L’estiu de l’Escola de l’Enoturisme

Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L’objectiu d’aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica.

Podran participar en el cursos totes aquelles persones que, siguin del sector o no, tinguin un alt interès pel món del vi i la sommelieria i vulguin adquirir els coneixements del curs, ja sigui per introduir-s’hi professionalment o com a afició.

El primer curs és d’anglès turístic i enoturístic, de 90 hores de durada, que es durà a terme de dimarts a divendres de 9 a 14h del 28 de juny al 27 de juliol. Amb aquest curs es pretén que l’alumnat sigui capaç d’interpretar, produir i redactar missatges senzills en anglès, utilitzats en l’àmbit de la restauració. S’inclouran tastos en llengua anglesa, maridatges amb xocolata i formatges, coneixements dels vins que formen part de la DO Penedès, cinc sortides a diferents llocs emblemàtics del territori, tast a cegues de més de 30 referències, entre d’altres. La formació serà impartida per Andrew Ashurst, docent especialitzat en el món del vi, director de Wine Aspects i l’acadèmia d’anglès St Paul’s.

El segon curs és d’anàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria, de 60 hores de durada, i es farà de dilluns a dijous de 16 a 20h del 27 de juny al 14 de juliol. La formació tractarà sobre la prospecció de diferents productors i artesans gastronòmics del territori, on s’impartirà la introducció al tast, la metodologia d’anàlisi sensorial, propostes de maridatges amb formatges, pernils, xocolata, olis, etc i visites a productors locals. La formació serà impartida per Gemma Muray, sommelier i cofundadora de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l’àmbit gastronòmic.

Aquesta formació està adreçada a persones treballadores en actiu, autònomes, en ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades, i serà de modalitat presencial a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès.

Places limitades a 15 alumnes per a cada curs. Ja es poden realitzar les inscripcions a través d’aquests enllaços:

INSCRIPCIONS CURS D’ANGLÈS TURÍSTIC I ENOTURÍSTIC

INSCRIPCIONS CURS D’ANÀLISI SENSORIAL DE PRODUCTES PROPIS DE LA SOMMELIERIA

___

Anglès turístic i enoturístic

Durada: 90 hores.

Calendari: Del 28 de juny al 27 de juliol, de dimarts a divendres de 9 a 14h.

Modalitat: presencial a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, C/Amàlia Soler 29, Vilafranca del Penedès.

OBJECTIUS:

Amb aquest curs es pretén que l’alumnat sigui capaç d’interpretar, produir i redactar missatges senzills en anglès, utilitzats en l’àmbit de la restauració i sommelieria.

CONTINGUTS:

 • Com fer tastos en llengua anglesa?
 • Maridatges amb xocolata i formatges.
 • Coneixements dels vins que formen part de la DO Penedès.
 • 5 visites a diferents llocs emblemàtics del territori.
 • Tast a cegues de més de 30 referències.

DOCENT:

Andrew Ashurst, director de l’acadèmia St Paul’s English Academy, de Vilafranca del Penedès, i professor d’anglès especialitzat en el món del vi (Wine Set Level III). S’ha convertit en un referent en la seva professió per la seva àmplia experiència i extensa formació específica en el sector, fins a arribar a crear English for Wine Aspects.

PRENSCRIPCIONS OBERTES

Més informació en aquest enllaç.

___

Anàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria

Durada: 60 hores.

Calendari: del 4 al 27 de juliol, de dilluns a dijous de 16 a 20h.

Modalitat: presencial a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, al C/Amàlia Soler 29, Vilafranca del Penedès.

DESCRIPCIÓ:

El curs tractarà sobre la prospecció de diferents productors i artesans gastronòmics del territori on s’impartirà l’anàlisi sensorial dels seus productes i propostes de maridatges. Aquesta formació és ideal per a construir ofertes gastronòmiques per a les cartes a partir de productes del territori i poder, després, fer-ne de prescriptors

CONTINGUTS:

 • Introducció al tast.
 • La influència de les preferències a l’anàlisi sensorial
 • Diferències entre anàlisi sensorial, tècnic, instrumental i hedònic.
 • Els atributs dels aliments.
 • Metodologia d’anàlisi sensorial d’aliments.
 • Percepció dels atributs sensorials bàsics.
 • Anàlisi organolèptic maridant-lo amb vi.
 • Tast de productes de territori per conéixer productors locals.
 • Maridatges amb xocolata, olis, formatges, pernils…

DOCENT:

Gemma Muray, graduada en direcció turística i també en el curs d’extensió universitària com a Sommelier. Cofundadora de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l’àmbit gastronòmic. Turisme gastronòmic de proximitat i creació d’experiència turística. També és docent de l’Escola d’Enoturisme al CP de Promoció Turística. Ha treballat com a responsable d’enoturisme al celler Parés Baltà.

PRENSCRIPCIONS OBERTES

Més informació en aquest enllaç.