Neix el festival Empelt d’Arts en Viu a la Selva del Camp per fer arrelar al jovent a través de la cultura

Neix Empelt d’Arts en Viu, un nou festival a la Selva del Camp (Baix Camp), amb l’objectiu de fer arrelar els veïns i les veïnes al poble i al territori, especialment els infants i joves, a través de la cultura. El pròxim diumenge 11 de juny, amb el suport de l’Ajuntament de la Selva del Camp, se celebrarà l’edició 0 amb l’espectacle ‘A la fresca!’ de la Cia Anna Confetti. Es tracta d’una proposta per a tots els públics que reivindica sortir al carrer amb la cadira per prendre la fresca i xerrar amb les veïnes. Serà a les 12 del migdia al parc de l’Hort d’Iglésies de la Selva del Camp. La jornada servirà també per presentar l’associació de joves encarregada de gestionar el festival, i en finalitzar l’espectacle, els assistents podran gaudir d’un vermut electrònic amb la DJ local PDETAs.

L’associació Empelt d’Arts en Viu està formada per sis joves units després de percebre la desconnexió d’aquest col·lectiu amb les dinàmiques socioculturals del poble, i amb la voluntat de crear espais d’oci, culturals i d’esbarjo. El col·lectiu pretén potenciar àmbits com el patrimonial, el natural i el cultural, teixint aliances amb altres entitats i agents del poble. A través del teatre, la música, el circ, la dansa o la creació comunitària, Empelt vol ser el punt de trobada d’una comunitat activa i participativa.

L’objectiu de l’entitat és organitzar diverses activitats al llarg de l’any com tallers, xerrades, debats, etc. amb un epicentre a la primavera (abril-maig) en forma de festival.

Aliança amb l’Ins. Joan Puig i Ferreter

A més, Empelt ha impulsat una primera aliança amb l’institut Joan Puig i Ferreter amb la voluntat d’introduir la cultura al currículum educatiu. D’una banda, s’ha treballat amb les Artistes Locals les temàtiques sobre les quals l’alumnat de 2n d’ESO ha produït unes peces teatrals que es van interpretar a inicis de maig al Castell. De l’altra, s’ha proposat un repte dins el marc de l’RCS (Recerca, creació i servei) de 4t d’ESO. Els adolescents estan acabant de treballar unes píndoles sobre l’imaginari selvatà de Joan Puig i Ferreter per presentar-les a través de Tik Tok els pròxims dies. RCS és un programa d’innovació
del Departament d’Educació que té com a finalitat la millora i aprofundiment en l’aprenentatge competencial de l’alumnat de l’ESO.