Magazine

Revista digital especialitzada en continguts relacionats en el món del vi, el vermut, el territori, el paisatge, la gastronomia, el turisme, el desenvolupament local, cultural, etc. Amb més de 80 col·laboradors d’arreu de Catalunya i d’altres punts del món.

Un espai on hi podreu trobar reportatges, articles d’opinió, entrevistes, càpsules audiovisuals, podcasts d’àudios i altres continguts propis, exclusius, que configuren un mitjà únic que pretén informar, debatre i promocionar aquestes temàtiques.

La potència dels ecosistemes: turísticament parlant Catalunya és un Ecosistema?

El passat 3 de desembre vaig tenir l’honor de participar en una taula rodona organitzada per la Diputació de Barcelona sobre la “Sostenibilitat com a eina de màrqueting per als negocis turístics”. La veritat és que es va fer curta, bàsicament perquè el tema dóna molt de si i perquè el realment important en aquests casos no és l’experiència individual sinó el que realment importa és l’experiència col·lectiva i el resultat…

Llegir Més
Bacteris acètics, risc menor o amenaça constant?

Els bacteris acètics són part de la microbiota autòctona de la superfície de la pell del raïm madur, juntament amb els llevats i els bacteris làctics. Tècnicament, es defineixen com a microorganismes procariotes Gram negatius, aerobis estrictes, mòbils i catalasa positius, que utilitzen diferents substrats com a font de carboni i d’energia. En altres paraules,…

Llegir Més
Patrimoni Cultural, paisatge natural i ciutadania: el territori (III). La catalogació d’elements construïts com a instrument per a la planificació territorial

“La pràctica espacial d’una societat es crea el seu espai, el postula i el suposa en una interacció dialèctica, el produeix lentament i serena dominant-lo i apropiant-se d’ell. Des del punt de vista analític, la pràctica espacial d’una societat es produeix en desxifrar el seu espai.” La Producción del espacio (Lefevbre, 2013) Compartim que la…

Llegir Més
Solstici d’hivern 2019 – El Berguedà

Inaugurem una nova secció de la Conca 5.1 que té per nom Pista Comarcal. Cada trimestre, pels voltants del solstici d’hivern, l’equinocci de primavera, el solstici d’estiu i l’equinocci de tardor es publicarà un reportatge sobre una comarca dels Països catalans. El primer reportatge de Pista Comarcal parla sobre la comarca del Berguedà. El Berguedà…

Llegir Més
Despertaré

Escrivia una frase, bloqueig mental. Una altra frase, bloqueig mental. I el bloqueig no era causat per la manca de contingut, ni de bon tros, venia per l’excés. Massa idees envoltades de més idees que no deixaven espais a nous conceptes. Observava, comentava, publicava, visitava, tastava i tot el que pogués acabar en “ava” (fins i…

Llegir Més
Veus del vi (II)

“Terra, pols, plasmació del foc, recer de mars, matriu dels minerals, sitja del gra, aljub de l’aigua de la pluja, nodridora de plantes i paraules” Terra Carles Duarte Paisatges temptadors i carismàtics, el vi com a matèria intrínseca. L’art i la teràpia del pinzell moll de most fermentat. L’orgull pagès, la terra fugissera i totes…

Llegir Més