“No podíem morir d’èxit i per això hem fet canvis substancials com el de l’emplaçament”

Entrevista amb el president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, a les portes de la catorzena edició de la Reus Viu el Vi

Gir qualitatiu a la Reus Viu el Vi que aquest any arriba a la catorzena edició. El més substantiu serà el canvi d’emplaçament, de la plaça de la Llibertat al Parc de Sant Jordi, “un entorn més agradable per afavorir el públic més familiar però també professional”, confirma el president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora. Remarca l’aposta per la venta online de tiquets per evitar cues i temps d’espera a la fira i l’avançament a les deu de la nit de l’hora de tancament de la fira. Reus exhibirà els dies 7, 8  9 de juny el vincle estret amb el vi i el vermut, aliments que identifiquen un territori històricament agroalimentari, el que està sota l’aixopluc de l’entitat cameral. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, tindrà l’honor d’inaugurar la Reus Viu el Vi i ressalta que la ciutat “tornarà a ser un espai de trobada amb el territori per conèixer de prop un dels grans productes que representa el paisatge”. Guaita valora especialment la relació indissociable de la ciutat amb el vermut “un dels nostres millors ambaixadors”, ressalta. I afegeix: “A molts pobles i ciutats, com per exemple, Madrid, el vermut s’associa amb Reus. És una tradició molt arrelada que estem promovent i rellançant no només al migdia, sinó també a la tarda i amb fórmules innovadores com el còctel”.

La Reus Viu el Vi comptarà amb 23 cellers de 6 denominacions d’origen de l’àmbit de les comarques de Tarragona i 8 elaboradors de vermut. El president de la cambra reusenca, Mario Basora, contextualitza en aquesta entrevista un esdeveniment de referència que han dissenyat quirúrgicament aquesta edició, per evitar morir d’èxit, creant sinergies amb agents culturals, socials i gastronòmics de la ciutat.

Com es presenta la Reus Viu el Vi?

Amb el canvi d’ubicació perquè sigui un entorn més familiar i hi hagi més espai per acollir els visitants. El parc de Sant Jordi estarà dividit en tres zones. La que és més propera a la Llibertat, tindrà la zona del vermut. Dins de la plaça Anton Borrell hi haurà els cellers i a la part de passeig que toca a la Fira, la zona gastronòmica. Amb les zones diferenciades volem evitar aglomeracions. Que hi hagi més espai per conversar amb els productors i relacionar-s’hi.  També és important perquè en cas d’aglomeracions, es pot tancar l’aforament, un fet que a la plaça de la Llibertat, era impensable.

23 cellers i 8 vermuts diferents. Satisfets?

De moment tenim l’aforament al 100%, no hi ha opcions per encabir nous projectes, però sempre  és una qüestió que podem revisar i ampliar de cara a properes edicions. És important remarcar que aquest any tancarem a les deu de la nit la fira, perquè el sector de la restauració de Reus també pugui rebre comensals a sopar. La Reus Viu el Vi és i ha de ser una mostra de vi de qualitat. Com a celler convidat, enguany tenim el celler El Pescador, de Perelada. Hi haurà música en viu els tres dies però no serà tan de discoteca. Divendres actuarà Cover H i dissabte el saxofonista Xavier Planas.

Miren de mantenir l’esperit de la fira, al llarg de l’any?

Des de la Cambra de Comerç de Reus organitzem activitats periòdicament, amb restauradors i professionals del sector. Hi ha tastos de vi puntuals a l’espai Llotja que està condicionat per fer-ho. No es perd l’esperit del certamen ni el vincle amb el vi.

Més enllà de l’emplaçament, la venda online és una altra novetat de la Reus Viu el Vi.

Volem vendre els packs online per solucionar les cues in situ. Dues setmanes abans de la Reus Viu el Vi ja es podran comprar i amb un codi QR es bescanviaran a l’entrada de la fira per tiquets i copa. Mantenim els preus de l’any passat per al vi i la gastronomia, però el del vermut s’apuja dos euros.  Amb el pack del vi hi va un barret i amb el del vermut, un ventall. 

L’aposta per la gastronomia, aquesta edició, es diversifica.

Comptem amb 7 restauradors. N’hi ha de nous i incorporem també la millor tapa de la Ganxet Pinxo. Hi haurà Cal Sendra com a novetat, també ADN Sistaré, Black Burguer de la Pineda, Sant Gil d’Albió, la Beermutera, Ca la Cova i Forn Llauradó.

Amb quines expectatives esperen la fira?

Bones, parlis amb qui parlis, els cellers estan contents amb el canvi, també les persones i entitats involucrades amb la celebració de la fira. Ho troben un trasllat encertat. Després veurem com surt i prendrem les decisions que siguin convenients. Les perspectives són boníssimes, no podíem morir d’èxit i per això s’ha fet el canvi d’emplaçament.

____________

Horaris

Vermuts de 12h a 14.30h

Cellers i gastronomia de 18h a 22h

Entrades a: www.reusviuelvi.cat

Cellers

-Celler de l’Era

-Celler Batea

-Celler Hidalgo Albert

-MyDolia

-Cap de Ruc

-Cingles Blaus

-Cooperativa de Gandesa

-Celler el Pescador (celler convidat)

-Celler el Molar

-Celler Mas Amfres

-Influencia Wines

-Caves Ferret

-Celler Mas d’en Baiget

-Celler Totó Marques

-Celler Anguera Domènech

-Danica

-Vins i Caves Portell

-Celler Unió

-Casa Mariol

-Agrícola de Corbera d’Ebre

-Maset

Vermuts

-Cori

-Fot-li

-Iris

-Miró

-Olave

-Or del Camp

-Rofes

-Yzaguirre

-La Madre Vermouth

-Dos Deus Vermouth

-Padró i Família