L’Escola d’Enoturisme de Catalunya introduirà projectes professionalitzadors a l’aula

Reforçar el vincle de la Formació Professional (FP) amb el mercat laboral és un repte que s’ha fet seu l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. L’objectiu és enriquir la seva oferta formativa i reforçar la seva contribució al desenvolupament del sector enoturístic. Aquesta voluntat es concreta en diverses estratègies, com treballar amb projectes professionalitzadors a l’aula perquè l’alumnat experimenti de primera mà com és una iniciativa empresarial, així com el futur reconeixement de l’escola com a agència de col·locació oficial.

La nova Llei de Formació Professional (FP) ha brindat noves oportunitats a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), i que imparteix el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme. Tal com relata el director d’aquest centre formatiu, Gerard Domingo, ha estat dels primers de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol a ser reconegut com a centre integrat de la formació professional, en el seu cas dins del sector enoturístic. Ara la nova llei que s’està desplegant promou que cicles com el que ofereix l’escola incorporin projectes professionalitzadors a l’aula per, segons Domingo, “acostar l’alumnat al màxim a l’experiència real” que es trobarà quan treballi i facilitar-li el procés de recerca de feina.

Portar l’empresa a l’escola

Malgrat que el període de preinscripció al CFGS d’enoturisme 2024-26 va ser al maig, la matriculació roman oberta fins al setembre. Amb els projectes professionalitzadors que l’escola vol implantar en el cicle, Domingo explica que “el repte és donar solucions a les necessitats del sector” i alhora que “serveixin com a objecte de treball per desenvolupar continguts” vinculats a la formació enoturística. Amb aquesta finalitat es poden encabir serveis d’intermediació -mediació i organització de serveis turístics, com ara la producció de paquets de viatge- o l’organització d’esdeveniments. El director afegeix que l’escola està oberta a rebre propostes de projectes per part del sector, inclús de fora de Catalunya.

El CFGS d’enoturisme es cursa en la modalitat dual i inclou que l’alumnat faci 700 hores de pràctiques remunerades. El nou model d’FP també incentiva que “les empreses puguin participar en la creació de contingut i en la seva validació”, així com que acabin sent elles mateixes les que imparteixin algunes formacions, detalla Domingo. A més, amb la nova llei la formació professional passa a tenir un sistema modular, de manera que l’alumnat va acumulant diversos mòduls formatius. L’objectiu final és que obtingui una titulació reconeguda i homologada a l’espai europeu i, qui cursi el cicle enoturístic, es pugui desenvolupar professionalment en altres indrets d’Europa.

Més beneficis per al territori

L’escola aspira a impulsar la seva internacionalització per, segons especifica Domingo, atreure alumnes d’altres països i que “també tinguin la intenció de quedar-se a treballar en el territori”. Fomentar-ho pot resultar interessant per a les empreses, perquè poden nodrir-se d’altres maneres de treballar i d’un alt nivell d’idiomes, fet que el director del centre garanteix que alhora incentiva l’alumnat català a esforçar-se més. Una eina que també tenen les empreses al seu abast per entendre millor les seves necessitats formatives és l’estudi Wine Travel Observer sobre el sector enoturístic català, que ha impulsat l’escola, i que acaba de rebre el premi al millor treball de recerca de Catalunya als Premis FPCat.

Domingo subratlla que la formació que s’imparteix a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha de revertir en el territori, promovent conceptes com el de l’enoturisme regeneratiu o l’economia del visitant, de manera que “el model turístic ajudi que les persones que viuen en un territori el vegin amb bons ulls”, entre altres perquè contribueix a millorar-ne  les condicions de vida. A hores d’ara el sector enoturístic a Catalunya encara està en fase de maduració. Malgrat que, segons el Wine Travel Observer, l’enoturisme resulta rendible per al 94% dels cellers, hi ha empreses que no veuen el retorn esperat en la seva inversió enoturística o que encara poden treure més profit de la seva aposta.

Davant d’això, hi ha tot un camí per recórrer amb la finalitat de retenir els treballadors enoturístics en els cellers. “Moltes ofertes de feina únicament d’enoturisme tenen condicions possiblement insuficients. Segurament, falta d’hores per poder completar un sou digne per dedicar-se exclusivament a això”, reflexiona Domingo. En indrets amb un sector enoturístic madur i amb afluència de visitants durant tota la setmana, el director de l’escola recorda que s’ofereixen jornades completes o s’estableixen rotacions perquè el personal que es dedica a l’enoturisme pugui conciliar almenys alguns caps de setmana o festius.

Agència de col·locació oficial

A més d’oferir el cicle, l’oferta formativa de l’escola es completa amb el títol de sommelier professional, la formació contínua subvencionada o els certificats de professionalitat de sommelier i el de venda de productes i serveis turístics. També disposa d’un servei d’orientació i de borsa de treball especialitzada. “És del que més es valora de l’escola”, subratlla Domingo. La intenció és que aviat sigui reconeguda com a agència de col·locació oficial -per ara ho són les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o les empreses de treball temporal (ETT)-, cosa que hauria de traduir-se en més recursos per tirar endavant amb aquesta tasca, en sintonia amb la voluntat d’estretir els lligams amb l’àmbit laboral.