La Marisol, l’ànima de Verol

– EL PERQUÈ –

La Marisol s’ha convertit en la pròxima víctima de les meves entrevistes a gent amb qui tinc un vincle especial: en moltes ocasiones ha estat una bona consellera i algú de qui m’agradaria interioritzar els seus valors.
La Marisol és tècnica en prevenció de riscos laborals, botiguera i sommelier però, per sobre de tot, mare i esposa. Fa 4 anys va prendre LA DECISIÓ: deixar la feina dels seus últims 25 anys per transformar l’antiquari del barri on va néixer, en la seva botiga de vins.

– EL DETONANT –

24 hores després de deixar la feina a la qual va dedicar mitja vida, mor el seu pare. Aquest fet accelera el seu desig de trobar allò que laboralment la fes feliç. “La vida són dos dies i no me’ls vull passar treballant en quelcom que no em motiva”. Per a ella, el món de l’empresa és fred, calculador i sempre hi ha interessos estranys.

marisol

 

– VEROL –

Verol és Marisol. Situada en uns dels xamfrans de l’Eixample dreta (C/Mallorca 290, Barcelona) aquesta botiga respira color, art i música. Amb molt bon criteri, ha fet la selecció de vins especiales i ha creat un espai de degustació per als seus clients. Ha descobert que el tracte amb ells és de les coses que més li agraden de la seva feina.

– L’ALFONS –

L’home amb qui fa més de 35 anys que comparteix la vida es mereix, almenys, un capítol sencer en aquest article. Ell és i ha estat el motor de la seva vida, la força que l’ha empès a fer aquest canvi radical. “L’Alfons s’implica al 100% amb Verol, amb l’objectiu de fer-me feliç”. Pot semblar sorprenent al segle XXI, però quan li preguntes a la Marisol què és el que més li ha costat d’aquest gir, et respon que deixar de veure l’Alfons tantes hores. Durant 25 anys van treballar junts. Fins i tot, se’ls fa etern l’únic dia a la setmana en què dormen separats.

Em qüestiono quina és la fórmula màgica: estimar. No hi ha més.

– EL CONSELL –

No puc estar més d’acord quan la Marisol em diu que la millor manera per creure en un projecte és verbalitzar-lo tant com es pugui. La por no et porta enlloc, només és un fre a la teva felicitat. No és fàcil prendre decisions vitals però cal llençar-se a la piscina i provar sort. I un cop hi ets, no et deixis influenciar per modes. Defineix bé el concepte de negoci i no et desviïs. A vegades sembla que hagis d’argumentar qualsevol decisió presa. A Verol no hi trobaràs Coca-Cola, no cal discutir-ho.

aniversari verol

 

– EN BOCA D’ELLA –

Una paraules que odies | Sacrifici. No crec que ens haguem de sacrificar. Si mai renunciem a alguna cosa és perquè en som conscients i volem reportar felicitat a l’altra.
4 adjectius | Romàntica | Pacient | Empàtica | Cagadubtes
T’emmiralles | Tinc a molta gent de referència. De fet, arran de néixer Verol m’he adonat que m’he recolzat en molta gent.
Canviaries del present | Que l’Alfons tingués temps lliure per estar amb mi.
Canviaries del passat | No. Tot és aprenentatge.
Vi | Plaer / Hedonisme / Emoció. Aquell fet amb amor
Por | Que els hi pogués passar alguna cosa als de casa meva
Una cançó per animar-te | Qualsevol del Phil Collins
Un lloc | Barcelona

I acabo l’article una estona abans que la Marisol marxi a fer-se un tatuatge a la zona corporal que menys s’arrugui.

__________________

Amb la col·laboració de:

sant josep