L’entitat AAMP ha organitzat diferents actes per conmemorar el 25è aniversari

Caminada, concert i descoberta de la placa commemorativa

El passat dissabte dia 31 de juliol va organitzar una caminada popular, una circular sobre Mont-ral, que va posar en relleu la feina de molts voluntaris de l’associació i de fora de l’associació que, aquest hivern, van netejar i condicionar un sender perdut d’uns 2 kilòmetres. Es pot veure en aquest recorregut el mas de Paisàn (mas d’estiu) i la Font del mateix mas. El recorregut és senzill i ombrívol, amb poc desnivell, amb moltes alzines i roquedals. Connecta, seguint una sèquia, amb el PR C-20 que puja d’Alcover a Mont-ral. Tant el Pep Tivissa, membre de l’equip de “Neteja”, com el Ramon Aladern, membre de l’entitat, han posat a wikiloc el track d’aquest recorregut, amb fotografies i comentaris. També teniu l’enllaç aquí, al nostre web. La Caminada ha estat molt exitosa, la participació de prop de 60 persones ha estat entusiasta i agraïda. La Caminada va acabar en un vermut popular per a tots els assistents.

El dissabte 7 d’agost hem celebrat un concert, poesia i música, dels cantautors Fito Luri i Meritxell Gené. A la plaça de la Vila de Mont-ral s’hi ha aplegat un públic nombrós, més de 70 persones, veïns del poble i molta gent de fora Vila. El públic va seguir l’actuació, entregat, amb respecte, silenci, sentiment. Les actuacions molt aplaudides van donar l’alçada i la mesura de les grans ocasions. Bona part del públic va quedar bocabadat, a més, pel paisatge i l’entorn, primer amb sol i, més tard, amb la boira. Un escenari creat per a l’alta sensibilitat del concert, muntanya en estat pur.

El concert el va obrir la salutació i benvinguda de l’Alcalde, i, entre ambdues actuacions, el president de l’entitat va adreçar unes paraules als assistents. Va emfatitzar que “la celebració d’un aniversari com el que fem avui té sentit per, sobre la base sòlida de la nostra història, construir un present i un futur que, des de la convicció dels plantejaments i els actes, encoratgi l’esperança i la nostra il·lusió”. També va agrair la col·laboració que han rebut de l’associació La Conca 5.1 per l’organització d’aquest esdeveniment.

En acabar les actuacions vam descobrir una placa commemorativa del 25è aniversari de l’entitat al vestíbul de l’Ajuntament de Mont-ral. L’acte va comptar amb la presència de la primera presidenta de l’entitat, Isabel Álvarez, del president de l’entitat, Josep Moragas, i diversos membres de la Junta Directiva, socis i, fins i tot, de les dissenyadores dels logos de l’entitat i del 25è aniversari. A més de l’Alcalde de Mont-ral, Sr. Xavier Pagés (alhora, vicepresident de l’entitat) i tres regidors del seu consistori.

Properament, clourem la commemoració amb l’acte més social: un sopar, gratuït per tots els socis, que aplegarà els membres actuals i simpatitzants i amics en concòrdia i record, nostàlgia i reptes de futur. Visualitzarem un vídeo creat per l’ocasió per en Pep Pagès (Peptivissa) i obsequiarem al socis amb un “polo” de qualitat amb el logotip de l’aniversari brodat a l’alçada del cor.

Amb aquests i la resta d’actes, conferències i Caminades, d’enguany; creiem que hem fet una commemoració de l’aniversari a l’alçada de la nostra historia.

_________

Sopar del 25è aniversari

La nit del 18 de setembre hem celebrat el sopar social per commemorar els 25 anys de l’entitat. Al casal de Vilanova de Prades han acudit quasi el 50% dels socis: actualment som 77 socis actius i més de 40 simpatitzants que col·laboren puntualment.

En començar l’acte Artur Miró, company de l’AAMP i alcalde de Vilanova de Prades, ens va donar la benvinguda. Vam fer la projecció d’un vídeo amb activitats excursionistes de socis de l’entitat, obra del soci Pep Pagés.

I es va repartir als socis presents la samarreta commemorativa d’aquest 25è. aniversari.

Acte seguit vam seure a sopar i a l’hora dels postres el president de l’entitat, Josep Moragas, va adreçar unes paraules d’agraïment a la feina de tots els socis i va anunciar la celebració de les II Jornades de l’avellana de muntanya. Joan Canela, soci i alcalde de Vimbodí i Poblet, va anunciar la celebració, a Vimbodí, de la conferència sobre Els maquis a les Muntanyes de Prades impartida el proper 16 d’octubre pel Dr. Lluís Colomés i per Manel Martínez. Finalment, Xavi Pagés, president de la secció de muntanya de l’entitat, va anunciar la celebració imminent de la XXII Caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades, a la Serra de la Llena, amb sortida i arribada a La Pobla de Cérvoles.

Finalment, vam a bufar les espelmes d’un pastis elaborat pel Xavi Pagés i vam brindar amb cava etiquetat especialment per l’ocasió.

La vetllada fou amigable, entranyable, de retrobament. No podem oblidar que fa un any i mig que vivim trobades molt limitades per la pandèmia.

L’aniversari serà present en totes les activitats de l’any 2021, però els actes especialment dedicats a la celebració de l’aniversari els hem acabat avui amb el brindis pel futur.