Paisatges del vi

Un dels recursos turístics dels quals disposem a la Conca de Barberà i que és desconegut per la majoria de ciutadans, tan de dins com de fora, és la ruta anomenada Paisatges del Vi. L’any 2008, fruit de la col·laboració entre les oficines comarcals de turisme del Priorat, la Terra Alta i la Conca de…

Llegir Més

publicitat

Finalistes dels Premis Blogs Catalunya 2013

Us anunciem que aquesta pàgina web ha sigut seleccionada com a finalista dels Premis Blogs Catalunya 2013 en la categoria de cuina, gastronomia i enologia i dins l’apartat professional. http://www.stic.cat/premis-blogs-catalunya-2013/finalistes-premis-blogs-catalunya-2013/ La resta de blogs finalistes de la categoria són http://www.etselquemenges.cat/, http://vifranc.blogspot.com.es/, http://www.irreductibles.cat/cuina, http://www.carmegasull.com/,http://rosabarodiet.blogspot.com.es/ i http://www.meteocuina.cat/. El dia 28 de setembre a Granollers tindrà lloc la gala d’entrega dels Premis Blogs Catalunya 2013…

Llegir Més
Arrels de l’allioli

L’allioli és una salsa pròpia dels Països Catalans, que prové d’una evolució de les antigues salses egípcies en les quals s’utilitzava l’all, l’oli, el vinagre, herbes aromàtiques, i que es poden trobar posteriorment a l’imperi Romà. El primer document en què s’esmenta l’allioli és en els escrits de Plini el Vell ( 23-79 dC )…

Llegir Més
Alguns apunts històrics entre la Rioja i Catalunya

En general, m’atreviria afirmar que al llarg dels darrers tres cents anys de la història, el Principat català, per una raó o una altra, no ha gaudit de les mateixes condicions polítiques, socials i econòmiques que altres zones vinícoles del regne constitucional d’Espanya per tal de prosperar. Tenim, per exemple, la Rioja, que amb els…

Llegir Més
Molt més que una festa

El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà i la que aporta més singularitat, diferenciació i tipicitat als nostres vins, com així ho han sabut veure un nombre creixent de cellers de la DO Conca de Barberà. Com molt bé descriu Anton Castellà, de Gatzaravins, ens referim a vins lleugers…

Llegir Més