca, on investiguen temàtiques vinculades a l’agroecologia, l’economia social i solidària, les economies feministes i la transformació social;
  • Una branca de dinamització local, on a més de formar part de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp), desenvolupen projectes per a promoure una transició agroecològica, la sobirania alimentària i la generació de projectes i experiències amb capacitat de transformació social.

Treballen en intercooperació amb moltes entitats de l’Economia social i solidària i formem part de les xarxes Mosaic de Secà i Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb.

Contacte: https://aresta.coop / arestacooperativa@gmail.com