
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de tres cursos molt interessants i 100% subvencionats. L’objectiu d’aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica.
Podran participar en el cursos totes aquelles persones que, siguin del sector o no, tinguin un alt interès pel món del vi i la sommelieria i vulguin adquirir els coneixements del curs, ja sigui per introduir-s’hi professionalment o com a afició.
Anàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria

Inscripció al curs^
Ja us podeu preinscriure al curs EN AQUEST ENLLAÇ
Per a formalitzar la inscripció, s’ha d’enviar la següent documentació al correu: comunicacio@escolanoturisme.cat:
- Fotocòpia DNI per davant i darrere
- Titulació
- Vida laboral
- Dardo
NOMÉS 7 PLACES DISPONIBLES PER A PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR!
Descripció i continguts^
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya engega el curs d’Anàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria, una formació la qual forma part del Certificat de Professionalitat de Sommelier i dona opció a obtenir una titulació oficial. Aquesta formació és 100% subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
CONTINGUTS
- Diferències entre anàlisi sensorial, tècnica, instrumental i hedònica
- Els atributs dels aliments.
- Tast d’oli d’oliva.
- Tast de formatges.
- Característiques dels pernils, cecines, moixama, embotits, foies micuit, caviar, conserves, semiconserves, fumats, vinagres selectes, sals i altres productes alimentaris de consum directe.
Consulta tot el programa formatiu d’aquest curs aquí.
Durada, calendari i lloc^
DURADA TOTAL DEL CURS
60 hores.
CALENDARI I HORARI
13, 16, 20, 30 juny; 7, 14, 21, 28 juliol; 8, 15, 22 setembre 2023, en horari de 15 a 20h. Seran un total de 12 sessions de 5 hores cadascuna.
LLOC D’IMPARTICIÓ
Les sessions es realitzaran a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, C/Amàlia Soler 29, 08720 Vilafranca del Penedès.
Destinataris i requisits^
Curs destinat a persones en situació d’atur.
Requisits:
- Estar inscrit/a com a Demandant d’Ocupació. Per a fer la inscripció necessitarem la vida laboral i el DARDO.
- Nivell d’estudis: Batxillerat o equivalent.
Docent^

ÒSCAR FERRAND. Es dedica a la formació des de fa 11 anys.. Va estudiar Hostaleria a l’Escola d’Hostaleria Sant Narcís de Girona. Quasi tota la vida s’ha dedicat professionalment a aquesta branca. Ha sigut maître/sommelier de diferents establiments de categoria: Restaurant Mas Pau*, Hotel Mas De Torrent, Hotel Ra. Realitza cursos annexes per complementar i actualitzar formacions (orientador, assessor i avaluador, cuina al buit, esdeveniments, formador de cava, formació pedagògica i didàctica. Actualment, imparteix formacions de Sumilleria (Escola Enoturisme Catalunya), Direcció en restauració (Escola Superior de Turisme), Cocteleria, Sumilleria, Enologia (Foment del treball), i altres formacions en ajuntaments i empreses privades.
Gestió de bodegues en restaurants o bars de vins

