22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca – 19.00 h | Concerts, monòlegs, vi i gastronomia
Queralt Lahoz, El Petit de Cal Eril, Maio, Maria Hein, etc…
Modgi, Manel Vidal, Raquel Hervàs, Irene Minovas, Marc Sarrats, etc…
Eren les vuit del vespre a la Rambla de Figueres, una rambla que bullia de gent participant entusiasmada a la XXX Mostra del Vi de l’Empordà. Havíem viscut un dia intens de conferències durant el MarcaVi 2014, a hores d’ara el seminari de referència en creació de marca de vi de Catalunya. Paul Wagner, el…
Llegir MésLa tradició vitivinícola a Catalunya es remunta a temps antics. Ja els nostres avantpassats cultivaven les varietats de raïm que millor s’adaptaven a cada zona i elaboraven els vins de la millor manera que podien i sabien. A l’actual DO Montsant, dins de la comarca del Priorat, pràcticament només s’hi plantaven varietats de raïm negre,…
Llegir MésAquest estiu a la Conca de Barberà, gràcies a l’Alexandre Bonanit i el Jordi Llorens, hem pogut gaudir de nits d’observació astronòmica en el tros conjuntament amb un tast de vins ecològics i naturals. Una nit serena, al tros, amb un telescopi, un dia de fruita segons el calendari biodinàmic, mentre tastes alguns dels vins naturals…
Llegir MésTanquem un nou curs que ha estat ple de bons moments, fites aconseguides, nous articles, noves coneixences i moltes hores de feina i gaudi. Un curs que va començar al setembre passat a Granollers a la Gala dels Premis dels Blocs Catalunya on vam ser finalistes a la secció d’enologia, cuina i gastronomia. http://www.stic.cat/premis-blogs-catalunya-2013/finalistes-premis-blogs-catalunya-2013/ Va…
Llegir MésSóc de la opinió que no cal saber de vins per apreciar-los i reconèixer quins són excel·lents i quins has de tenir a casa per les ocasions especials. No en sóc un expert, però m’agrada aquest món i sóc un defensor dels vins que fem a casa, a la Conca de Barberà. Crec sincerament que…
Llegir MésTanquem aquest mes el cicle de quatre articles sobre nous cellers de la DO Conca de Barberà, en els quals hem parlat de vuit cellers joves que inicien les seves passes en el món del vi des de la Conca de Barberà. Aquí podeu llegir la primera entrega amb Succés Vinícola i Gerida Viticultors http://laconca51.wordpress.com/2014/02/03/el-garbell-la-do-conca-mes-jove-i-succes-vinicola-i-gerida-viticultors/;…
Llegir MésActualment, Catalunya té la població, la llengua, el territori, les institucions de govern democràtic i la voluntat de ser un estat. En aquesta direcció, mentre es tramita el procés constituent de l’actual estructura jurídica i política, la població té la possibilitat d’emprendre accions quotidianes molt importants pel nostre futur col·lectiu, com és la preservació del…
Llegir MésEn aquesta tercera entrega el sommelier Xavier Ayala ens parla sobre els paisatges embotellats. Un concepte que intenta diferenciar i detectar els vins a través del seu paisatge, el seu terreny, la seva geografia. Com transportem el paisatge d’un territori a l’ampolla de vi? Com notem el terroir d’una zona en una copa de vi? Aquestes i…
Llegir MésA la comarca de la Conca de Barberà tenim varis espais naturals de protecció especial: PNIN de Poblet, PEIN Muntanyes de Prades, PEIN Sistema Prelitoral Central, PEIN Tossal Gros de Miramar, PEIN Obagues del riu Corb i PEIN Vall la Vinaixa, amb un total de 18.593,46 hectàrees protegides. El PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) de…
Llegir MésSi hi ha un element conegut i cèlebre a la Conca de Barberà aquest és el Monestir de Poblet, un monument excepcional, de gran qualitat arquitectònica i importància històrica i a més a més, en un bon estat de conservació, en relació a altres monestirs cistercencs europeus, a despit de les nombroses vicissituds històriques que…
Llegir Més