Les biblioteques públiques de Reus, epicentres de cultura als estius a Reus

Un any més i ja en van uns quants les biblioteques publiques de Reus han programat vàries activitats culturals i diversos cicles culturals per tots els públics durant els mesos de juliol i agost

Les Biblioteques Municipals de Reus presenten com a novetat principal d’aquest estiu un Casal per a infants de 6 a 12 anys, organitzat conjuntament amb la regidoria d’Educació, i dins el seu projecte Aventura’t de l’Estiu Enriquit i inclòs a la proposta d’activitats #Reus365Estiu. Durant una setmana la canalla participant descobrirà el bo i millor de les biblioteques a través del joc i el foment de la curiositat, barrejades amb la lectura i altres dinàmiques de descoberta dels llibres i la informació. Les inscripcions es fan a través de la plataforma inscripcions.reus.cat i es realitzarà la setmana del 12 i la del 26 de juliol.

També com a novetat, es mantindran els contes presencials de cada dimecres a la Biblioteca Central. Durant el mes de juliol seran contes caminats, petites rutes dins la ciutat a la descoberta de diferents elements que es descobriran a cada sessió. A l’agost, ens quedarem als jardins, gaudint de la meravellosa narradora Sílvia Palazón i la màgia de la seva expressió.

Altres novetats són les propostes realitzades amb el Casal de Joves La Palma i el seu projecte Planet Reus, dins el qual hi ha a la Biblioteca Central Xavier Amorós cinc tallers intensius d’una setmana: Escriptura a quatre mans amb l’autora Marta Magrinyà; Escriptura creativa amb Meritxell Blay; Tardes terrorífiques de còmic amb Francesc Miguel i dos tallers de còmic, un per a infants i un altre per a majors de 18 anys.

Per últim podem destacar la nova proposta “El Reus dels Bofarull”. Dins els actes de l’Any Bofarull, Jaume Massó conduirà aquesta activitat els dijous d’agost. Una iniciativa que vol posar en valor els escenaris encara existents del temps de la família Bofarull i també il·luminar la ciutat que ja no existeix.

Els principals cicles que fa anys que es celebren es mantenen i es consoliden. Són el cicle Biblioteques amb DO i Biblioteques Chill out que ara detallarem més a fons. I també destaquem dos propostes noves molt interessants com són les Sessions LP i la Bibliovinyetes.

Biblioteques amb DO

Biblioteca Central Xavier Amorós

Un cicle que combina cultura amb vi. En el cas de Reus, les activitats són organitzades conjuntament amb la DO Catalunya. Els vins que mariden els actes culturals programats són d’aquesta Denominació d’Origen.

La programació prevista:

  • 12 juliol

Raquel Lacuesta. Una arquitectura monumental per a una cultura del vi.

Un segle enrere, pocs podien imaginar que alguna vegada els edificis dedicats a l’activitat agrícola, com ara cellers, farineres, magatzems de cereals o destil·leries, arribarien a tenir la classificació patrimonial de Béns Culturals d’Interès Nacional o Local. Ara ja és un fet, i els propietaris de tan monumentals edificis, juntament amb l’administració pública o institucions privades, han portat a terme una tasca de revitalització del sector i de restauració arquitectònica que han evitat la pèrdua d’un patrimoni tan important per a la història de Catalunya al llarg dels segles XX i XXI.

  • 19 juliol

Dionís nu.

Peça teatral transmèdia; interpretació lliure de la vida del Déu Dionís. Monòleg i acompanyament audiovisual de representacions artístiques (obres de pintura, escultura mosaic, etc.) de la vida de Dionís i tast de vi. Amb Pep Muñoz

  • 26 juliol

Salva Soler.

Poeta multidisciplinari sense etiquetes. Professor de Interpretació en Set Sentits. Actor, cantant, poeta y slammer. Comença a escriure en format poètic ja des de nen. Però no és fins als 26 anys, el 2003, quan decideix dedicar-se plenament a l’art, iniciant els seus estudis com a actor, cantant i dramaturg a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Les seves poesies es transformen en lletres de cançons a l’formar la banda Eirene. Paral·lelament, desenvolupa la seva carrera com a actor, participant en la sèrie «El Cor de la Ciutat» de TV3-Televisió de Catalunya i en nombrosos muntatges teatrals, tant de text com musicals, entre els quals cal destacar Peer Gynt , dirigit per Calixto Bieito a al Teatre Grec o Lorca eran todos , dirigit per Pepe Rubianes. Actualment condueix un estudi de formació actoral, anomenat setembre Sentits Teatre. Ha estat guanyador de tres Poetry Slam Barcelona i altres tants Slham l’Hospitalet i Santako Poetry Slam.

Biblioteca chill out

Biblioteca Central Xavier Amorós

Cicle de concerts de petit format amb artistes del territori. Música de proximitat els vespres dels divendres d’agost.

  • 2 agost. Amb Ariel Santamaria
  • 9 agost. Amb Paula Fitzz
  • 16 agost Amb El cantante del greco
  • 23 agost. Amb La Tortuga que nunca tuve

Sessions LP

Biblioteca Central Xavier Amorós

Cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular. Analitzaran tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer. A partir del fons de vinils disponibles a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

13 juliol. Amb Joan Reig, membre del grup Els Pets.

20 juliol. Amb Gemma Polo, membre del grup Roba Estesa.

27 juliol. Amb Xavi Ciurans. Membre del grup Gertrudis.

Bibliovinyetes

Si us agrada el còmic i el terror aquesta és la vostra oportunitat. Quatre tardes esgarrifoses a la biblioteca amb les Bibliovinyetes de còmic de terror.  Podreu gaudir amb còmics, audiocòmics, pel·lícules i un dibuix d’una vinyeta que t’hagi agradat.

Dies 5, 6, 7 i 8 de juliol de 2021

Horari: De 17h a 19h

Edat: De 12 a 15 anys   

Lloc: Biblioteca Central Xavier Amorós 

Per finalitzar parlem amb Cristina Garreta, directora del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, per fer una valoració dels diversos cicles culturals d’estiu que fa anys que organitzen “La valoració que fem del període d’estiu és altament positiva, ja que solem complir amb les expectatives d’ocupació i tenim observat que alguns dels programes clàssics com les Biblioteques amb DO i el Chillout amb els nostres músics, ja formen part de la programació estable de l’estiu que el públic espera.” També fa una crida a la participació de la ciutadania a totes les propostes organitzades “Us animem a apropar-se a les biblioteques aquest estiu! Tenim activitats per tots els públics, molt diverses i tenim ganes de retrobar-vos després d’aquest any tant complicat. Us hi esperem!”

Totes les activitats i més informació aquí:

https://biblioteques.reus.cat/

Totes les inscripcions per les diverses activitats són gratuïtes i s’han de fer en aquesta pàgina web:

https://inscripcions.reus.cat/

_______________