Inscripció al curs^
Ja us podeu preinscriure al curs EN AQUEST ENLLAÇ
Per a formalitzar la inscripció, s’ha d’enviar la següent documentació al correu: comunicacio@escolanoturisme.cat:
- Fotocòpia DNI per davant i darrere
- Titulació
- Vida laboral
- Dardo
NOMÉS 7 PLACES DISPONIBLES PER A PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR!
Descripció i continguts^
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya engega el curs de Gestió de cellers, una formació la qual forma part del Certificat de Professionalitat de Sommelier i dona opció a obtenir una titulació oficial. Aquesta formació és 100% subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
CONTINGUTS
- La guarda del vins. Com guardar el vi un cop al restaurant/establiment?
- El cicle de vida dels vins: naixement, joventut, maduresa, vellesa i caiguda.
- El llibre de celler.
- Compres i gestió administrativa.
- L’inventari.
- Gestió econòmica del celler: Break Even Point.
- Tast de vins i escumosos.
- Sortides a cellers.
Consulta tot el programa formatiu d’aquest curs aquí.
Durada, calendari i lloc^
DURADA TOTAL DEL CURS
60 hores.
CALENDARI I HORARI
27, 31 juliol; 5, 7, 13, 18, 20, 25, 27, 29 setembre; 2, 3 octubre 2023, en horari de 15 a 20h. Seran un total de 12 sessions de 5 hores cadascuna.
LLOC D’IMPARTICIÓ
Les sessions es realitzaran a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, C/Amàlia Soler 29, 08720 Vilafranca del Penedès.
Destinataris^
Curs destinat a persones en situació d’atur.
Requisits:
- Estar inscrit/a com a Demandant d’Ocupació. Per a fer la inscripció necessitarem la vida laboral i el DARDO.
- Nivell d’estudis: Batxillerat o equivalent.
Docent^

ÈRIC ENGUITA. Sommelier. Soci fundador de Celler Can Batlle – Artcava, Remus Barcelona&Catalonia S.L. i Can Batlle Managment S.L. Formador en Enologia, Sommelieria, Màrqueting i accions d’inserció social amb ACTUA SCCL Ponent en diverses jornades empresarials, emprenedoria i enoturisme. Actualment imparteix tres cursos a l’Escola d’Enoturisme: CFGS de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, Certificat de Professionalitat de Sommelieria i el curs de Sommelier Professional.
Productes i productors gastronòmics de Catalunya

Inscripció al curs^
Inscripcions obertes a través d’aquest FORMULARI. Un cop feta la preinscripció, ens posarem en contacte amb tu per formalitzar-la amb la documentació requerida.
Descripció i continguts^
En aquest curs analitzarem productes arrelats a la cultura gastronòmica catalana. Desenvoluparem la part més sensorial per saber identificar i distingir tipus de formatges catalans, els embotits catalans més representatius i la seva història, l’art de l’oli d’oliva, vinagres innovadors, melmelades artesanes tradicionals i salvatges; i finalment una sessió dedicada als elements representatius del Penedès a nivell gastronòmic.
Coneixerem productors amb molta implicació i sensibilitat per mantenir el patrimoni gastronòmic viu i analitzarem la convivència entre la tradició i la innovació dins els obradors.
T’esperem per tastar sensorialment, visitar obradors, conèixer els punts de vista de productors i posar sobre la taula el patrimoni gastronòmic català!
Durada, calendari i lloc^
DURADA TOTAL DEL CURS
30 hores.
CALENDARI I HORARI
10, 11, 12, 17, 18 i 19 de Juliol de 9 a 14h
LLOC D’IMPARTICIÓ
Les sessions es realitzaran a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, C/Amàlia Soler 29, 08720 Vilafranca del Penedès. També es contemplen sortides pel territori que es definiran més endavant.
Destinataris^
El curs està adreçat a aquelles persones que siguin treballadores en actiu, autònomes o en situació d’ERTO o ERO, i 30% de les places per a persones desocupades. El públic objectiu són cellers, restaurants, obradors, botigues i bar de vins, allotjaments i agents turístics.
*No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l’Administració Pública.
Docents^

Gemma Muray i Clara Soler, expertes en turisme enogastronòmic. Són les fundadores de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l’àmbit enogastronòmic, turisme gastronòmic de proximitat i creació d’experiència turística. La Gemma ésgraduada en direcció turística i també en el curs d’extensió universitària com a Sommelier. Ha treballat com a responsable d’enoturisme a un celler del Penedès. La Clara és graduada en Comunicació Audiovisual i especialitzada en el món de la direcció, ha format part de diferents projectes tant nacionals com internacionals. La seva passió per les experiències gastronòmiques l’ha portat a formar-se i a involucrar-se professionalment en el món de la sumilleria l’enoturisme i el maridatge.