Agents que determinen el turisme

Tercera entrega de la secció Laboratori Turístic. Aquest cop amb José Antonio Donaire. Parlem dels agents que conformen el turisme, la necessitat de coordinació entre ells. Donaire destaca la gastronomia i l’allotjament com elements clau per establir una destinació turística. Però amb aquests dos elements no n’hi prou, també necessitem agents i activitats complementàries com el turisme actiu, cultural, esportiu, etc. És vital una bona oferta complementària, un portafoli ample de productes.

A més, ens parla de l’administració, del paper com a coordinador dels agents turístics en un territori. Donaire destaca el model anglosaxó on empreses i empresaris participen en les decisions i en les despeses turístiques, parla de països com Austràlia, Nova Zelanda, Argentina, Canadà o Gran Bretanya on han aplicat un model diferent al que estem acostumats a aplicar a la nostra zona i els hi està reportant bons resultats.

Finalment fa un anàlisi acurat del paper de tots aquest agents en el turisme a Catalunya. Planificar, centrar esforços i treballar de forma coordinada podria ser un bon resum d’aquesta càpsula audiovisual.

 

Amb la col·laboració de:

banner2