https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/fins-i-tot-els-arbres-escoltaven/video/5978346/
Llegir MésMagazine
Revista digital especialitzada en continguts relacionats en el món del vi, el vermut, el territori, el paisatge, la gastronomia, el turisme, el desenvolupament local, cultural, etc. Amb més de 80 col·laboradors d’arreu de Catalunya i d’altres punts del món.
Un espai on hi podreu trobar reportatges, articles d’opinió, entrevistes, càpsules audiovisuals, podcasts d’àudios i altres continguts propis, exclusius, que configuren un mitjà únic que pretén informar, debatre i promocionar aquestes temàtiques.
Veus del vi (II)
“Terra, pols, plasmació del foc, recer de mars, matriu dels minerals, sitja del gra, aljub de l’aigua de la pluja, nodridora de plantes i paraules” Terra Carles Duarte Paisatges temptadors i carismàtics, el vi com a matèria intrínseca. L’art i la teràpia del pinzell moll de most fermentat. L’orgull pagès, la terra fugissera i totes…
Llegir MésLa gran novel·la sobre…
Una de les constants sobre el món de la crítica literària és fer una revisió sobre les obres que transcorren o s’inspiren en llocs geogràfics. Un exemple claríssim són les grans ciutats com París, Londres o Nova York, on gràcies a l’eclosió d’una burgesia urbana al segle XIX, va emergir una literatura i poesia realista…
Llegir MésLa llibertat de dormir entre vinyes
“Per a nosaltres viatjar amb autocaravana té una única definició: llibertat. Et permet fer el que vols en qualsevol moment. No cal haver reservat, pots improvisar i no estàs lligat a res. Duus a sobre el lloc on dorms i també tot allò que t’alimenta”. Ho explica Eva Martínez Bordons qui, amb el seu company…
Llegir MésLa nit del vi
Aquella nit havia quedat amb la meva amiga Berta, de Molins de Rei, per sopar a un lloc que ens agrada molt de Barcelona. Jo vaig baixar abans, a mitja tarda, per fer uns encàrrecs, però cap a les set ja ho havia enllestit tot i vaig començar a donar voltes pel centre, per fer…
Llegir Més“Hem d’aconseguir tenir una regularitat de producció de tòfona i que cada any sigui bo”
Dídac Espasa Productor de tòfona i vicepresident de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya Als seus 31 anys, el Dídac Espasa forma part de la tercera generació d’una família de tofonaires. Encara recorda com de ben petit ja anava a buscar aquests petits tresors, i també bolets, al costat de casa, a les muntanyes…
Llegir MésÉs necessària l’acció individual per lluitar contra el canvi climàtic?
El còmic llegeix: “Anys 80: recull la teva brossa i salvaràs el planeta”, “anys 90: recicla i salvaràs el planeta”, “Anys 2000: redueix la teva petjada de carboni i salvaràs el planeta”, “Anys 2010: reestructura completament el sistemes econòmics globals i potser salves una part de la humanitat”. Cada vegada ens queda menys temps per…
Llegir MésEl Millor Sommelier de Catalunya, molt més que un concurs
Qui ha dit nervis? Arribo a les 15.30 h al Fòrum Gastronòmic i espero presenciar la segona part del concurs del Millor Sommelier de Catalunya, l’edició 2019. La primera part s’ha fet al matí, a partir de les 9:00 h, però a porta tancada. És la fase de coneixements generals: geografia vinícola coneixement del producte, tasts de…
Llegir MésResiliència
Arriba a la vinya després de vàries setmanes de no haver-la trepitjat; li sembla una eternitat. El braç encara li fa mal però avui tant li fa. Necessita ser-hi. Observa els ceps amb certa amargor; voldria dir-los que no ha estat culpa seva que no hagi pogut tornar en tot aquest temps. Alguns pàmpols encara…
Llegir MésMas de la Rosa o com veremar una vinya icònica
Sap que té un regal entre mans però la responsabilitat i el neguit són enormes. Interpretar un coster de vinya vella de carinyena i garnatxa a Porrera és un repte, una oportunitat i un orgull. La finca Mas de la Rosa de Família Torres la veremen mans esforçades que saben destriar més enllà de varietats…
Llegir Més