Magazine

Revista digital especialitzada en continguts relacionats en el món del vi, el vermut, el territori, el paisatge, la gastronomia, el turisme, el desenvolupament local, cultural, etc. Amb més de 80 col·laboradors d’arreu de Catalunya i d’altres punts del món.

Un espai on hi podreu trobar reportatges, articles d’opinió, entrevistes, càpsules audiovisuals, podcasts d’àudios i altres continguts propis, exclusius, que configuren un mitjà únic que pretén informar, debatre i promocionar aquestes temàtiques.

Us agradaria tenir una vinya?

“Us agradaria tenir una vinya? Va preguntar un pare. La resposta va ser un sí emocionant!” “Quan ens arriben èpoques carregades d’emocions negatives i l’equilibri es desplaça busquem en el nostre entorn la bellesa d’allò quotidià perquè ens dona seguretat i genera estabilitat emocional. La bellesa és un aliment intangible per l’ànima que genera felicitat,…

Llegir Més
Canviem l’energia per no canviar el clima. La ciència i la tecnologia estan a punt però, i la voluntat política?

Un mateix espai en dos moments del temps separats per gairebé 100 anys, el carrer de la Font de l’Espluga de Francolí. La primera de les fotografies fou presa l’any 1923, la canalla de l’Espluga, ben cofois, es retrataven al costat d’un automòbil, possiblement el primer que veien. Aquella màquina va transformar la nostra societat.…

Llegir Més
Llevats en fermentació

Imatge de llevats en un most en fermentació. Els llevats són fongs, unes simples cèl.lules, pertanyents a diferents espècies, la més corrent: Sacharomyces Cerevisae, la mateixa que fa la cervesa i el pa. El most és un medi molt ric en nutrients, sobre tot sucre, que els llevats consumeixen compulsivament, amarats d’abundància, excretant al medi…

Llegir Més
La potència dels ecosistemes: turísticament parlant Catalunya és un Ecosistema?

El passat 3 de desembre vaig tenir l’honor de participar en una taula rodona organitzada per la Diputació de Barcelona sobre la “Sostenibilitat com a eina de màrqueting per als negocis turístics”. La veritat és que es va fer curta, bàsicament perquè el tema dóna molt de si i perquè el realment important en aquests casos no és l’experiència individual sinó el que realment importa és l’experiència col·lectiva i el resultat…

Llegir Més
Bacteris acètics, risc menor o amenaça constant?

Els bacteris acètics són part de la microbiota autòctona de la superfície de la pell del raïm madur, juntament amb els llevats i els bacteris làctics. Tècnicament, es defineixen com a microorganismes procariotes Gram negatius, aerobis estrictes, mòbils i catalasa positius, que utilitzen diferents substrats com a font de carboni i d’energia. En altres paraules,…

Llegir Més
Patrimoni Cultural, paisatge natural i ciutadania: el territori (III). La catalogació d’elements construïts com a instrument per a la planificació territorial

“La pràctica espacial d’una societat es crea el seu espai, el postula i el suposa en una interacció dialèctica, el produeix lentament i serena dominant-lo i apropiant-se d’ell. Des del punt de vista analític, la pràctica espacial d’una societat es produeix en desxifrar el seu espai.” La Producción del espacio (Lefevbre, 2013) Compartim que la…

Llegir Més