Presentació Associació pel Desenvolupament Integral de la Vall del Corb

L’Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb fa 20 anys que està en funcionament. Avui en dia té prop de 200 socis i més de 70 empreses sòcies. El seu objectiu és la dinamització cultural, social i econòmica de la Vall del Corb, un territori compartit entre les comarques de la Conca de Barberà, l’Urgell i la Segarra. 

Des del seu inici, hem dut a terme activitats de promoció, diagnosi, formació tècnica, dinamització, enxarxament, turisme enogastronòmic i divulgació. Hem generat debat i coneixement al voltant de temàtiques vinculades al despoblament rural, al desenvolupament local i sostenible i a la preservació del patrimoni cultural i natural. En els últims anys hem realitzat vàries jornades tècniques, hem generat un pla estratègic per al desenvolupament agroalimentari i turístic de la vall i hem firmat un conveni amb una gran part dels ajuntaments i consells comarcals de la vall, per tal de dinamitzar la marca territorial i articular els seus agents.

Durant l’any 2020, també hem engegat el projecte ‘Territori de vincles’, amb el suport tècnic de les cooperatives l’Aresta i LaBoqueria, una eina per lluitar contra el despoblament i crear noves oportunitats al territori des d’una perspectiva transversal, tocant els temes de relleu agrari, transició agroecològica, accés a l’habitatge, rehabilitació del patrimoni, gestió dels recursos i economia circular.

L’Associació Vall del Corb s’organitza en una junta àmplia i amb 4 comissions temàtiques:

Cultura, societat i paisatge, on es treballa i es genera debat sobre els temes de patrimoni material i immaterial, despoblament, relleu generacional, biodiversitat i paisatge. També organitza visites guiades, exposicions itinerants, activitats infantils, jornades tècniques, etc.

Productores en xarxa, on es treballa l’articulació i la generació de sinergies entre tots elssectors productius de la Vall, i s’organitza el TrosFood, el mercat nocturn anual, els menús de degustacions compartits, etc.

Comunicació al territori, que manté actualitzada la web de l’Associació, gestiona les noves incorporacions i l’agenda de la Vall en coordinació amb els ajuntaments, i s’encarrega de les xarxes socials i de la creació de material divulgatiu.

VinsCorb, que reuneix les productores de vins de la Vall i organitza esdeveniments culturals i tècnics al voltant del món del vi.