La resiliència articularà el cicle de debats Visions 5.1 que s’amplia en tres sessions més

«Resiliències i resilients» és el tema central del cicle de debats Visions 5.1 coorganitzat pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l’Associació La Conca 5.1. El cicle se celebrarà presencialment a les instal·lacions de l’MVR a l’Espluga de Francolí, seguint totes les mesures de seguretat. Així mateix, també s’oferirà la possibilitat de seguir els debats en directe de manera virtual. Només la inauguració del cicle, el dia 6 de maig, serà totalment en línia. A més, aquest any s’han programat tres sessions més en comparació amb les edicions passades.

Més d’una vintena de persones provinents de sectors diversos com la filosofia, l’agroecologia, el feminisme, la lluita contra el racisme, la cultura o el periodisme d’investigació participaran de la vuitena edició Visions 5.1 per aportar noves idees i accions, amb una mirada crítica, que ajudin a construir un nou relat post pandèmia. Aquest 2021, el Visions 5.1 vol donar continuïtat al cicle de l’any passat que es va fixar en les emergències i com, des de la cultura en clau de sostenibilitat, podem donar-hi resposta.

El Visions 5.1 vol ser un punt de trobada per construir un model transformador i alternatiu que ens permeti avançar, tot posant la vida, la cultura i les cures al centre en un moment que s’encadenen diverses crisis. Per això, es comptarà amb personalitats com les escriptores i filòsofes Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Desirée Bela-Lobedde, Alicia Puleo, els periodistes Jordina Arnau o Xavier Aldekoa, l’advocada Carla Vall, l’escriptora Maria Climent o la cantautora Joana Serrat, entre moltes d’altres.

El primer debat serà el dia 6 de maig i duu per títol «Apunts bàsics globals»; l’endemà tindrà lloc «Necessàries respostes coordinades», ja físicament al Museu de la Vida Rural. El 14 i el 21 de maig hi haurà el col·loqui «Connexions internacionals» i «L’agroecologia com a model». El 4 de juny serà el torn per «La dignitat cultural» i es posarà el punt final al cicle l’11 de juny amb la cloenda titulada «Una entre tantes d’altres», que s’acabarà amb un concert de Monike Makon & The Soul Titoo’s, un jove quintet dedicat a versionar clàssics de la música negra i el soul més actual.

Un Visions 5.1 presencial i virtual
El cicle de debats es podrà seguir de manera presencial al Museu de la Vida Rural, situat a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Caldrà inscripció prèvia a través del web del mateix museu que serà totalment gratuïta. D’aquesta manera, l’MVR i l’Associació Conca 5.1 reivindiquen els equipaments culturals com a espais segurs, prenent les mesures d’higiene, de ventilació i d’aforaments corresponents. Al mateix temps, totes les sessions s’emetran virtualment en directe pel canal de YouTube de l’MVR.

Amb la vuitena edició de Visions 5.1, el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i l’Associació La Conca 5.1 consoliden aquest tàndem reforçant i potenciant el cicle que creix amb la programació de tres debats més. Una vegada més, el Museu i La Conca 5.1 aposten per organitzar nodes de pensament des de les zones rurals que abordin qüestions contemporànies des d’una òptica local, però amb una mirada global.

Més informació i inscripcions prèvies gratuïtes aquí: